NURETTİN RENÇBER SAZIYLA, SÖZÜYLE YENİCE’YE RENK KATTI




Tarih: 23 Eylül 2022 Cuma 14:18




Türk Halk Müziği’nin sevilen sanatçılarından Nurettin Rençber, Tarsus Belediyesi tarafından düzenlenen “18. Yenice Barış ve Kültür Festivali” kapsamında konser verdi. Yüzlerce kişinin meydanları doldurduğu alanda sanatçı, birbirinden güzel türkülerini Yeniceliler için seslendirdi.

Tarsus Belediyesi kültür ve sanat faaliyetleriyle Tarsusluları müzikle buluşturmaya devam ediyor. Sevilen Halk Ozanı Nurettin Rençber, 18. Yenice Barış ve Kültür Festivali kapsamında sahne alarak müzikseverlerle buluştu. Tarsus Belediye Başkanı Dr. Haluk Bozdoğan’ da eşsiz dinletiyi Yenicelilerle birlikte dinledi. Meydanların dolup taştığı alanda Nurettin Rençber sevenleri için türkülerini seslendirdi.

 

Sanatçı, bestekarlığını yaptığı geniş repertuvarını Yeniceliler için söyledi. Vatandaşlar birbirinden eşsiz şarkılarına eşlik etti.  Yoğun ilginin olduğu konserde Nurettin Rençber sevenleri tarafından ayakta alkışlandı.

 

NURETTİN RENÇBER: “TARSUS KÜLTÜRÜYLE, İNSANIYLA, ÇALIŞKAN BAŞKANIYLA İL OLMAYI HAK EDEN BİR İLÇE”

Tarsus’ta olmaktan mutlu olduğunu ve buranın il olması gerektiğini belirten Nurettin Rençber, “Buranın kendisine özgü doğası, insanı ve kültürü var. Tarsus yaşama kabiliyeti ve yerleşimi bakımından çok eski bir kent. On binlerce yıllık bir geçmişi var. Kendi içerisinde yaşattığı insanlarıyla, kültürüyle, doğasıyla, birikimiyle ve tabi ki çalışkan başkanıyla il olmayı hak eden bir ilçe. İlçe dediğimize bakmayın bizim gönlümüzde il oldu bile.” diyerek gösterilen ilgiden dolayı teşekkürlerini iletti.

 

“KÜLTÜR VE SANAT BİLİMİN HAYAL GÜCÜYLE YARATILDIĞI TEK ALANDIR”

Sanata değer verilmesi gerektiğinin önemine değinen sanatçı “Yerel yönetimler asıl yönetim olmalı. Yerel yönetimlerde; kültürü,  sanatı ve ekonomiyi birbirinden ayırmadan değer vermesi gerektiğini zaten bilinçli yöneticiler biliyorlar. Kültür ve sanat, bilimin hayal gücüyle yaratıldığı tek alandır. Bunu becerebilen yöneticilere sonsuz saygılar.” dedi.

 

“TARSUS BELEDİYESİ’NDEN BÖYLE ETKİNLİKLERİN DEVAMINI BEKLİYORUZ”

Nurettin Rençber’in sazıyla sözüyle Yenice’ye renk kattığını ifade eden vatandaş “Nurettin Rençber’in burada olmasından dolayı çok mutlu olduk. Buraya kadar ayakbastı, bizi gururlandırdı şeref verdi. Çok teşekkür ederiz. Tarsus Belediyesi’nden böyle etkinliklerin devamını bekliyoruz.” şeklinde konuştu.

 

“BAŞKANIMIZA TEŞEKKÜR EDERİZ”

Konserde olmaktan mutlu olduğunu belirten bir başka vatandaş ise “Çok sevdiğimiz bir sanatçıydı. Onu Yenice beldemizde görmekten mutlu olduk. Güzel bir performansla konser gerçekleştirdi. Çok güzel bir konserdi. Belediye Başkanımız Dr. Haluk Bozdoğan’a teşekkür ediyorum.” ifadelerini kullandı.


Etiket:

 
  GÜNCEL
 
 
  SOSYAL MEDYA

 
 
  GAZETEMİZ

 
 
  BASIN İLAN
 
 
  HAVA DURUMU
 

 
 
 


 

Siteden yararlanırken yayın politikamızı okumanızı tavsiye ederiz. cukurovagazetesi.com © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır.
İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz. cukurovagazetesi.com basın ve yayın meslek ilkelerine uyar.

URA MEDYA