LinaNasif için Mersin’deler




Tarih: 8 Mayıs 2022 Pazar 14:44




20. Mersin Uluslararası Müzik Festivali, Hollanda Ankara Büyükelçiliği işbirliğiyle gerçekleştireceği Utrecht String Quartet konserini, geçtiğimiz yıl hayata gözlerini yuman Mersinli Ressam LinaNasif anısına seslendirecek. 07 Haziran 2022 Salı saat: 20.00’de Mersin Latin Katolik Kilisesi’nde yer alacak konserde, L.v. Beethoven-String Quartet op.18 nr.3, AstorPiazzolla -CuatroEstacionesarrangedforString Quartet eserleri seslendirilecek. Topluluk, kayıp ve unutulmuş bestecilerle birlikte çağdaş bestecilere yönelik geliştirdikleri projeleriyle tanınarak ünlenmiştir.

Hollanda merkezli Utrecht String Quartet, EevaKoskiren (Finlandiya), KatherinaRoutley (Avusturalya), MikhailZemtsov (Rusya), SebastianKoloski (Almanya) isimlerinden oluşuyor.

Utrecht String Quartet:Utrecht Yaylı Çalgılar Dörtlüsü üyeleri otuz yıldır yaptıklarını tutkuyla yapıyor, en güzel oda müziğini çalıyor ve hayatlarını buna adıyorlar. Dünya çapında ve ikamet ettikleri Hollanda'daki büyük oda müziği salonlarında performans sergiliyorlar.Dörtlü, büyük bestecilerin ölümsüz şaheserler yazdığının bilincinde olarak, tanınmış bu eserleri çalmaktan büyük keyif alır. Bununla birlikte, Utrecht Yaylı Çalgılar Dörtlüsü, kayıp ve unutulmuş repertuar arayışları ve çağdaş bestecilerle işbirlikleri nedeniyle de mükemmel bir üne kavuşmuştur.Bestecileri haksız yere unutulmaktan kurtarmak, bunun gerçekleşmesi için projeler yaratmak onların görevidir. Mossolov, Bosmans, Sweelinck'in müziklerinin CD prodüksiyonları, Britten'in daha az bilinen eserleri ve Glazunov, Verhulst, Gretchaninov, Lourié ve Tchaikovsky'nin dörtlülerinin tamamı MDG için kayda değer sayıda kayıt arasında yer alıyor.İlk performansa hazırlanırken Eeva (Finlandiya), Katherine (Avustralya), Mikhail (Rusya) ve Sebastian (Almanya) müziğe sanki çözülmesi gereken bir bilmeceymiş gibi yaklaşıyorlar. “Elimizde yeni bir müzik olduğunda, onu denemek, anlamak, görmek ve onunla oynamak, temposunu, armonisini, dinamiklerini bulmak, niyetlerini tartışmak, dinlemek, olanaklarını keşfetmek ve sadece öğrenmek için sabırsızlanıyoruz.”Çok yönlülükleri, dörtlünün onları Kanada, ABD, Avustralya, Finlandiya ve Kazakistan'a kadar götüren başarılı uluslararası turlarında güçlü bir şekilde yer aldı."Performansları aynı anda entelektüel, analitik ve güçlü bir şekilde ifade ediyor" -HelsinginSanomat, Finlandiya.Dörtlü, Utrecht University of Arts'ta Quartet-in-Residence olarak ders veriyor ve Utrecht Üniversitesi Yaz Okulu ile işbirliği içinde düzenli olarak Uluslararası Oda Müziği Masterclass'ı düzenliyor. Onlar aynı zamanda ünlü Kanada Müzik Merkezi CAMMAC'ındaimi misafirleridir.Tutkumuzu ve oda müziği sanatını genç nesille paylaşmak istiyoruz” dedi.Utrecht Yaylı Çalgılar Dörtlüsü, Severin vonEckardstein, PieterWispelwey, PaoloGiacometti, RalphvanRaat, NobukoImai, Paul Cassidy, AleksanderMadzer veya bariton Thomas Oliemans gibi önemli oda müzisyenleriyle başarılı bir işbirliği ilişkisi kurmuştur.Dört müzisyen, güzel bir parçayı ve bestecisini temel alarak, insanların yüreklerine dokunacak harika bir deneyim yaratmak isteyen, oda müziği çalmak için en derin teşviklerle birbirlerini buluyorlar. İlk yıllardaki gençlik cesaretleri, şimdi güçlü bir birliktelik ve anlayışlı huşu ile zenginleştirilmiştir.“Diğer müzik etkinliklerimiz arasında bir provada veya performansta birbirimizi bulduğumuzda, eve gelmek gibi geliyor. Bütüne kendi bireysel seslerimizi katabilmeyi çok seviyoruz, fazla söze gerek duymadan birbirimizi anlamayı öğrendik."

