Büyükşehir’le her ilçeden her yaştan Mersinli kültür sanat etkinlikleri ile buluşuyor




Tarih: 21 Ağustos 2022 Pazar 16:06




Mersin Büyükşehir Belediyesi, Mersin genelinde gerçekleştirdiği kültür sanat etkinliklerine devam ediyor.

Büyükşehir öncülüğünde başlatılan ‘Her Köy Bizim Köyümüz’ etkinliklerinin yeni durağı Silifke Gökbelen Mahallesi’ydi.

 

GÖKBELEN’DE ÇOCUKLAR ÇOK MUTLU OLDU

‘Her Köy Bizim Köyümüz’ sloganı ile yollara çıkan ve etkinlikleri çocukların ayağına kadar götüren Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanlığı’na bağlı ekipler, bu kez de Silifke İlçesi Gökbelen Mahallesi’ndeydi. Etkinlikte çocuklar için her şey vardı. Halat çekme, çuval yarışı, yumurta taşıma gibi pek çok geleneksel sokak oyunlarının yanı sıra; orta oyunu, yüz boyama, resim ve daha pek çok aktivitenin öğretmenler eşliğinde gerçekleştiği etkinlikte, Gökbelen ve civar mahallelerde yaşayan çocuklar keyifli saatler yaşadı. Düzenlenen yarışmalarla da hem eğlenen hem de çeşitli hediyeler kazanan çocuklara, pamuk prenses ve palyaço da eşlik ederek oyunlar oynattı. Kurabiye ikramının da yapıldığı etkinlik sayesinde çocuklar; televizyon, telefon ve tabletten uzak bir gün geçirerek, akranlarıyla birlikte olarak sosyalleşmenin keyfine vardı.

 

“ÇOCUKLARIMIZIN BÖYLE BİR ETKİNLİĞE ÇOK İHTİYACI VARDI”

Etkinliğe katılan Zeynep Balcı, “Büyükşehir Belediyesi’nin gerçekleştirdiği bu etkinlikten çok memnun olduk. Çocuklarımızın da ihtiyacı vardı” derken, Hatice Doğan, “Gökbelen yaylamıza Büyükşehir Belediyesi tarafından böyle bir etkinliğin gelmesi bizi çok mutlu etti. Çocuklarla beraber, biz de çocuk olduk. Onları izliyor ve mutlu oluyoruz. Çok teşekkür ederiz” ifadelerini kullandı.

 

“YİNE OLSA GELECEĞİM”

Etkinliğe katılan miniklerden Berfin Sönmez, “Çok güzel geçiyor. Hediyeleri çok merak ediyorum. Kuklalar geldi, danslar ettik. Çok güzeldi” cümleleriyle mutluluğunu ifade ederken, Şanlıurfa’dan yakınlarını ziyarete gelen ve tesadüfen etkinliğe katılan Emre Deniz ise, “Boya yaptılar. Balon aldım. Kurabiye dağıttılar. Korsan abimiz geldi. Yine olsa yine geleceğim” dedi. Aysun Deniz de etkinlikle ilgili düşüncelerini, “Çok beğendim. Yüzümü boyattım. Hediye aldık. Bir daha gelmek isterim” cümleleriyle ifade etti.Etkinlikte çok eğlendiğini söyleyen Elif Kapar ise “Bugün burada çok güzel bir etkinlik yapılıyor. Buraya geldiğim için çok mutlu oldum. Yüz boyası yaptık, çok eğlenceliydi” diye konuştu.(Haber Merkezi)


Etiket:

 
  GÜNCEL
 
 
  SOSYAL MEDYA

 
  GAZETEMİZ

 
  BASIN İLAN
 
 
  HAVA DURUMU
 

 
 
 


 

Siteden yararlanırken yayın politikamızı okumanızı tavsiye ederiz. cukurovagazetesi.com © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır.
İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz. cukurovagazetesi.com basın ve yayın meslek ilkelerine uyar.

URA MEDYA