Gökçel: “İnsanlarımızın cepleri boş, cüzdanları boş, evlerindeki tencereleri boş”




Tarih: 12 Haziran 2022 Pazar 16:47




Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Mersin İl Başkanlığı Toroslar Sandık ve Seçim Güvenliği Bilgilendirme toplantısı gerçekleştirdi. Toplantıda konuşan CHP Mersin Milletvekili Cengiz Gökçel, ülkenin büyük bir ekonomik sıkıntıda olduğunu söyleyerek, “Bugün insanlarımızın cepleri boş, cüzdanları boş, evlerindeki tencereleri boş. İşçilerimiz, asgari ücretle çalışmaya mahkum ediliyor. Asgari ücret aslında başka ülkelerde çok çalışanların az sayıda ücretlendirildiği bir ücret politikası ama bizde AKP iktidarı sayesinde genel bir ücret haline geldi. Bunu kabul etmek mümkün değil” dedi.

Haber – Mehmet Çetin

Mersin Büyükşehir Kongre ve Sergi Sarayı’nda gerçekleşen toplantıya, CHP Mersin Milletvekilleri Cengiz Gökçel ve Alpay Antmen, Mersin İl Başkanı Adil Aktay, Gençlik Kolları MYK üyesi İzzet Kırılmaz, İl ve İlçe Yöneticilerim katılım sağladı. Toplantıda yaptığı konuşmada bu seçimin çok önemli olduğunu söyleyen CHP Mersin Milletvekili Alpay Antmen, “Hiç merak etmeyin, en geç bir yıl içinde seçim olacak, o sandık gelecek, o sandık geldiğinde oyumuzu attığımız andan, Yüksek Seçim Kurulu seçimleri açıklayana kadar iktidarımızı garantileyene kadar bir an olsun sandıkların başından da adliyelerin başından da ayrılmayacağız. Hep beraber sandık güvenliğini sağlayacağız. Hep beraber sandıktan çıkan her bir oyu namusumuz bilerek sandıklarımıza sahip çıkacağız. Bunun için Cumhuriyet Halk Partisi hazır, il örgütümüz hazır, ilçe örgütlerimiz hazır. Türkiye’nin genelinde, 81 ilde hukuk ve seçim işleriyle ilgili olarak her ilde ve her ilçede avukatlarımız, hukukçularımız ve üyelerimiz atandı, görev yapıyor. Hiç kimse sandık güvenliğinden korkmasın. Cumhuriyet Halk Partisi’nin neferleri olduğu sürece bu ülkede insan haklarına, demokrasiye, birlikte yaşama kültürüne ve kardeşliğe kimse engel olamayacaktır. Bunun teminatı Cumhuriyet Halk Partisi’dir. Neden mi? Çünkü Cumhuriyet Halk Partisi, Kurutuluş Savaşı’nda Anadolu halklarının birliktelik mücadelesiyle kuruldu. Kuvayi Milliye’nin devamıyız. Anadolu ihtilalinin devamıyız ve Türkiye’de demokrasiyi, insan haklarını kuran kurtarıcı Mustafa Kemal Atatürk önderliğinde bu ülkeye demokrasi getiren Cumhuriyet Halk Partisi, 100’üncü yılda da tekrar onları getirecek. Bir tek şeye ihtiyacımız var; çok çalışkan olmak. Halkımız hiç korkmasın, Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu önderliğinde en geç bir yıl içerisinde iktidara geleceğiz” ifadelerine yer verdi.

 

GÖKÇEL: “ASGARİ ÜCRETLE AYAKTA KALMAK MÜMKÜN DEĞİL”

