Büyükşehir, Özgürlük Mahallesi’ndeki çocukları da LGS’ye hazırlayacak




Tarih: 10 Mart 2022 Perşembe 15:18




Mersin Büyükşehir Belediyesi, dezavantajlı mahallelerde açtığı kurs merkezlerine bir yenisini ekliyor. Akdeniz ilçesi Özgürlük Mahallesi’nde LGS’ye hazırlık kurs merkezi daha açmayı hedefleyen Büyükşehir, 3 katlı bir binada tadilat çalışmalarına başladı.

Mersin Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Dairesi, 12 noktada hizmet veren LGS ve YKS’ye hazırlık kurs merkezlerine bir yenisini ekliyor. Akdeniz ilçesi Özgürlük Mahallesi’ndeki bir binada tadilat çalışmalarına başlayan Büyükşehir, 60 gün sürecek tadilat çalışmalarının ardından mahalleye LGS’ye hazırlık kurs merkezi açacak.

“BURADA DAHA ÇOK ORTAOKULDAKİ ÇOCUKLARIMIZA HİZMET VERECEĞİZ”

Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Dairesi, Akdeniz ilçesi Özgürlük Mahallesi’nde D-400 Karayolu üzerindeki 3 katlı binada yürüttüğü tadilat çalışmaları kapsamında elektrik hatlarından su giderlerine, zeminden duvarlara kadar her noktayı elden geçiriyor. Büyükşehir Belediyesi Eğitim Hizmetleri Şube Müdürü Cem Karakuş, 12 noktada YKS ve LGS’ye hazırlık kurs merkezleri bulunduğunu belirtti. Özgürlük Mahallesi’nde açmayı planladıkları yeni kurs merkeziyle ilgili de bilgi veren Karakuş, “En kısa sürede inşaatımızı bitirip, ailelerimize ve öğrencilerimize hizmet vermeyi amaçlıyoruz. LGS kurs merkezi olduğundan dolayı burada daha çok ortaokuldaki çocuklarımıza hizmet vereceğiz. Çocuklarımızı sınavlara yönelik çalıştıracağız. Aynı zamanda da rehber öğretmenlerimiz olacak. Rehberlik alanında da hem ailelerimize hem de öğrencilerimize destek vereceğiz” dedi. Kentin dezavantajlı mahallelerine yöneldiklerini sözlerine ekleyen Karakuş, “Çünkü çocuklarımızın ve ailelerimizin eğitimde fırsat eşitliğinden yararlanmasını istiyoruz. Bu bağlamda da ekonomik durumun herkesi zorladığı bu son dönemde kurs merkezi hizmetimizi ücretsiz sağlayarak, velilerimize bir nebze de olsa yardımda bulunmak istiyoruz” diye konuştu.

“60 GÜN İÇİNDE BİTİRMEYİ PLANLIYORUZ”

Tadilat çalışmalarına dair konuşan Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Dairesi’nde görevli Kontrol Mühendisi Mustafa Ümit Diken ise şu anda çalışmaları sürdürdüklerini belirterek, şunları söyledi: “İnşaata başladık. Şu anda kırım-söküm işleriyle uğraşıyoruz. Daha sonra seramik, boya, badana, iç dizayn gibi işleri tamamlayacağız. Binamız 3 katlı. Zemin katta engellilerin kullanımı için bir dersliğimiz var. Müdür odası, öğretmenler odası mevcut. İkinci katta 3 adet dersliğimiz, kütüphanemiz ve rehberlik odamız var. 3’üncü katta yine 3 adet modern dersliğimiz ve dinlenme odamız var. Çatı katındaysa genel kullanıma uygun, çocukların dolaşabileceği küçük bir alan ve mutfak gibi alanlarımız var. Bunları 60 gün içinde bitirmeyi planlıyoruz. İnşallah 60 günün sonunda Özgürlük Mahallemize modern bir LGS eğitim merkezi kazandıracağız.” (Haber Merkezi)

 


Etiket:

 
  GÜNCEL
 
 
  SOSYAL MEDYA

 
 
  GAZETEMİZ

 
  BASIN İLAN
 
 
  HAVA DURUMU
 

 
 
 


 

Siteden yararlanırken yayın politikamızı okumanızı tavsiye ederiz. cukurovagazetesi.com © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır.
İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz. cukurovagazetesi.com basın ve yayın meslek ilkelerine uyar.

URA MEDYA