MERFEST 20. yılına özel tanıtım toplantısı gerçekleştirdi




Tarih: 18 Mayıs 2022 Çarşamba 17:30




Bu yıl 20’incisi düzenlenecek olan ‘Mersin Uluslararası Müzik Festivali’ tanıtım toplantısı, ünlü oyuncu Volkan Severcan’ın sunumuyla gerçekleşti. Bu Yıl 20.’si düzenlenen Mersin Uluslararası Müzik Festivali programının tanıtım ve plaket taktim toplantısında festivalin bu zamana kadar büyük bir sevgi ve emekle büyütüldüğünü söyleyen Severcan, “Mersin Uluslararası Müzik Festivali bugün tam 20 yaşına girdi. Bu festivalin uluslararası bir boyut kazanması için bu denli çaba sarf etmek, bilgilendirmeler yapmak dünyaya sesini duyurmaya çalışmak Mersin için çok önemli” dedi.

Haber – Barış Köksal

Mersin Uluslararası Müzik Festivali(MUMF)Tanıtım Toplantısı, MUMF Yürütme Kurulu’nun ev sahipliğindeki toplantıya festival sponsorlarıyla birlikte Mersin İl Kültür Müdürü Cengiz Ekici, Mersin Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Daire Koordinatörü Bengi İspir Özdülger, Tarsus Belediye Başkanı Özel Kalemi Nihat Çapar, Akdeniz Belediye Başkan Yardımcısı Yardımcısı Yusuf Duman, , Mezitli Belediye Başkan YardımcısıNuran Kurtuluş,Toroslar Belediye Başkan YardımcısıCengizhan Ekiz, Yenişehir Belediye Başkan Yardımcısı Murat Salıcı ve katılımcı olarak katıldı. 20’incisi düzenlenecek olan ‘Mersin Uluslararası Müzik Festivali’ Volkan Severcan’ın sunumuyla başladı. Daha sonra Ada Yalın Yücel’in keman dinletisinin gerçekleşti. Etkinlik fotoğraflarından oluşan kısa bir slayt gösterisinin ardındantanıtım toplantısı Severcan’ın sunumuyla devam etti. Ünlü oyuncu Severcan, Mersini çok sevdiğini, Mersin’in sanata ve müziğe olan desteklerini gördükçe daha mutlu olduğunu vurgulayarak şöyle devam etti; “Bu festivalin uluslararası bir boyut kazanması için bu denli çaba sarf etmek, bilgilendirmeler yapmak dünyaya sesini duyurmaya çalışmak Mersin için çok önemli.20 gün sürecek müzik şölenimize dünyanın dört bir yanından gelen müzik severleri ve müzik topluluklarını kentimizde misafir ederken aynı zamanda birer kültür elçisi olan bu sanatçılar aracılığıyla mersinin kültürel ve doğal zenginliklerini uluslararası kamuoyuna da sunmuş olacağız.”

 

SEVERCAN: “MÜZİĞİN BİRLEŞTİRİCİ GÜCÜ VARDIR”

Severcan, Mersin’de düzenlenecek olan müzik festivalinin Mersin’in tanıtımı açısından çok önemli olduğuna ve gelecek kuşaklara bir miras niteliği taşıdığını vurgulayarak, “Mersin’le gurur duyuyorum her fırsatta buraya gelmek içi fırsat kolluyorum, beni davet ettiğiniz içinde teşekkür ediyorum. Ülkemizde Avrupa festivaller birliği, beş festivalden birisi olan ve kent projesiyle hayat bulan 20. Mersin Uluslararası Müzik Festivali bu yıl 21 Mayıs 11 Haziran tarihleri arasında halkımızla yeniden buluşacak. Bu festivale gerçekten inanan, gerçekten paylaşan, herkese teşekkür ediyorum. Zor bir iş başarıyoruz. Müzik birleştirir, birleştirici gücü vardır” ifadelerini kullandı.