Konuşmalarına ekonomin kötü olduğunu söyleyerek başlayan CHP Mersin Milletvekili Cengiz Gökçel ise, “Bugün insanlarımızın cepleri boş, cüzdanları boş, evlerindeki tencereleri boş. İşçilerimiz, asgari ücretle çalışmaya mahkum ediliyor. Asgari ücret aslında başka ülkelerde çok çalışanların az sayıda ücretlendirildiği bir ücret politikası ama bizde AKP iktidarı sayesinde genel bir ücret haline geldi. Bunu kabul etmek mümkün değil. Hele ki açlık sınırının 6 bin lira olduğu yerde 4 bin 253 lira asgari ücretle geçinmeye çalışmak, ayakta durmanın mümkün olmadığı bir ortamda bunu asla kabul etmiyoruz. 20 yıldır ülkeyi yönetip ve Cumhuriyet tarihinin savaş döneminde bile yaşanmayan insanların gıdaya ulaşamadığı bir durumu yaşıyoruz. Bu AKP’nin ve onun uyguladığı saray politikası sonucunda gerçekleşti. Sadece ekonomik değil, Cumhuriyet tarihinin yargıya olan güveninin en az olduğu bir dönem. İnsanların iş bulamama kaygısıyla, özellikle eğitimli, liyakat sahibi gençlerin yurt dışına kaçmak zorunda kaldığı bir dönemde elbette ki Cumhuriyeti kuran Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün partisinin neferleri olarak bunlara karşı koymak hepimizin görevi, hepimizin sorumluluğu” dedi.

 

“CHP, HALKI RAHATLATACAK POLİTİKALAR İZLEMEKTE”

Seçimde kazanacaklarını ve bunun için gece-gündüz demeden çalıştıklarını kaydeden Gökçel, “Önümüzde bir seçim var. Ne kadar ‘yok’ deseler desinler o sandık sizlerin önüne gelecek ve şunu da inanın; sadece Mersin değil, bütün ülkeyi sayın genel başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu ve MYK üyeleriyle beraber baştanbaşa dolaşıyoruz. Sadece insanlara dokunmak, selam vermekle alakalı değil bu ziyaretler, bu ziyaretler, halkımızın içinde bulunduğu şartlardan, zor yaşam koşullarından nasıl kurtulacağıyla alakalı Cumhuriyet Halka Partisi politikalarını, programlarını oluşturmak ve bunları da vatandaşlara anlatabilmek için bu ziyaretler. Şundan emin olun; bütün vatandaşlarımız, Cumhuriyet Halk Partisi’nin önderliğinde kurulan altılı masanın oluşturduğu Millet İttifakı’nı iktidara getirecek. Bizler de buna inandık ve gece-gündüz demiyoruz, örgütlerimiz, parti mahalle sorumlularımız, sandık sorumlularımız, okul sorumlularımız, her bir Cumhuriyet Halk Partili bunun mücadelesini veriyor, bunun için çalışıyoruz” diye ekledi.

 

“BAŞARIYA MUTLAKA ULAŞACAĞIZ”

Seçimin önemine dikkat çeken Gökçel, bu seçimde kesinlikle iktidara geleceklerini iddiasında bulunarak, “Az kaldı, geliyor gelmekte olan. Bunu AKP de görüyor. Bizi türlü oyunlarla altılı masa etrafında birbirimize düşürmeye çalışıyorlar. Bu oyunlara gelemeyeceğiz. Ülkenin kurtuluş reçetesi; Cumhuriyet Halk Partisi’nin parti programında hazır, bunu herkese anlatacağız. Bunu herkesin anlayacağı şekilde mutlaka vatandaşlarımıza ileteceğiz, bu hepimizin görevi. Özellikle bizi Cumhurbaşkanlığı adaylığıyla sıkıştırmaya çalışıyorlar ama ben buradan şunu söylüyorum; Cumhuriyet Halk Partisi’nin her bir üyesi ve genel başkan potansiyeline sahip cumhurbaşkanı adayıdır. Çünkü Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün savaş meydanlarında kurduğu partinin genel başkanı Sayın Kemal Kılıçdaroğlu. Bizler o savaş meydanlarında kurulan partinin bugün en büyük neferleriyiz, en büyük emekçileriyiz. Başarıya mutlaka ulaşacağız” sözlerine yer verdi.

 

AKTAY: “SEÇİM ÇALIŞMALARINDA SAĞDUYUDAN VE HUKUKTAN TAVİZ VERMEYECEĞİZ”

