AHBİB, ihracatın yıldızlarını ödüllendirdi




Tarih: 25 Eylül 2022 Pazar 15:07




AHBİB’in düzenlediği ’2021 Yılı İhracatın Yıldızları Ödül Töreni’nde firmalar ödüllerini aldı. Ödül töreninde konuşan AHBİB Yönetim Kurulu Veysel Memiş, ihracatçıların sorunlarının çözümü noktasında güzel sonuçlar almaya başladıklarını söyledi.

Haber-Mehmet Çetin

 

Akdeniz Hububat Bakliyat Yağlı Tohumlar ve Mamulleri İhracatçıları Birliği (AHBİB) tarafından düzenlenen '2021 Yılı İhracatın Yıldızları Ödül Töreni'nde firmalar ödüllerini aldı. Törene Mersin Valisi Ali Hamza Pehlivan, Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, AHBİB Yönetim Kurulu Başkanı Veysel Memiş, AK Parti Mersin Milletvekilleri Hacı Özkan ve Ali Cumhur Taşkın, Tarım ve Orman Bakanlığı Bitkisel Üretim Genel Müdürü Dr. Mehmet Hasdemir, Toprak Mahsulleri Ofisi Genel Müdürü Ahmet Güldal, Mersin’deki iş dünyasının, kurum ve kuruluşların temsilcileri ile firma yetkilileri katıldı.

 

VALİ PEHLİVAN: "PAYDAŞLARLA BİR ARAYA GELMEKTEN ZİYADESİYLE MUTLULUK DUYUYORUZ"

Törende konuşan Mersin Valisi Ali Hamza Pehlivan, tarım sektörünün bir bütün olarak stratejik önemini koruduğunu ve her geçen gün artırdığını vurgulayarak, "Çeşitli vesilelerle tarım sektörünün paydaşlarıyla bir araya geliyoruz ve bu bir araya gelişlerden de ziyadesiyle mutluluk duyuyoruz" dedi. Vali Pehlivan, sektör temsilcileriyle bir araya gelmeye devam edeceklerini sözlerine ekleyerek, "Geçtiğimiz ay Sayın Tarım ve Orman Bakanımız ilimize teşrif etmişlerdi. Çok geniş katılımlı, çok verimli toplantılar gerçekleştirdik ve Sayın Bakanımız, Sayın Cumhurbaşkanımız'la da istişare etmiş oldukları birtakım yeni uygulamaları ve müjdeleri de bizlerle o toplantılar vesilesiyle paylaştılar. Bunlardan birisi arz güvenliği konusuydu. Hatta arz güvenliğiyle ilgili ilk defa bir birim kurulacağı, birim teşkil edeceği bilgisini bizlerle paylaştı. Yine üretimde teşviklerin sadeleştirilmesi ve kapsamının genişletilmesi gibi birçok konuda da ihracatçıların desteklenmesine yönelik, üretici ve çiftçilerimizin desteklenmesine yönelik birçok paylaşımları oldu" ifadelerine yer verdi.

 

SEÇER: "HER TÜRLÜ İŞBİRLİĞİNE HAZIRIZ"

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer de AHBİB'le her zaman iş birliğine hazır olduklarını vurgulayarak, "Belediyemizle gayet iyi ilişkiler kurmamanız için, bizden yararlanmamanız için hiçbir neden yok. Tesislerinizin olduğu bölgelerde, altyapıdan üstyapıya kadar belediyemizin sorumluluk ve yetki alanındaki her türlü hizmetinizi yapmaya amadeyiz. Diğer makro konular Tarım Bakanlığı’nın, İhracat Ekonomi Bakanlığı’nın ve ilgili kurumların konusu. Biz kendi konularımızda her türlü işbirliğine hazırız. Bu memlekette vergisini son kuruşuna kadar veren, istihdam sağlayan, alın teri döken bütün iş insanlarımızı da canı yürekten kutluyorum” diye konuştu.

 

MEMİŞ: "TEMENNİMİZ KOTA UYGULAMASINDAN VAZGEÇİLEREK İHRACATIN ÖNÜNÜN AÇILMASIDIR"

2021 yılında Türkiye geneli hububat, bakliyat, yağlı tohumlar ve mamulleri ihracatının önceki yıla kıyasla yüzde 26 arttığını, AHBİB olarak da 2021 yılı ihracatlarının yüzde 34 artış kazandığını belirten Akdeniz Hububat Bakliyat Yağlı Tohumlar ve Mamulleri İhracatçıları Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Veysel Memiş, "İhracatçılarımızın motivasyonu bu ülke için çok kıymetli" dedi. İhracatçıların sorunlarının çözümü noktasında güzel sonuçlar almaya başladıklarını vurgulayan Memiş, şunları söyledi; "Bilindiği üzere bulgur ihracatında bir kota uygulaması mevcuttu. Gerçekleştirdiğimiz girişimler ve TMO Genel Müdürümüzün takdirleriyle bu kota uygulamasına son verildi. Organik bakliyat ürünleri ve bitkisel yağların ihracat kısıtlamaları Tarım ve Orman Bakanlığımızın değerlendirmeleriyle son buldu. Yine sektörün en önemli ihracat kalemlerinden nohut ürününe bir kısıtlama vardı. Bu uygulamaya da Ticaret Bakanlığı'nın desteğiyle son verilerek, kota uygulamasına geçildi. Temennimiz bu uygulamadan da vazgeçilerek, ihracatın önünün tamamen açılmasıdır. Bu vesileyle ihracat kısıtlamalarının kaldırılması sürecinde emeği geçen herkese, özellikle her ihtiyaç duyduğumuzda ulaşabildiğimiz Sayın Mehmet Hasdemir'e ihracatçılarımız adına teşekkür ediyorum."


Etiket:

 
  GÜNCEL
 
 
  SOSYAL MEDYA

 
  GAZETEMİZ

 
  BASIN İLAN
 
 
  HAVA DURUMU
 

 
 
 


 

Siteden yararlanırken yayın politikamızı okumanızı tavsiye ederiz. cukurovagazetesi.com © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır.
İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz. cukurovagazetesi.com basın ve yayın meslek ilkelerine uyar.

URA MEDYA