Aktay: “Millet idaresinin üstünde hiçbir iradeyi tanımayacağız”




Tarih: 29 Mayıs 2022 Pazar 16:04




Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Mersin İl Başkanlığı, Sandık Güvenliği Toplantısı gerçekleştirdi. Gelecek olan seçimde sandık güvenliğinin önemine dikkat çeken CHP Mersin İl Başkanı Adil Aktay, “Biz bu ülkede millet idaresinin üstünde hiçbir iradeyi tanımayacağız” dedi.

Haber – Barış Köksal

Mersin Büyükşehir Belediyesi Kongre ve Sergi Sarayı’nda Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Mersin İl Başkanlığı, Sandık Güvenliği Toplantısı gerçekleştirdi. CHP Mersin milletvekilleri Alpay Antmen, Cengiz Gökçel, Bursa Milletvekili Orhan Sarıbal, CHP Mersin İl Başkanı Adil Aktay ve parti üyelerinin katıldığı toplantıda konuşan Aktay, İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu’na verilen cezayı hatırlatarak, Cumhuriyet Halk Partili belediyelere baskılar uygulandığını iddia ederek, “Ekonomiyi batırdıkları ve hiçbir biçimde toparlamayacakları için seçime giderken halkı korkutmayı deniyorlar. Denemeleri ile kalacaklar çünkü biz korkmayacağız, yılmayacağız. Hiçbirimiz korkmayacak, yılmayacak. Onlar ne yaparlarsa yapsınlar, biz bu ülkede millet idaresinin üstünde hiçbir iradeyi tanımayacağız. Onlar ne yaparlarsa yapsınlar, iki önemli şey; sağduyumuzu ve cesaretimizi asla kaybetmeyeceğiz. İstedikleri kötülükleri yapsınlar, öfkemizin esiri olmayacağız. Aklın yolundan hukukun ve demokrasinin çerçevesinden asla ayrılmayacağız.  Adil ve dürüst bir seçim sağlamak vatandaşın idaresine sahip çıkmak herkesten çok bizlerin Cumhuriyet Halk Partililerin görevidir. Kuruluşun ve kurtuluşun partisi olmak, Cumhuriyet Halk Partili olmak bunu gerektirir, bunu yapacağız. Elbette birlikte hareket ettiğimiz partilerin demokrasi güçlerinin desteğini de alacağız ama Cumhuriyet Halk Partililer asıl sorumluluğu kendimizde kabul edecek ve o bilinçle davranacağız” ifadelerine yer verdi.

 

“SEÇİMDE SANDIK GÜVENLİĞİNİ YÜZDE 100 SAĞLAMALIYIZ”

Seçimlerde sandık güvenliğinin önemine dikkat çeken Aktay, bu seçimde sadece seçim günü değil, seçimden sonraki günde de sandıkların güvenliğinin çok önemli olduğuna belirterek, “Hepimizi çok görevler bekliyor. En önemli sorumluluğumuz parti yönetimce verilecek tüm görevlere hazır olmak ve bunları eksiksiz yerine getirmektir. Sandık güvenliğini yüzde 100 gerçekleştireceğiz. Bu konuda son derece hazırlıklı ve organizeyiz. Bundan herkes emin olsun, sahada küçük eksiklerimizi de hızla tamamlamalıyız. Mesela yalnız sandık görevlerimizde değil, Akdeniz ilçesindeki tüm üyelerimizin telefonlarına whatsapp kurmalarını ve kullanmalarını sağlamalıyız. Mutlak surette sadece sandık görevlilerinin değil, tüm üyelerimiz için bu önemli. Seçim günü ve gecesi sağlıklı bir biçimde ve kolaylıkla haberleşmeliyiz. Bütün üyeler sadece sandık görevliler değil, sandık görevlilerinin seçimle ile ilgili sorumluluk üstlenen herkesin kendi aralarında whatsapp grupları oluşturduklarından emin olalım. Bu konuda titiz bir çalışma yapalım. Gücümüzü biliyoruz, herkes üzerine düşeni yapacak seçim günü bütün tutanakların doğru ve eksiksiz biçimde hızla ıslak imza toplanmasını sağlayacağız. Onunla ilgili okul bilişim sorumluları da görevleriyle ilgilenecek. Sandık görevleri tam görevinin bilince tam hazır olacak eğitim alacak” dedi.