Seçim çalışmalarında kesinlikle sağduyudan ve hukuktan taviz vermeyeceklerini belirten CHP Mersin İl Başkanı Adil Aktay ise, “Demokrasinin temel bir kuralı vardır; hükümetler, yönetimler gelirler ve giderler. Eksik ve yanlış yaptıklarının hesabını millete verirler. Ancak, demokrasi ve hukuk dışına çıkmış, suç örgütleriyle iç içe geçmiş hükümetler ise yalnız halka değil, yargıya da hesap vermek zorundadır. O nedenle, bu tarz yönetimler iktidarı bırakmamak, kurdukları kirli düzeni sürdürebilmek için her şeyi yapabilirler, yapmayı deneyebilirler. İşte önümüzdeki seçim bu nedenle çok çok önemli. Çükü öyle hukuk dışı işler yaptılar ki, iktidarı bırakmamak için her yolu deneyecekler ama hevesleri kursaklarında kalacak. Hepimizin görevi var. Her aşamasında çok dikkatli, çok özenli olmamız gereken bir süreç bizleri bekliyor ve bu süreç başladı. Sağduyudan, hukuktan, demokrasiden bir milim sapmadan ama cesaret ve kararlılıkla yürütmemiz gereken bir süreç, el birliğiyle. Buradan bütün Cumhuriyet Halk Partililerin ortak payda da birleşmesi lazım. Ülkeyi bir gerilim ve kaos ortamına sokarak, seçime gitmeyi planlıyorlar. Toplumun her kesimini birbirine düşürmeyi inançlar, kimlikler üzerinden sürekli bir gerilim üretmeyi hedefliyorlar. Dikkat edin, son zamanlarda dış politikada yapay gerginlikler yaratıp, toplumun yurt severlik duygusunu istismar ederek, oy avcılığı yapmaya çalışıyorlar” şeklinde konuştu.

 

“MİLLETİN İRADESİYLE, HALKIN OYUYLA HEP BİRLİKTE GÖRECEĞİZ Kİ DEVRİLİP, GİDECEKLER”

Sandıkta güvenliğin bütün herkes tarafından sağlanması gerektiğini savunan Aktay, korunması durumunda sandıktan halkın iradesinin çıkacağını kaydederek, “Ekonomiyi batırdıkları ve bir daha asla düzeltemeyecekleri için seçime ekonomi dışında gündemlerle gitmeye çabalıyorlar. Bu tuzağa düşmeyelim. Bizde oynanmak istenen bütün oyunları görüyoruz, bütün planlarını biliyoruz. Asla başaramayacaklar asla. Çünkü karşılarında bu mücadelenin ana gücü olan kurtuluşun partisi, Cumhuriyet Halk Partisi var, Cumhuriyet Halk Partililer var, Kuvayi Milliyeciler var. Yaratmak istedikleri kaosun içersine bu ülkeyi sürüklemelerine müsaade etmeyeceğiz. Milletin iradesiyle, halkın oyuyla hep birlikte göreceğiz ki devrilip, gidecekler. Bunu hep birlikte sağlayacağız. Sadece genel başkanımızın, milletvekillilerimizin, parti yönetimlerimizin, il yönetiminin, ilçe yönetiminin altından kalkacağı bir iş değil bu. Bütün üyelerin birlikte ortak görevi, ortak sorumluluğudur” diye ekledi.

 

“PARTİLİLER HANE HALKLARIYLA GÖRÜŞMELİ, TUTANAKLAR TUTULMALI”

“Seçim sürecine girmiş durumdayız ve hepimize çok önemli sorumluluklar düşüyor” diyen Aktay, partililere büyük sorumluluklar düştüğünü belirterek, sorumlulukları şöyle sıraladı; “Bugünden itibaren bütün partililerimize düşen sorumluluklar var. Bilindiği üzere 6’lı masa seçim güvenliği komisyonu sandık ve seçmen güvenliği konusunda yaptıkları çalışmaları kamuoyuna açıkladı. Çok önemli bir kararlılık, çok detaylı bir hazırlık söz konusu burada. Mühürsüz oyların geçerli sayılması, seçmen listelerindeki usulsüzlükler, seçim günü yaşabilecek olaylara kadar her olasılık üzerinde çalışılarak yol haritaları belirlendi. Seçim sonrasını da kapsayan bir çerçeve çizildi, seçim sonrası da önemli. Bu açıdan herkesin içi rahat olsun ama teyakkuzda olsun. Kesinlikle sandığa sahip çıkacak bir yapılanma, seçimin adaletli yapılması, güven içerisinde yapılması için bir yapılanma kuruluyor. Bu yapılanma çerçevesinde tek tek hepimizi çok önemli görevler bekliyor. En önemli sorumluluğumuz, parti yönetimince verilecek tüm görevlere hazır olmak ve bunları eksiksiz yerine getirmek. Özellikle seçmen listeleri konusunda çok hassas olmamız gerekiyor. İlçe ve mahalle bazındaki seçmen listeleri değişimlerini mercek altına almalı ve şüpheli durumlara karşı uyanık olmalıyız. Burada bir çalışma sistemi yürütülmeye çalışılıyor ilçelerimizde. Hanelere gidiliyor, kayıt tutuluyor. Eğer öbek sorumluları hanelere gidip, bire bir tanırsa seçmeni hem bir propaganda çalışması hem de seçmen listesinin sağlığı açısından önemli olur. Şimdiden de bu çalışmalara hız verelim.”

