Çevre derneklerinden Büyükşehir’e tepki




Tarih: 4 Temmuz 2022 Pazartesi 18:23




Mersin Çevre ve Doğa Derneği tarafından düzenlenen basın açıklamasında Doğu Akdeniz Çevre Dernekleri adına konuşan Av. İsmail Hakkı Atal,

Haber-Barış Köksal

Mersin Çevre ve Doğa Derneği'ne son zamanlarda uygulandığı iddia edilen mobbing ve yalnızlaştırma politikalarıyla ilgili Mersin Gazeteciler Cemiyeti'nde bir basın açıklaması düzenlendi. Açıklama metnini Doğu Akdeniz Çevre Dernekleri adına Avukat İsmail Hakkı Atal paylaştı.

 

"HAYRETLE KARŞILIYORUZ"

Doğu Akdeniz Çevre Dernekleri'nin derinleşen ekolojik sorunlarla ilgili ciddi hukuksal ve demokratik mücadeleler verdiği vurgulanan açıklamada, mobbing ve yalnızlaştırma politikası iddialarıyla ilgili şu ifadeler yer aldı:

"Bu sorunların çözümüne ilişkin yıllarca bölgemizdeki bütün yerel yönetimlerle ortak ve güçlü bir şekilde mücadele etmekteyiz. Ama ne yazık ki son zamanlarda ortak sekretaryamızı yürüten Mersin Çevre ve Doğa Derneğimize, haksız ve hukuksuz bir şekilde Mersin Büyükşehir Belediyesi aracılığı uygulanan mobbing ve yalnızlaştırma politikaları ile birçok STK, Meslek Odası ve partilerin eylem ve etkinliklerimize ve toplantılarımıza katılmamalarını hayretle karşılıyoruz"

 

"MÜCADELE KAYBEDİLİRSE SORUMLUSU MERSİN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ OLACAKTIR"

Atatürk Parkı'nda liman genişleme projesine ilişkin yürütülen mücadeleden Büyükşehir'in vazgeçtiği yönündeki iddiaların yer aldığı açıklamada "Özellikle Atatürk Parkı'nda Liman genişleme projesine karşı verilen mücadelede başta etkinliklerimize her türlü desteği veren Mersin Büyükşehir Belediyesi son zamanlarda mücadeleden vazgeçtiği gibi birçok kuruma baskı uygulayarak bizimle birlikte mücadele etmelerini engellemiştir. Atatürk Parkı bütün kentin ortak değeridir, korunması için kurumların ortak hareket etmesi gerekmektedir. Mücadeleyi zayıflatmak projeyi uygulayanların işine yarayacaktır. Mücadele kaybedilirse bunun sorumlusu Mersin Büyükşehir Belediyesi olacaktır" ifadeleri yer aldı.

 


Etiket:

 
  GÜNCEL
 
 
  SOSYAL MEDYA

 
 
  GAZETEMİZ

 
  BASIN İLAN
 
 
  HAVA DURUMU
 

 
 
 


 

Siteden yararlanırken yayın politikamızı okumanızı tavsiye ederiz. cukurovagazetesi.com © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır.
İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz. cukurovagazetesi.com basın ve yayın meslek ilkelerine uyar.

URA MEDYA