 

“İTTİFAK PARTİLİLERİN İRADESİNİN DIŞINA ASLA ÇIKMAYACAĞIZ”

Bir adım bile hukuk dışına çıkmadan demokratik kararlılıklarını en güçlü bir biçimde göstereceklerini kaydeden Aktay, “Biz gücümüzü hukuktan, demokrasiden alıyoruz. Bu bir demokratik karar olacak. Milli irade, o sandıklardan hilesiz ve şaibesiz bir biçimde çıkacak. Hukuka ve demokrasiye sahip çıkarken genel merkezin ve ittifak partililerinin ortak iradesinin dışına asla çıkmayacağız. Ama o irade bizden ne yapmamızı isterse, onunda gereğini en iyi şekilde yapacağız. Hepimiz bu göreve hazırız. Bu seçimin güvenliği yalnızca seçimle ile ilgili görev almış arkadaşlarının, partililerimizin, sandık görevlilerimizin, okul görevlilerimizin, okul bilişim sorumlularımızın sorumluluğunda değil, yetmez tüm partililerin, tüm vatandaşların sorumluluğundadır. Ülkeyi tek adam rejiminden kurtarmak isteyen herkes kendini bir demokrasi seferberliği içinde kabul etmelidir. Bu bir demokrasi seferberliğidir, bizim görevimiz her bir Cumhuriyet Halk Partilinin görevi herkese umut ve cesaret aşılamak. Herkesi gelecek günlere inandırmak asıl görevimiz bu. O güzel günler gelecek hem de çok yakında, şunun şurasında ne kaldı” diye ekledi.

 

“BUGÜNDEN İTİBAREN ETRAFA UMUT VE CESARET AŞILANACAK”

Seçim çalışmalarına başlayacaklarını ve bütün kesimlere olması gerekeni aktaracaklarını dile getiren Aktay, “Bugünden itibaren her bir Cumhuriyet Halk Partili başta mahalle sorumluları, öbek sorumları örgüt ile beraber ilçe örgütüyle ve sandık görevlileri seçime kadar olan süreçte bu şekilde bunu etrafa yayacak umut ve cesaret aşılayacak. Umudumuzu kaybetmeyelim, cesur olun. Seçim günü bunları şimdiden işlemeye başlayın, neticede o tutanakları birleştirecek olan o itirazlarla ilgili karar verecek bu ülkenin insanı bizim vatandaşımız. Belki korku ile yanlış yapabilir, yapmaya yeltenebilir. İkna edin her oy veren seçmeni. Kim bu tek adam rejiminin değişmesini istiyorsa Cumhuriyet Halk Partili veya 6’lı masaya dahil partilere mensup arkadaşlar veya demokrasi ittifakı içerisinde olan arkadaşlar o umudu aşılayın” şeklinde konuştu.

 

“MİLLETİN İRADESİNE SAHİP ÇIKIN”

Oy veren herkesin oylara ve sandıklara sahip çıkmasını isteyen Aktay, “Oyunu verdin lütfen okulda kal, o dalga dalga yayılacak ve sandık kurulunu etkiler. Cesaret verir sandık başındaki arkadaşlara, yanlış yapmaya yelteneceklerin cesaretini kırar. Bu toplum psikolojisidir, bu sonucu getirir. Bitti, sandıklar kapandı, lütfen bütün dediğim tek adam rejiminin değişmesini isteyen kim varsa bütün seçmenler lütfen bir gün ilçe seçim kurulunun önüne biz böyle kötü bir şey yapmaya gitmiyoruz. Anayasa’dan gelen, vatandaşlıktan gelen hakkımızı korumak amacıyla gidiyoruz. Tek şey söylemek için milletin iradesine sahip çıkın. Tek söyleyeceğimiz şey seçmene verdiğin oya sahip çık. Oy vermek yetmez, sandıkta görevli bırakmak yetmez. Bir gün nöbet tut okulda, bu demokrasi nöbeti. 5’ten sonra sandıklar kapanınca, ıslak imzalar, tutanaklar alınınca ikna edin, oyuna sahip, milli iradene sahip çık. Okuldan çık adliyenin önüne git ve orada bekle. O bekleyiş birçok yanlışın önleyecektir. Bunu bu bilinçle hepimiz gerçekleştireceğiz. Evet, umut ve cesaret, sağduyumuz kaybetmeyelim. Güzel günler çok yakında gelecek. Umutluyuz, cesuruz ve aynı zamanda öfkelenmeyeceğiz. Ne yaparlarsa yapsınlar, demokrasi çerçevesinden çıkmayacağız. Cumhuriyetimizin 2. Yüzyılında bize cumhuriyeti teslim eden Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün hayal ettiği gibi bir ülkeyi hep birlikte kuracağız” sözlerine yer verdi.

