Park yasağı var, dikkate alan yok




Tarih: 5 Temmuz 2022 Salı 19:11




Fabrikalar Caddesi’ndeki park yasağına rağmen oluşan araç kuyrukları cadde üzerindeki esnafın tepkisine yol açtı. Park eden araçlar nedeniyle iş yapamaz noktaya geldiklerini belirten esnaflardan Ufuk Tan,

Haber-Erol Kamalak

Fabrikalar Caddesi olarak bilinen Kuvayi Milliye ile Çakmak caddeleri arasında yer alan Akdeniz'e bağlı Cemal Paşa Caddesi üzerindeki esnaf, park yasağının uygulanmaması nedeniyle iş yapamaz noktaya geldiklerini belirterek çözüm aradıklarını söyledi. Cadde üzerinde park yasağı levhalarını dikkate almayan sürücülerin özellikle 6. Noter önünde oluşturdukları araç kuyrukları civardaki esnafın tepkisine yol açtı. Esnaf Ufuk Tan, Mersin Valiliği ve İl Emniyet Müdürlüğü Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü'ne başvurduğunu ancak olumlu bir sonuç alamadığını belirterek, şikayetini CİMER'e bildirdi.

 

ESNAF ÇAREYİ CİMER'DE ARADI

'Park etmek yasak' ve 'park halindeki araçlar çekilir' uyarılarına rağmen duyarsız vatandaşlar tarafından cadde üzerine park edilen araçlar zaman zaman trafik akışını aksatırken, müşteri kaybettiğini belirten cadde üzerindeki esnaftan da tepki topladı. Gazetemize konuşan Fabrikalar Caddesi esnafı yaşadıkları sıkıntıyı anlatarak çözüm istediklerini vurguladı. Cadde üzerinde açık otopark işleten Ufuk Tan, 6. Noter önünde park yasağının uygulanmadığını ve Noter hizmeti almak için gelen araçların cadde üzerinde 50-70 metre boyunca kuyruklar oluşturduğunu belirterek şikayetini CİMER'e iletti. Tan, CİMER'e ilettiği şikayette park yasağının uygulanmama sebebini sordu.

 

"BİZ ESNAF OLARAK BUNDAN ÇOK ŞİKAYETÇİYİZ"

 CİMER'e başvurmadan önce Mersin'deki ilgili kurumlara başvuruda bulunduğunu ancak olumlu bir sonuç alamadığını belirten Ufuk Tan, "Caddemizde duraklamak ve park etmek yasak olduğu halde vatandaşların bu yasağa uymadığını gözlemliyoruz ve biz esnaf olarak bundan çok şikayetçiyiz. Bu cadde gidiş-geliş olmak üzere 2 şeritli fakat gidiş istikametine doğru yani Gar istikametine doğru sürekli araç park ediliyor. Dolayısıyla yasak bir şekilde deliniyor. Vatandaşlarımızın buna duyarsız kalmasını nispeten anlayabiliriz. Kısa işi vardır. Duraklama ve park etmenin yasak olduğu caddeyi görmemiştir, yabancısıdır. Nispeten anlayabiliriz ama işin şu kısmını anlamakta güçlük çekiyoruz; Valiliğe şikayet ediyoruz, bizi Emniyet'e yönlendiriyor, Emniyet'e şikayet ediyoruz bizi İl Trafik Denetleme'ye yönlendiriyor. İl Trafik Denetleme'ye şikayet ediyoruz, hiçbir şekilde çözüm bulamıyor. Polisler hiçbir şekilde bu caddeye giremiyorlar. Bakın, 'girmiyorlar' demiyorlar. 'Görevlerini yapmıyorlar' demiyorum. Giremiyorlar" diye konuştu.

 

"BİR TÜRLÜ BU PARK YASAĞININ UYGULANMASINI SAĞLAYAMADIK"

Yaptığı şikayette yasağın uygulanmama sebebini soran Tan, "Bunun sebebi de bürokratik olabilir ya da hatır-gönül, nüfus kullanılarak bu caddede park yasağının delinmesi olabilir. Bu caddede zaten Noter hizmeti veren bir kurum var. Bu kurumdan ötürü biz çevre esnafı olarak ne yaptıysak, hangi girişimi yaptıysak bir türlü bu park yasağının uygulanmasını sağlayamadık. En son belediyeciler geldi buraya, Ulaşım Koordinasyon Merkezi'nden. Onlar da 'biz caddeye duba koyamayız, bu yasal olarak mümkün değil, siz Trafik'le işinizi halledin' diyorlar. Geçen hafta muhtarımızla beraber trafikçi arkadaşlarla toplantı yaptık. Toplantıda da trafikçiler bizim yapacağımız bir şey yok, siz belediyeyle işinizi halledin diyorlar" dedi.

