Turan’ın umutları başka yıla kaldı




Tarih: 30 Aralık 2021 Perşembe 16:06




Mersin çarşısında seyyar şekilde stantlarda deri kemer satarak geçimini sağlamaya çalışan Rıdvan Turan, yeni yılda bir umut diye almış olduğu yılbaşı aksesuarlarından umduğunu bulamadı. Turan, ekonomik sıkıntılardan dolayı satışların olmadığını kaydederek, “Yılbaşı haftası olduğu için yılbaşı süsleri getirdik. Tombala, şapka, gözlük, iskambil kağıdı satmak için standımda bulunduruyorum. Lakin geçen seneki gibi değil, umduğumu bulamadım bu yıl. Bu yıl geçen yıllara nazaran ekonomik sıkıntı var biraz” dedi.

Özel Haber – Mehmet Çetin

Doğudan gelerek 18 yıldır Mersin çarşısında deri kemer satarak geçimini sağlayan Rıdvan Turan, bir umut diye standında yılbaşı aksesuarları bulundurduğunu ancak halkın ekonomik sıkıntılarından dolayı umduğunu bulamadığını kaydederek, “Yılbaşı haftası olduğu için yılbaşı süsleri getirdik. Tombala, şapka, gözlük, iskambil kağıdı satmak için standımda bulunduruyorum. Lakin geçen seneki gibi değil, umduğumu bulamadım bu yıl. İşler şu anda durgun vaziyette. İmkanı olan kişiler zaten eğlence merkezlerinde yer almaktadır. Ama imkanı olmayan insanında 3-4 tane çocuğu varsa zaten gelip de benden süs eşyalarına 50-100 lira vermeyecektir. O da imkanı olmadığı için dediğim gibi buraya bu paraları vermeyecektir süs eşyası için. Kimisi almak istiyor ama zorlandığı için alamıyor. O durumu gördüğümde bende bir esnaf olarak üzülüyoruz ama işte piyasadaki pahalılıktan ve durgunluktan dolayı yapacak pek de bir şey yok. Şu anda istediğimiz satışı yapamıyoruz. Bugün yılbaşından önceki son gün umudumuz bugüne kaldı ve o da olmazda artık elimiz boş döneceğiz. Ama umudum o ki cuma günü yani yılbaşından önceki bugün de biraz hareketlilik olsun yoksa dediğim gibi elimiz boş döneceğiz” diye konuştu.

 

“MİLLET PARASINI ELİNDE KORUYOR”

Bu yıl satışlarının ekonomik belirsizlikten dolayı çok az olduğunu, hatta aldığı ürünlerin elinde kaldığını belirten Turan, “Bu yıl geçen yıllara nazaran ekonomik sıkıntı var biraz. Piyasalar biraz durgun. Halk ellerindeki parayı harcayacağına yarın ne olacağını bilemediği için parasını harcamayıp, elinde tutmaya çalışıyor. Bu yıl dolardaki hareketlilikten dolayı piyasa durgun vaziyette. Dolar bir düşüp, bir kalkıyor. Millet tedirgin ve yarın öbür gün ne olacağını kimse kestiremiyor ve olacağı endişesi var millette. Yani bu yıl biraz da gelecek ve ekonomik kaygıdan dolayı piyasalar durgun, umduğumuzu bulamıyoruz. Şu anda geçen yıldaki gibi bir satışımız yok ve kar edelim diye aldığımız malların elimizde kalacak gibi görünüyor. Aldığımız malları kar edip satamadık ekonomik sıkıntılardan dolayı ama bu sokakta sürekli olarak durup deri kemerlerimi satmaya devam edeceğim. Yeni yıldan ilk temennim geride bıraktığımız kötü yıllardan çok çok daha güzel bir yıl olmasıdır. Her zaman güzellikten, iyilikten yana gönlümüz. Umarım 2022 yılı daha güzel olur ve herkesi mutlu etmeyi başarır. Herkes gibi bende isterim ki benim standımdan alışveriş yapılsın. Fiyatları pek pahalı da değil zaten, geçen sene 5 liradan satmakta olduğum aksesuarları bu yıl 7 liradan satmayım ama ekonomik sıkıntılardan dolayı alım gücü de yokken alışveriş olmadı.


Etiket:

 
  GÜNCEL
 
 
  SOSYAL MEDYA

 
 
  GAZETEMİZ

 
 
  BASIN İLAN
 
 
  HAVA DURUMU
 

 
 
 


 

Siteden yararlanırken yayın politikamızı okumanızı tavsiye ederiz. cukurovagazetesi.com © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır.
İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz. cukurovagazetesi.com basın ve yayın meslek ilkelerine uyar.

URA MEDYA