MESKİ, öğrencilere su tasarrufu ve çevre bilinci kazandırıyor




Tarih: 1 Mart 2022 Salı 14:09




MESKİ, “22 Mart Dünya Su Günü” kapsamında öğrencilere; suyun önemi, su döngüsü, su kirliliği, suyun hayatımızdaki yeri ve su tasarrufu konulu geniş kapsamlı eğitimler veriyor. Anamur’dan Çamlıyayla’ya kadar tüm ilçelerde gerçekleştirilen eğitimlerle su kullanımı konusunda bilinçli ve çevreye daha duyarlı bireyler yetiştirilmesi amaçlanıyor.

Mersin Büyükşehir Belediyesi Mersin Su ve Kanalizasyon İdaresi (MESKİ) Genel Müdürlüğü, “22 Mart Dünya Su Günü” kapsamında “Yeraltı Suyunu Görünür Yapmak” temasıyla ilk ve ortaokul düzeyindeki öğrencilere su tasarrufu eğitimleri veriyor. Anamur’dan Çamlıyayla’ya kadar verilen eğitimlerle öğrencilere su tasarrufu ve çevre bilinci aşılanıyor. Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer’in öncülüğünde yatırımlarını her geçen gün artıran MESKİ, hayatın kaynağı olan suyun verimli kullanılmasına ve azalan su kaynaklarına dikkat çekmek için Mersin’in 13 ilçesinde eğitimler vermeye devam ediyor. Yapılan eğitimler sayesinde küçük yaştaki çocuklara bilinçli su tüketimi, su tasarrufu ve çevre bilinci kazandırılıyor.

 

İLKOKUL VE ORTAOKUL ÖĞRENCİLERİNE TASARRUF VE ÇEVRE BİLİNCİ BENİMSETİLİYOR

MESKİ, Mersin’in tüm ilçelerinde ilk ve ortaokul öğrencilerine, suyun önemi, su döngüsü, su kirliliği, suyun hayatımızdaki yeri ve su tasarrufu konularını içeren kapsamlı bir sunum gerçekleştiriyor. Sunumla birlikte yapılan soru-cevap ve sohbet bölümü ile konunun öğrenciler için daha akılda kalıcı ve verimli olması sağlanıyor. Öğrenciler, sunumdan sonra Berdan İçmesuyu Arıtma Tesisi’nde çekilen, sözü ve bestesi MESKİ personeline ait olan; “O’nun Adı MESKİ’” isimli şarkının klibini izliyor. Sunumun ardından MESKİ’nin ‘Gezici Su Analiz Laboratuvarı’ aracında sudan örnekler alarak inceleyen öğrenciler, suyla ilgili deneyler yapma fırsatı buluyor. MESKİ, eğitimleriyle su kirliliği ve kuraklık sorunları konusunda farkındalık yaratırken, yerel su kaynaklarını korumanın önemini öğrencilere benimsetmeyi amaçlıyor. (Haber Merkezi)


Etiket:

 
  GÜNCEL
 
 
  SOSYAL MEDYA

 
 
  GAZETEMİZ

 
 
  BASIN İLAN
 
 
  HAVA DURUMU
 

 
 
 


 

Siteden yararlanırken yayın politikamızı okumanızı tavsiye ederiz. cukurovagazetesi.com © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır.
İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz. cukurovagazetesi.com basın ve yayın meslek ilkelerine uyar.

URA MEDYA