 

EevaKöskinen

EevaKoskinen, memleketi Helsinki'deki Sibelius Akademisi'ndeki eğitimini tamamladıktan sonra, Utrecht Konservatuarı'nda Victor Liberman ile eğitimine devam etmek için Hollanda'ya taşındı. Bu süre zarfında, Fransa'daki çalışmalarını kemancı WladimirSpivakov ile sık sık genişletti. TiborVarga ve Japonya Müzik Yarışması gibi çeşitli yarışmalarda birincilik ödülleri kazandıktan sonra, dünya çapında düzenli olarak orkestralarda solist ve oda müziği sanatçısı olarak sahne aldı. Utrecht Yaylı Çalgılar Dörtlüsü'nü kurdu ve 2001'de Kuzey Hollanda Orkestrası'nın ilk konser şefi olarak atandı. Eeva, Utrecht Konservatuarı'nda öğretim görevlisidir ve aynı zamanda Trio Finlandia'nın bir üyesidir.

 

KatherineRoutley

Avustralyalı kemancı KatherineRoutley, Sidney'de Müzik Konservatuarı, ABD Bloomington'da Indiana Üniversitesi ve Hollanda'da Utrecht Konservatuarı'nda Harry Curby, YuvalYaron, StanleyRitchie, Victor Liberman ve Philip Hirschhorn ile eğitim gördü. Çeşitli burslar ve ödüller, oda müziği sevgisinin onu WalterLevine, FelixAyo, Eli Goren, SandorVégh ve Gidon Kremer ile temasa geçirdiği Avustralya dışında öğrenimini kolaylaştırdı. Katherine, Utrecht Yaylı Çalgılar Dörtlüsü'nün kurucu üyesi ve 1989'dan beri DeutscheKammerphilharmonie Bremen'in üyesidir.

 

Mihail Zemtsov

MikhailZemtsov ilk olarak beş yaşında annesi LoudmilaLevinson'dan keman dersleri aldı, daha sonra Moskova Çaykovski Konservatuarı'nda viyola ve kompozisyon eğitimi aldı. ABRSM (B. Dinerstein), Hamburg'daki HochschuelefürMusik (Almanya, M. Nichetianu) ve Maastricht Konservatuarı'ndan (Hollanda, M. Kugel) Üstün Solist Diploması aldı. Mikhail, Lev Markiz, JuozasDomarkas, Neeme ve PaavoJärvi, GianandreaNoseda ve Daniel Raiskin ile şeflik dersleri ve ustalık sınıfları aldı.

 

Mikhail ayrıca gitarist EnnoVoorhorst (DuoMacondo) ile ikili partner olarak oynuyor. Eşi Julia, kardeşi Alexander ve kızı Dana ile birlikte ZemtsovViola Dörtlüsü'nü kurdu. MikhailZemtsov, Lahey'deki Kraliyet Konservatuarı'nda ve Utrecht Konservatuarı'nda viyola öğretmenidir. Rotterdam'daki Utrecht Konservatuarı Strings ve ConcertoGrossoYouthOrchestra'nın şef şefidir.

 

SebastianKoloski

Almanya, Bremen'de doğan SebastianKoloski, Musikhochschule Freiburg'da Christoph Henkel ile çello okudu ve AldoParisot ile ABD'de mezun oldu. Avrupa'ya dönerek Berlin Filarmoni Orkestrası'nda düzenli olarak serbest çellist olarak çalıştı. SebastianKoloski şu anda Utrecht Yaylı Çalgılar Dörtlüsü'nün kurucu ortağı olduğu Hollanda'da yaşıyor. Oda müziği kariyerinin yanı sıra Amsterdam operasında, Hollanda Radyosu Orkestralarında ve İspanya'da Orquestra de Cadaques'de serbest olarak çalışmaktadır. SebastianKoloski, Utrecht Konservatuarı'nda Oda Müziği Bölüm Başkanıdır.(Haber Merkezi)


Etiket:

 
  GÜNCEL
 
 
  SOSYAL MEDYA

 
 
  GAZETEMİZ

 
  BASIN İLAN
 
 
  HAVA DURUMU
 

 
 
 


 

Siteden yararlanırken yayın politikamızı okumanızı tavsiye ederiz. cukurovagazetesi.com © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır.
İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz. cukurovagazetesi.com basın ve yayın meslek ilkelerine uyar.

URA MEDYA