MESKİ atıksu arıtma tesislerine muhtarlardan tam not




Tarih: 1 Eylül 2022 Perşembe 15:59




MESKİ Genel Müdürlüğü, Anamur ve Bozyazı Atıksu Arıtma Tesisleri’nin kapılarını mahalle muhtarlarına açtı. Tesisleri ziyaret eden muhtarlara, atık suların arıtılarak Akdeniz’e deşarj edilmesi ile MESKİ’nin çevre bilinci hakkında duyarlılığı anlatıldı.

MESKİ Anamur ve Bozyazı Atıksu Arıtma Tesisleri’ni gezen muhtarlar, atıksularla ilgili yapılan çalışmaları yerinde inceleme fırsatı buldu. Tesislerin çalışma prensibi hakkında geniş kapsamlı bilgilendirme yapılan muhtarlara, yüzde 90 verimle çalışan tesislerin çıkış suyu kalitesi de yerinde gösterildi. Bilinçli su tüketimi ve tasarrufu hakkında da geniş kapsamlı bilgilendirme yapılan muhtarlar, geziden memnun ayrıldı.

 

MESKİ’NİN ATIKSU ARITMA TESİSLERİ 7/24 ESASINA DAYANARAK İŞLETİLİYOR

MESKİ’nin atıksu arıtma tesislerine gelen atık sular, Avrupa standartlarında arıtılıp deşarj limitlerine uygun şekilde alıcı ortama iletilerek, ekolojik dengenin korunmasına katkı sağlanıyor. MESKİ Anamur Atıksu Arıtma Tesisi’nde, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’na ait Sürekli Atıksu İzleme Sistemi (SAİS) kabini bulunuyor. Bakanlık SAİS sistemi sayesinde, tesisin çıkış suyunu sürekli analiz ederek anlık olarak verileri takip ediyor. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından akredite olan laboratuvar ile MESKİ Merkez Su ve Analiz Laboratuvarı tarafından her ay düzenli olarak giriş ve çıkış suyundan numuneler alınarak, çıkış suyunun arıtma verimliliği kontrol altında tutuluyor.

 

“BOZYAZI İÇİN GÜZEL BİR NİMET”

Sıcakyurt Mahallesi Muhtarı Mehmet Şahin, arıtma tesisini yerinde inceleme fırsatı bulduklarını vurgulayarak, “Bozyazı için güzel bir hizmet olmuş. Arıtma suyunu içsen içilir, duş alsan alınır. Bu hizmeti veren Vahap Seçer Başkanım ve tüm ekibine, arıtmada çalışan personele teşekkür ederim. Bu hizmetlerin Bozyazı’ya daha iyilerini getirmesini istiyoruz” dedi. Merkez Mahallesi Muhtarı İbrahim Gölpınar ise MESKİ’ye teşekkürlerini ileterek; “Bozyazı’da böyle bir tesis olduğu için Merkez Mahallesi Muhtarı olarak kendim adına gurur duyuyorum. Vahap Başkanımıza da böyle bir tesisle Bozyazımız’a hizmet verdiği için, sonsuz teşekkürlerimi sunuyorum” diye konuştu. (Haber Merkezi)


Etiket:

 
  GÜNCEL
 
 
  SOSYAL MEDYA

 
 
  GAZETEMİZ

 
 
  BASIN İLAN
 
 
  HAVA DURUMU
 

 
 
 


 

Siteden yararlanırken yayın politikamızı okumanızı tavsiye ederiz. cukurovagazetesi.com © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır.
İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz. cukurovagazetesi.com basın ve yayın meslek ilkelerine uyar.

URA MEDYA