 

ANTMEN: “ÜLKEYİ KURTARACAK OLAN CUMHURİYET HALK PARTİSİ’DİR”

Bu seçimde bütün herkese büyük görev düştüğünü belirten CHP Mersin Milletvekili Alpay Antmen ise, “Türkiye’nin kurucu ve kurtarıcı partisi; Cumhuriyet Halk Partisi’nin Cumhuriyetin 100’üncü yılında tekrar bu ülkeyi kurmak gibi, faşizmden kurtarmak gibi bir görevi var ve görev size ve bizlere ait ve birlikte başaracağız. Çok çalışacağız, korkmayacağız, geri adım atmayacağız, başaracağız. Zannediyorlar ki; Cumhuriyet Halk Partisi onlardan korkacak, zannediyorlar ki; geri adım atacağız, zannediyorlar ki; bizleri şikayet etmekle, bizlere tazminat açmakla, genel başkanımızı tehdit etmekle bizleri yıldıracaklar ama unutuyorlar ki; Cumhuriyet Halk Partisi, Anadolu ve Rumeli Müdafaa-i Hukuk Cemiyetlerinin birleşmesiyle doğdu. Yani Anadolu halklarının birleşmesiyle doğdu, yani Kurtuluş Savaşı’nın siperlerinden doğdu. İlk kongremiz Sivas Kongresi’ydi, biz Kurtuluş Savaşı yapan bir partiyiz. Saraylar ve saltanatlar çöker, zulüm biter bir gün ve evet, orada Cumhuriyet Halka Partisi alacak bir gün. Hep birlikte kazanacağız, çok az kaldı. Ekonomi çok kötü. Halkımız, inim inim inliyor, asgari ücrete yüzde 56 zam yaptılar, her şey bir hafta içinde yüzde 100 arttı. Keşke bütün ücretler aynı kalsaydı da hiçbir şeye bu kadar zam yapılmasaydı. Akaryakıta her gün zam geliyor, akaryakıta zam demek; her türlü üretim aracına zam demek. Gıdaya her gün zam geliyor, tarım ürünlerine her gün zam geliyor. Üretici memnun değil, tüketici hiç memnun değil. Ne ürün para ediyor ne de üretici bu satamıyor, tüketici buna uygun fiyata erişemiyor. Gıda da durum böyle, ekonomide durum böyle, piyasada para yok” ifadelerini kullandı.

 

“HALKIMIZIN İRADESİ İÇİN ÇALIŞACAĞIZ VE BAŞARACAĞIZ”

Kazanmak için 81 ilin hepsinde ayrı ayrı çalıştıklarını söyleyen Antmen, an itibariyle Türkiye’nin birinci partisi olduklarını öne sürerek, “Çok çalışacağız, 81 ilde çalışıyoruz, milletvekillerimiz çalışıyor, genel başkanımız hepimizden daha çok çalışıyor. Biz her yerdeyiz, Cumhuriyet Halk Partisi şu an Türkiye’nin tartışmasız birinci partisidir, en çok oya biz sahibiz, iktidara da biz geleceğiz. Ama tek bir şey lazım; korkmadan ve cesaretle İstanbul’da yaptığımız gibi her bir oya sahip çıkmak. Sizler yapacaksınız bunu. Sandıkların başından sigara içmeye bile kalkmayacaksınız. O sandıklar gözümüzün önünde sayılacak, o ıslak imzalar atılacak, o imzalar seçim tutanaklarına aynı şekilde yansıyacak, Cumhuriyet Halk Partisi’nin sistemindeki oyla YSK’nın sistemindeki oy aynı olana kadar adliyelerin çevresinden ayrılmıyoruz. Yemeyeceğiz, içmeyeceğiz, oylarımıza sahip çıkacağız ama halkımız ne derse başımızın üstünde yeri var. Sonuna kadar mücadele edeceğiz, sonuna kadar halkımızla, halkın iradesi için çalışacağız ve birlikte başaracağız” dedi.

 


Etiket:

 
  GÜNCEL
 
 
  SOSYAL MEDYA

 
 
  GAZETEMİZ

 
 
  BASIN İLAN
 
 
  HAVA DURUMU
 

 
 
 


 

Siteden yararlanırken yayın politikamızı okumanızı tavsiye ederiz. cukurovagazetesi.com © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır.
İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz. cukurovagazetesi.com basın ve yayın meslek ilkelerine uyar.

URA MEDYA