 

“ASIL GÖREV ÖBEK SORUMLULARI VE SANDIK GÖREVLİLERİNİN”

Aktay, seçimde dikkat edilmesi gereken bir diğer konunun da yabancı uyruklu seçmenlerin takibi olduğunu söyleyerek, “Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlığı kazanan yabancı uyruklu seçmenlerin takibi konusu da çok önemli. Öbek sorumlularımız, sandık görevlilerimiz asli sorumluluk sizde. Alınan kayıtlarların dışında anormal bir şekilde seçmen kaydı görünen haneler hemen takibe alınacak. Vefat ettiği halde seçmen listesinden düşürülmeyen seçmenler takip edilecek. Konut vasfını taşımayan veya kaybetmiş adreslerde bulunan seçmenler şimdiden hem seçmen listelerine alacaksınız hem de hanelerini ziyaret edecekler. Bunu son aylarda değil de hemen bu programdan sonra hızlandırılmalı. Seçime hazırlığın ilk adımını oluşturan seçmen listelerinin güvenirliliğini mutlaka sağlamalıyız. Güvenliği sağlamadan, seçim günü sandık başına gitmek bir anlam ifade etmez. Sahte seçmenlerle dolu sandıkta istediğini kadar bekleyin önceden tedbir alınmadıktan sonra bir anlam ifade etmeyecektir” diye ekledi.

 

“MİLLİ İRADE HİLESİZ VE ŞAİBESİZ BİR BİÇİMDE SANDIKTAN ÇIKACAKTIR”

Son olarak da partinin kazanacak güçte olduğunu kaydeden Aktay, “Biz gücümüzü biliyoruz, çünkü biz kuruluşun ve kurtuluşun partisiyiz. Ülkenin en zor dönemlerinde Cumhuriyet Halk Partisi sorumluluk ve görev üstlenmiştir. İşte o gün bugün. Gücümüzü biliyoruz, gücümüzü küçümsemeyelim, güçlüyüz. Herkes üstüne düşen görevi üstlenecek ve bu seçimi mutlaka kazanacağız. Her bir üyenin, her bir görevlinin sorumluluğu var bunda. Kısa bir süre ama biraz fedakarlık. Sözde hukuki gerekçelerle, oldubittilerle seçim sonuçlarını değiştirmeye, vatandaşın iradesini yok saymaya kim kalkışırsa kalkışsın, hangi güç olursa olsun hep birlikte karşısına dikileceğiz. Vatandaş olmaktan gelen güçlerimizi azımsamayın, vatandaşlıktan gelen gücümüzü kullanacağız, demokrasiyi koruyacağız. Hiçbir yapının seçim adaletine gölge düşürmesine izin vermeyeceğiz. O güç bizde var. Biz gücümüzü kurucusu Mustafa Kemal Atatürk olan kurtuluşun ve kuruşun partisi Cumhuriyet Halk Partisi üyesi olmaktan aynı zamanda hukuktan ve demokrasiden alıyoruz. Bunun bilincinde olacağız ama bir adım bile hukuk dışına çıkmadan, demokratik kararlılığımızı ortaya koyacağız ve bu sayede milli irade hilesiz ve şaibesiz bir biçimde çıkacaktır” şeklinde konuştu.

 


Etiket:

 
  GÜNCEL
 
 
  SOSYAL MEDYA

 
 
  GAZETEMİZ

 
 
  BASIN İLAN
 
 
  HAVA DURUMU
 

 
 
 


 

Siteden yararlanırken yayın politikamızı okumanızı tavsiye ederiz. cukurovagazetesi.com © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır.
İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz. cukurovagazetesi.com basın ve yayın meslek ilkelerine uyar.

URA MEDYA