Tece’deki hain terör saldırısında şehit olan polis memuru son yolculuğuna uğurlandı




Tarih: 27 Eylül 2022 Salı 16:51




Tece Polisevi’ne PKK terör örgütü tarafından düzenlenen saldırıda şehit olan polis memuru Sedat Gezer son yolculuğuna uğurlandı.

Haber-Adem Güneş

 

PKK terör örgütü tarafından Mezitli'ye bağlı Tece Mahallesi'ndeki Tece Polisevi'ne 26 Eylül'de saat 22.42 sıralarında terör saldırısı düzenlendi. Yapılan terör saldırısında 1'i ağır 2 polis memuru yaralandı. Gece saatlerinde olay yerine gelen İçişleri Bakanı Süleyman Soylu bir polisin şehit olduğunu açıkladı. Şehit polis memuru Sedat Gezer, Bakan Soylu'nun da katıldığı Muğdat Camii'ndeki cenaze törenin ardından son yolculuğuna uğurlandı.

 

SALDIRIYA İLİŞKİN GÖRÜNTÜLER ORTAYA ÇIKTI

Mersin, gece saatlerinde yaşanan patlama sesleriyle sarsıldı. Tece Polisevi civarında yaşanan patlamaya ilişkin görüntüler civardaki vatandaşlar tarafından cep telefonu kameralarıyla kaydedildi. Patlamanın meydana geldiği bölgeye çok sayıda ambulans, itfaiye ve polis ekibi sevk edildi. İlk dakikalarda patlamanın meydana geliş sebebi belirsizliğini korurken, ilerleyen saatlerde ise olaya ilişkin güvenlik kamerası görüntüleri ortaya çıktı. Görüntülerden, olay yerine gelen bir kadının önce tabanca ile güvenlik noktasına ateş açtığı görüldü. Kadının daha sonra geldiği yere geri dönüp, diğer kadın arkadaşıyla birlikte uzun namlulu silahlarla Tece Polisevi Nizamiye Nöbet Kulübesi'ne ateş açtığı saldırıya ilişkin görüntüler saniye saniye kameralara yansırı. Çatışmada, saldırganlardan birinin yere düştüğü görüldü. Öte yandan terörist 2 kadının saldırıdan 10 dakika önce Polisevi'ne yaklaşık 200 metre uzaklıktaki çöp bidonuna şüpheli bir el çantası veya poşet benzeri nesne attığı esnadaki görüntüler de ortaya çıktı.

 

BAKAN SOYLU: "HANGİ TERÖR ÖRGÜTÜ OLDUĞU BELLİ, PKK"

PKK'lı teröristler tarafından yapılan hain saldırıda 1'i ağır 2 polis yaralanırken, Mersin İl Emniyet Müdürü Mehmet Aslan da olay yerine hızla intikal etti. Saldırıya ilişkin İçişleri Bakanlığı'ndan yapılan ilk açıklamada, "Polisevi'nin uzağına bırakılan bir bomba düzeneği de bomba imha ekibi tarafından kontrollü bir şekilde patlatılmıştır" bilgisi paylaşılırken, Adalet Bakanı Bekir Bozdağ'dan yapılan ilk açıklamada ise Mersin Cumhuriyet Başsavcılığı,adli soruşturma başlatmıştır.Saldırı bütün boyutlarıyla araştırılmakta ve soruşturulmaktadır" ifadesi yer aldı. Saldırının ilerleyen saatlerinde İçişleri Bakanı Süleyman Soylu da olay yerine gelerek açıklamalarda bulundu. Saldırıda bir polisin şehit olduğu yönündeki acı haberi paylaşan Bakan Soylu, 2 teröristin etkisiz hale getirildiğini belirtti. Bakan Soylu, bir teröristin kimliğini önemli ölçüde belirlediklerini kaydederek, "Hangi terör örgütü olduğu belli, PKK" dedi.

 

BAKAN SOYLU SALDIRIYA İLİŞKİN BİLGİ VERDİ

Saldırıya ilişkin bilgiler de paylaşan Soylu, "2 kadın terörist çantalarıyla birlikte anlaşılıyor ki daha önce tespit ettikleri bir şekilde hemen orada polisin nöbet tuttuğu kulübeye yönelerek ateş ediyorlar. Orada bir çatışma çıkıyor. Çatışma devam ederken hemen bu bölgeye yakın 4 bekçi arkadaşımız bir araçla acil bir şekilde intikal ettikten sonra 2 terörist ile birlikte onlar da çatışmaya giriyorlar ve 2 kadın terörist bu çatışmalar esnasında yaralanıyor. Ardından çatışma devam ederken 2 ayrı patlama sesi geliyor. 2 ayrı patlama sesi de kendi sırtlarına koymuş oldukları patlayıcı. Yaralanınca kaçamayacaklarını anlayınca kendilerini patlatıyorlar. Bu esnada bir polis memuru arkadaşımız ağır yaralanıyor, ötekisi de yaralanıyor. Bir polis memurumuzun yarası ağır değildi. Ağır yaralı olan polisimizi hastaneye getiriyorlar ama maalesef kurtaramıyorlar ve şehit oluyor" şeklinde konuştu.

 

ŞEHİT POLİS MEMURU SON YOLCULUĞUNA UĞURLANDI

Saldırıda şehit olan 48 yaşındaki polis memuru Sedat Gezer için Emniyet Müdürlüğü'nde tören düzenlendi. Törende konuşan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu gözyaşlarını tutamadı. Şehit Sedat Gezer, Muğdat Camii’nde kılınan cenaze namazının ardından son yolculuğuna uğurlandı. Cenaze törenine katılarak, şehidin cenazesini cami avlusundan cenaze aracına kadar omzunda taşıyan Bakan Soylu, şehit Gezer’in saldırıdan yaralı kurtulan polis memuru ve bekçilerle büyük bir kahramanlık yaptığını belirterek, "Sevgili Sedat kardeşim şuradaki polis arkadaşlar. Polis teşkilatı ve bütün kahraman güvenlik güçlerimiz seninle tüm şehitlerimizin kanını yerde bırakmamıştır. Ama burada bir ayrı olay var. Ayrı olay. Sen kendi yerine kendi kanını yerde bırakmayacak kadar kesin ve kahraman bir adamsın" dedi. 2 çocuk babası şehit polis memuru Sedat Gezer'in cenazesi, daha sonra Mersin Şehir Mezarlığındaki Şehitlik'te toprağa verildi.


Etiket:

 
  GÜNCEL
 
 
  SOSYAL MEDYA

 
 
  GAZETEMİZ

 
 
  BASIN İLAN
 
 
  HAVA DURUMU
 

 
 
 


 

Siteden yararlanırken yayın politikamızı okumanızı tavsiye ederiz. cukurovagazetesi.com © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır.
İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz. cukurovagazetesi.com basın ve yayın meslek ilkelerine uyar.

URA MEDYA