 

ÇAPAR: “NİCE MUTLU 20’Lİ YAŞLAR DİLİYORUM”

Tarsus belediyesi olarak MERFEST’in çalışmalara sürekli destek verdiklerini belirten Tarsus Büyükşehir Belediye Başkanı Özel Kalemi Nihat Çapar, “Takipçisi olduğumuz uluslararası Mersin Müzik Festivalinin çok çeşitli bir çalışma ekibi var. Emek veren insanlar var. 20.yılında bu festival için gayret sarf etmiş insanlar var şahsım adına onlara teşekkür ediyorum. Umarım nice 20. Yıllara olur” şeklinde konuştu.

 

KURTULUŞ: “SONRAKİ SÜREÇLERDE DE FESTİVALİN PARÇASI OLMAYA HAZIRIZ”

Mersin Müzik Festivali’nin kurusu üyelerinden biri olan Mezitli Belediye Başkan Yardımcısı Nuran Kurtuluş, “20 yıldır festivalin bir parçası olmaktan gurur duyuyorum. Bundan sonraki süreçlerde de hep var olacağız. Bu festivalin çok büyük zorluklarla gerçekleştiğini belirtmek isterim. Tüm bu zamanalrda emeği geçen tüm kamu kuruluşlara teşekür ediyorum” ifadelerini kullandı.

 

DUMAN: “SANATIN HER TÜRLÜSÜ EVRENSELDİR”

Sanat alanında yapılan tüm çalışmalarının destekçisi olduklarını vurgulayan Akdeniz Belediye Başkan Yardımcısı Yusuf Duman, “Sanat deyince aklımıza öncelikle tiyatro, sinema ve roman gelir. Ama müziğinde unutulmaması gereken en önemli sanatlarımızdan biridir. Bunların hepsi evrenseldir. Yabancı bir müziği hiç anlamasak dahi kulağımıza hoş geldiği için dinlemeye devam ediyoruz. Bu tür festivallerinönünü açmak için bizler her zaman destek vermeye devam edeceğiz” dedi.

 

ÖZDÜLGER: “BU TÜR FESTİVALLER ŞEHRİMİZE RENK KATMAKTA”

Bu tür festivallerin şehrimize renk kattığını eğitim ve kültür seviyesinin yükselttiğine değinen Mersin Büyükşehir Belediyesi Kültür Ve Sosyal İşler Daire Koordinatörü Bengi İspir Özdülger, “Bu yıl 20.’si yapılacak olan Mersin Müzik Festivali bizleri çok duygulandıran bir oluşumdur. Bu 20 yıl boyunca kuruluşundan itibaren yapılan çalışmaların bizzat takip etme fırsatım oldu, bu yüzden festivali çok önemsiyorum. Mersin uluslararası müzik festivali aynı zamanda sanatta birleştirici bir güç de oluşturuyor. Bakın hep beraber buradayız.  Festivale Mersin Büyükşehir Belediyesi olarak da destek verdiğimiz için bununda mutluluğunu yaşıyoruz.  Düşünün sadece Avrupa’nın operası varken Türkiye de ilk defa opera bir turne sonucunda 1946 yılında mersinde gerçekleşiyor. Mersin şehrinin sanata ne kadar meraklı ve ilgili olduğunun da bir göstergesi. Bu noktada bu şehirde bu festivalin yapılıyor olması da ayrıca gurur verici” şeklinde konuştu.

 


Etiket:

 
  GÜNCEL
 
 
  SOSYAL MEDYA

 
  GAZETEMİZ

 
  BASIN İLAN
 
 
  HAVA DURUMU
 

 
 
 


 

Siteden yararlanırken yayın politikamızı okumanızı tavsiye ederiz. cukurovagazetesi.com © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır.
İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz. cukurovagazetesi.com basın ve yayın meslek ilkelerine uyar.

URA MEDYA