Lütfi Elvan: "Mersin, Akdeniz’imizin parlayan bir yıldızı"




Tarih: 6 Temmuz 2022 Çarşamba 17:33




AKİB’in düzenlediği ’2021 Yılı Yaş Meyve Sebze İhracatın Yıldızları Ödül Töreni’ne katılan Hazine ve Maliye Eski Bakanı Lütfi Elvan; "Mersin, Akdeniz’imizin parlayan bir yıldızı. Bugün de burada yaş sebze ve meyve ihracatçılarımızın, parlayan ihracatçılarımızın törenine katılmış olduk. Ben Mersinimizi, sizleri çok seviyorum. Burada görev yaptığım süre içerisinde, huzur içerisinde işbirliği içerisinde çok güzel çalışmalar gerçekleştirdik" dedi.

Haber-Barış Köksal

 

Akdeniz Yaş Meyve Sebze İhracatçıları Birliği (AKİB)  '2021 Yılı Yaş Meyve Sebze İhracatın Yıldızları Ödül Töreni' düzenledi. Törende Onur Ödülleri ve en fazla ihracat yapan 30 firmaya ödülleri verildi. Hazine ve Maliye Eski Bakanı Lütfi Elvan da ödül törenine katılarak, meyve sebze ihracatçısı olan firmalardan ürünleri işlemeye ve katma değeri daha yüksek ürünlere dönüştürmeye yönelik yatırım yapmaları ricasında bulundu.

 

"MERSİN, AKDENİZ'İMİZİN PARLAYAN BİR YILDIZI"

Hazine ve Maliye Eski Bakanı Lütfi Elvan, AKİB hizmet binasındaki Mersin Salonu’nda düzenlenen törendeki ödül takdimi esnasında yaptığı konuşmada AKİB yönetimine teşekkürlerini ileterek, "Mersin, Akdeniz'imizin parlayan bir yıldızı. Bugün de burada yaş sebze ve meyve ihracatçılarımızın, parlayan ihracatçılarımızın törenine katılmış olduk. Ben Mersinimizi, sizleri çok seviyorum. Burada görev yaptığım süre içerisinde, huzur içerisinde işbirliği içerisinde çok güzel çalışmalar gerçekleştirdik. Çok güzel şeyler yaptık. Yapamadıklarımız elbette oldu ama çok şeyler yaptığımızı düşünüyorum" dedi.

 

"MERSİN İNANILMAZ BİR POTANSİYELE SAHİP"

Elvan, bölgenin ve Mersin insanının girişimci ve dinamik bir ruha sahip olduğunu vurgulayarak, "'OSB sayımız 9'a çıkacak' denildiğinde bir araya geldik, konuştuk. Birçok insan belki buna inanmadı ama bugün Sayın Valimiz'e sordum ve OSB ile bir toplantı yaptığını, şu anda sırada 300'ün hatta 400'ün üzerinde firma olduğunu, yatırım yapmak istediklerini ve yer beklediklerini ifade ettiler. Evet, Mersin inanılmaz bir potansiyele sahip. Büyük bir potansiyele sahip. Ben önümüzdeki günlerde Mersin'in çok daha iyi noktalara gideceğine yürekten inanıyorum. Elbette sizler, meyve ve sebze ihracatçıları bizim için çok önemlisiniz. İhraç ettiğiniz ürünün katma değeri açısından baktığımızda belki yüzde 95'i Türkiye'de bir anlamda ithal etmeden, kendi kaynağımızla kullanmış olduğumuz ürün ve işgücü" diye konuştu. Meyve ve sebze ihracatçısı firmalardan bir ricadan da bulunan Elvan, "Buradaki firmalarımızdan bir istirhamım var. Lütfen bundan sonraki süreçte artık bunları işlemeye yönelik, katma değeri daha yüksek ürünlere dönüştürmeye yönelik yatırım yapalım" ifadelerine yer verdi.

 

"GEÇTİĞİMİZ YIL ÜLKE EKONOMİSİNE BİTKİSEL ÜRETİM ALANINDA 17 MİLYAR KATKI SAĞLAMIŞIZ"

Törende konuşan Mersin Valisi Ali Hamza Pehlivan, Mersin'de göreve başladığı günden bu yana 1,5 ay geçtiğini belirterek, "İlimiz birçok yönüyle ön plana çıkıyor. Ticaretiyle, turizmiyle, tarımıyla, eğitim sektörüyle, birçok alanda gerçekten çok güzel başarılara imza atmış ve atacak olan bir ilimiz. Tarım da elbette hassas bir sektör. Kendi içerisinde belki muhtelif problemleri olan da bir sektör. Ama o konuda da memnuniyetle görüyoruz ki Mersin, ülkemizde yıldızı parlayan illerimizden birisi. Geçtiğimiz yıl ülke ekonomisine sadece bitkisel üretim alanında 17 milyar katkı sağlamışız. Elbette bu çalışmayla oluyor, emekle oluyor. Çok verimli topraklara sahibiz. Çukurova sadece Türkiye'nin değil, dünyanın en bereketli, en verimli topraklarına sahip. Burada üretim yapmak ve bu üretilen ürünleri pazarlamak, bu konuda gayret sarf etmek zaten başlı başına takdire değer bir durumdur" ifadelerine yer verdi.

 

"GECEMİZİ GÜNDÜZÜMÜZE KATARAK ÜLKE EKONOMİSİNE KATKI SAĞLAMAYA ÇALIŞIYORUZ"

AKİB Yönetim Kurulu Başkanı Ferhat Gürüz, 4 bin 200 üyesiyle Türkiye yaş meyve-sebze ihracatının yüzde 45'ini gerçekleştirdiklerini vurgulayarak, şunları söyledi: "Sektörümüz ani değişkenlikler içerisinde hızlı manevra gerektirdiği için gecemizi gündüzümüze katarak ülke ekonomisine katkı sağlamaya çalışıyoruz. 2021 yılında Türkiye yaş meyve ve sebze ihracatı 3.1 milyar dolar olarak gerçekleşmiştir. Bunun 1.3 milyar dolarını Akdeniz Yaş Meyve Sebze İhracatçı Birliği üyeleri gerçekleştirmiştir."

 

"KENDİ LABORATUARLARIMIZI KURMA İZNİ ALDIK"

Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) Yönetim Kurulu Üyesi Ali Kavak ise bir müjde paylaşarak, "Sayın Lütfi Elvan Bakanımız'ın destekleriyle, Sayın Mehmet Muş Bakanımız'dan kendi laboratuarlarımızı kurma izni aldık. İlk etapta Mersin, Adana ve Hatay'da ihracatçı birliğinin kendi laboratuarını kuracak ve biz bunu kar amaçlı yapmayacağız. Üyelerimize sadece maliyetine analiz yapacağız" dedi.

 

 

 

 

 

 

 


Etiket:

 
  GÜNCEL
 
 
  SOSYAL MEDYA

 
 
  GAZETEMİZ

 
  BASIN İLAN
 
 
  HAVA DURUMU
 

 
 
 


 

Siteden yararlanırken yayın politikamızı okumanızı tavsiye ederiz. cukurovagazetesi.com © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır.
İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz. cukurovagazetesi.com basın ve yayın meslek ilkelerine uyar.

URA MEDYA