Mezitli Kent Konseyi, dans edip eğlendi




Tarih: 26 Mayıs 2022 Perşembe 16:26




Mezitli Kent Konseyi Modern Dans Topluluğu, ‘Dans Et Mutlu Ol’ sloganıyla gösterilerini coşkuyla sergiledi. Mersin İl Milli Eğitim Müdürü ve okul müdürlerinin katılmadığı etkinliğin ortalarında Kent Konseyi Başkanı Sibel Gelbul’un ‘şehitlerimiz var’ demesinin ardından, gösteri küçükler kategorisiyle devam etti. Kent odası ve STK’ların katılımcılara plaket takdim ettiği etkinlikte yapılan gösteriler, katılımcıları doyasıya eğlendirdi.

Haber – Mehmet Çetin

Mezitli Kültür Merkezi’nde 700 kişinin katılımıyla, Mezitli Kent Konseyi Modern Dans Topluluğu, ‘Dans Et Mutlu Ol’ sloganıyla gösterilerini coşkuyla sergiledi. STK temsilcilerinin plaket takdimi yaptığı gösteride konuşan Mezitli Kent Konseyi Başkanı Sibel Gelbul, “Mezitli dans topluluğuna destek veren başta Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan olmak üzere herkese teşekkür eden Gelbul, Dans, omuz omuza oynama. Dans, bireysellikten çok ekip çalışmasına ve bizim hayatımıza mutluluk veren bir oyun. Biz, Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk, halk evlerini kurduğu zaman ilk önce halk danslarıyla ilgili o dönemin ünlü sporcu ve halk bilimcisi Sırrı Tarcın’a görev vermiş. 1924 yılında ilk olarak Paris’in sarı zeybek oyunu sergilenmiş. Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ümüzün de halk danslarına ne kadar önem verdiğini bildiğimiz şiarıyla Mezitli Kent Konseyi olarak, 5 senedir dans toplumumuzda o sahnelere çıkıyoruz. Bu sahnelere çıkarken de bunun arka tarafında büyük bir emek var” dedi.

 


Etiket:

 
  GÜNCEL
 
 
  SOSYAL MEDYA

 
  GAZETEMİZ

 
  BASIN İLAN
 
 
  HAVA DURUMU
 

 
 
 


 

Siteden yararlanırken yayın politikamızı okumanızı tavsiye ederiz. cukurovagazetesi.com © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır.
İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz. cukurovagazetesi.com basın ve yayın meslek ilkelerine uyar.

URA MEDYA