Yılmaz: “Mersin’deki Gençlik Kamplarının sayısı 6’ya yükseltildi”




Tarih: 30 Haziran 2022 Perşembe 15:54




TBMM Anayasa Komisyonu Katip Üyesi ve AK Parti Mersin Milletvekili Zeynep Gül Yılmaz, il genelinde açılan Gençlik Kampı sayısının 6’ye yükseldiğini belirterek, “Gençlerimizin serbest zamanlarını çeşitli sosyal, kültürel ve sportif faaliyetlerle değerlendirmelerini sağlamak ve kişisel gelişimlerine katkıda bulunmak üzere her yıl düzenlenen Gençlik Kamplarımızdan bu yıl 40 bine yakın gencimiz faydalanacak. Gençlerimizi Mersin’imizin eşsiz güzelliklerini görmeye davet ediyorum” dedi.

AK Parti Mersin Milletvekili Zeynep Gül Yılmaz, Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu’nun Mersin’de gerçekleştirdiği ziyarette, Ulusal Gençlik Kampları yeni sezonunun açılışının gerçekleştiğini anımsattı. AK Parti hükümetleri olarak son 20 yılda gençlerine sahip çıkan, değer veren ve onlar için yatırım yapan bir politika izlediklerinin altını çizen Milletvekili Yılmaz, yapılan yatırımlarla Mersin’in spor kenti olduğunu belirtti. Mersin’in spor altyapısının çok gelişmiş olduğunu vurgulayan Yılmaz, “Mersin bir spor şehri. Stadyumuyla, spor salonlarıyla, kortlarıyla, havuzlarıyla, pistleriyle her alanda ülkemizin marka şehirlerinden biri. Biz, hükümetimizin desteğiyle ülkemizin değerli gençleri için bu çıtayı daha da yükselteceğiz” diye konuştu.

 

“ÜLKE GENELİNDEKİ 43 GENÇLİK KAMPINDAN 6’SI MERSİN’DE”

Milletvekili Zeynep Gül Yılmaz, Bakan Mehmet Muharrem Kasapoğlu’nun katıldığı törenle açılışı yapılan Silifke Akkum Gençlik Kampı'nın Mersin’in 6'ncı, Türkiye’nin 43’üncü Gençlik Kampı olarak gençlerin hizmetine sunulduğunu belirtti. Mersin’in doğal ve eşsiz güzelliklere sahip olduğunu ifade eden Yılmaz, şöyle devam etti: “Mersinimiz adeta cennetten bir köşe. Gençlerimiz için de hayatları boyunca unutamayacakları potansiyele ve güzelliklere sahip. Bakanlığımız da, bu güzelliklerin farkına vararak ülkemizin 43 Gençlik Kampı’ndan 6’sını Mersin’imizde hizmete sundu. Akkum Gençlik Kampı’mızı da Bakanımız Mehmet Muharrem Kasapoğlu’nun katılımıyla gençlerimizin kullanımına açtık. Bu tesisimiz de, diğerleri gibi gençlerimizin ihtiyaç duyabilecekleri her imkanı barındırıyor. Türkiye’nin en büyük deniz kampı özelliğine sahip 6 Gençlik Kampımızda badminton, yat gezisi, sokak oyunları, sosyal ve kültürel gezi ve aktiviteler, tiyatro, müzik, voleybol, basketbol, futbol, kitap okuma, halk oyunları, el sanatları gibi etkinlikler yer alacak. Gençlerimiz serbest zamanlarını çeşitli sosyal, kültürel ve sportif faaliyetlerle değerlendirerek kişisel gelişimlerine katkıda bulunabilecek.”

 

“MERSİN’İN TANITIMINA BÜYÜK KATKI SAĞLIYOR”

 Milletvekili Zeynep Gül Yılmaz, gençlerin kamplarda farklı kültürleri tanıyıp kaynaştığını ve güzel anılar biriktirdiğini ifade etti. Yılmaz, “İlimizdeki Yıldırım Beyazıt, Maliye, Fatih Sultan Mehmet, Mehmet Akif Ersoy, 23 Nisan ve Akkum gençlik kamplarımızda bu yıl 40 bine yakın 12-15 yaş arası gencimiz faydalanacak. Türkiye genelinde ise bu rakam 200 bin. Türkiye genelinin 5’te 1’ini Mersin’imiz karşılayacak. Bu bizim için gurur verici bir tablo. Bu kamplar, ilimizin tanıtımına da büyük katkı sağlıyor. Sayın Bakanımız Mehmet Muharrem Kasapoğlu’na ilimize gösterdikleri ilgi için teşekkür ediyorum. Yeni Gençlik Kampımızın hayırlı olmasını diliyor, gençlerimizi ilimizin eşsiz güzelliklerini görmeye ve devletimizin ücretsiz olarak sunduğu gençlik kamplarımızdan faydalanmaya davet ediyorum” şeklinde konuştu. (Haber Merkezi)


Etiket:

 
  GÜNCEL
 
 
  SOSYAL MEDYA

 
 
  GAZETEMİZ

 
  BASIN İLAN
 
 
  HAVA DURUMU
 

 
 
 


 

Siteden yararlanırken yayın politikamızı okumanızı tavsiye ederiz. cukurovagazetesi.com © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır.
İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz. cukurovagazetesi.com basın ve yayın meslek ilkelerine uyar.

URA MEDYA