 

"BİZ ÇÖZÜM İSTİYORUZ"

Otopark işlettiğini ve park yasağına uyulmaması nedeniyle iş yapamaz noktaya geldiğini de sözlerine ekleyen Tan, "Biz burada vergiye tabi esnafız. Değnekçi değiliz. Yasadışı bir işimiz yok. Yani şu dükkanda biz günde 10-15 lirayla dükkan kapattığımızı da biliyoruz, siftahsız kapattığımızı da biliyoruz. Neden? Vatandaş sürekli o caddeye park ettiği için. Biz buna bir çözüm istiyoruz ve çözüm bulamıyoruz. Her yasağın altında mutlaka bir gerekçesi vardır. Yüce devletimiz bir yasağı koyduysa mutlaka onun altında bir gerekçe vardır. Ben bu gerekçeli yasağın devletimiz tarafından uygulanmasını istiyorum. Tıpkı diğer yasakların uygulandığı gibi. Başka bir beklentim yok. Yasak uygulansın,bizim içi kafi" ifadelerine yer verdi.

 

"PARK EDENLER GENELDE NOTER'E GELENLER"

Cadde üzerinde restoran işletmeciliği yapan Hüseyin Yahşi, park yasağına uyulmadığı için yolların tıkandığına da dikkat çekerek, "Bir tane müşteri bile geçemiyor. Sıkıntı bu araçlar. Araçlar olmasa rahat ederiz. Burada otopark var, otoparka çeksinler. Park edenler genelde Noter'e gelenler. Başka da kimse yok. Noter'e gelenler orayı işgal ediyor. Şu ana kadar çözüm bulunmadı. 2 aydır buradayım. Bu şekilde devam ediyor. Bu şekil de çok kaza olabilir burada. Otobüsler geçiyor. Araç olduğu zaman otobüsler bazen burada 10 dakika bekliyor. Geçemiyor. Çünkü önünde 2 tane araba oluyor, geçemiyor buradan, nasıl geçsin? Adam karşıdan bu tarafa geçemiyor ya. Ben motorumu bile karşıya bırakamıyorum. Çünkü benim elim ayağım olan bir motor. Oğlana 'motor nerede, sen nereye koydun' dedim. Arabanın arkasında. Bir an önce bir çözüm bulunursa çok güzel olur" diye konuştu.

 

"BURADA PARK YAPILMASINI İSTEMİYORUZ"

43 yıldır cadde üzerinde fotoğrafçılık yaptığını belirten esnaf İsa İnal, park sıkıntısının müşteri kaybetmesine neden olduğunu vurgulayarak, "Sıkıntı had safhasını geçti. Park yasağı olduğu halde arabalar sürekli gelip park ediyor. Tartıştığımız kişiler de oluyor. Söylediğimiz halde yine bırakıp gidiyor. Saatlerce gelmiyor. Yeri geliyor sabahleyin bırakıyor, akşamüzeri geliyor, arabasını alıp götürüyor. Aslında burada park yapılmasını istemiyoruz. Ben polise birkaç defa söyledim. Geliyorlar, ya düdük çalıyorlar ya siren çalıyorlar. Gelip o şekilde ilgileniyorlar. Bazıları da ceza yazıyorlar. Yazmıyorlar değil. Şimdi kardeşim benim müşterim gelse 5 dakika veya 10 dakika duruyor. Ama diğerleri öyle değil. Saatlerce duruyorlar. Hem trafiğin akışını aksatıyorlar hem de vatandaşın, esnafın burada işini engelliyorlar. Bize sıkıntı veren o" ifadelerine yer verdi.

 

"GÜRÜLTÜDEN BAYAĞI BİR MÜŞTERİMİ KAYBETTİM"

Cadde üzerinde berberlik yapan Furkan Bayram, özellikle park sıkıntısından doğan trafik akışının aksaması nedeniyle oluşan gürültüden şikayetçi olduğunu belirterek, "Burada tıraş olurken korna seslerinden, gürültüden bayağı bir müşterimi kaybettim. Otobüsler geçtiği zaman bir araba geçemiyor buradan. Kaldırıma çıkıyorlardı. Allah'tan kaldırıma duba doydular, şimdi kaldırıma çıkmıyorlar da bayağı bir sıkıntı yaşıyoruz. Bir an önce burada bir önlem alınmasını istiyoruz. Müşteri rahatsız oluyor. Adam bir tıraş oluyor, bir daha buraya gelmiyor. Bayağı bir kavga oluyor. Artık korna seslerini kaldıramıyorum. Bizim de çıkıp 'niye kornaya basıyorsun' dediğimiz günler oluyor" ifadelerine yer verdi.


Etiket:

 
  GÜNCEL
 
 
  SOSYAL MEDYA

 
 
  GAZETEMİZ

 
  BASIN İLAN
 
 
  HAVA DURUMU
 

 
 
 


 

Siteden yararlanırken yayın politikamızı okumanızı tavsiye ederiz. cukurovagazetesi.com © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır.
İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz. cukurovagazetesi.com basın ve yayın meslek ilkelerine uyar.

URA MEDYA