Seçer: "Algı yönetimlerine Mersin’in ve belediyemizin alet edilmesine izin vermeyeceğiz"




Tarih: 30 Eylül 2022 Cuma 15:31




Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, son günlerde terör saldırısı ve operasyonlarıyla ilgili yaşanan gelişmelere ilişkin kamuoyu açıklamasında bulunarak, "Genel seçimler yaklaşırken Türkiye’de yaratılmak istenen siyasete ilişkin algı yönetimlerine Mersin’in ve belediyemizin alet edilmesine izin vermeyeceğiz" dedi.

Haber- Mehmet Çetin

Mersin'de PKK terör örgütünün Tece Polisevi'ne düzenlediği hain terör saldırısının ardından Mersin İl Emniyet Müdürlüğü tarafından düzenlenen operasyonlar kapsamında aralarında Mersin Büyükşehir Belediyesi Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Daire Başkanı Bedrettin Gündeş'in de yer aldığı Büyükşehir Belediye personelleri gözaltına alınmıştı. Emniyet'teki işlemlerinin ardından 'silahlı terör örgütü üyeliği' suçlamasıyla mahkemeye sevk edilen Daire Başkanı Gündeş tutuklandı. Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, son günlerde yaşanan gelişmelere ilişkin bir kamuoyu açıklamasında bulundu.

 

"ÇALIŞANLARIMIZA VE BELEDİYEMİZE YÖNELİK İTİBAR SUİKASTLARI SAHNELENMEKTEDİR"

Açıklamasında, Büyükşehir Belediyesi'ne yönelik bir itibar suikastı yapıldığını öne süren Seçer, "Kentimizde meydana gelen terör saldırısında şehit olan polisimize Allah’tan rahmet, yaralı polisimize ve vatandaşlarımıza acil şifalar diliyorum. Terör saldırısını, destekleyenleri ve medet umanları bir kez daha lanetliyorum. Mersin Büyükşehir Belediyesi yasalar çerçevesinde, adli sicil kaydı temiz, İçişleri Bakanlığı’nın sorumluluğunda olan güvenlik soruşturması ve arşiv araştırması kapsamında istihdam edilen 11 bin çalışanıyla Mersin halkına hizmet etmektedir. Bir süredir malum çevreler tarafından, Belediyemizle terör örgütleri arasında bağ kurmaya yönelik; iftiralar, çeşitli senaryolar ve karalama kampanyaları ile bilinçli ve ısrarlı bir algı operasyonu sürdürülmektedir. Hukuk ile bağdaşmayacak yöntemlerle devletimizin kurumları eliyle belediyemiz çalışanlarına yönelik operasyonlar yapılmakta, hem çalışanlarımıza hem de belediyemize yönelik itibar suikastları sahnelenmektedir" ifadelerine yer verdi.

 

"YÜREKTEN İNANIYORUM Kİ, MERSİNLİLER MERSİN’E SAHİP ÇIKACAKTIR"

Daire Başkanı Güneş'in tutuklanmasına ilişkin de değerlendirmelerde bulunan Seçer, açıklamasında şu ifadelere yer verdi; "Mersin’deki terör saldırısının hemen ardından yapılan operasyonlarda, biri daire başkanı olmak üzere çalışanlarımız da devletin resmi televizyon kanalının kameraları eşliğinde gözaltına alınmış, görüntüler bazı medya organlarına servis edilerek sanki terör eylemiyle belediyemizin ilişkisi olduğu algısı yaratılmak istenmiştir. Yaratılmak istenen bu ortamda, terör saldırısıyla ilgisi olmayan başka bir soruşturma kapsamında daire başkanımız hakkında tutuklama kararı verilmiştir. Bu yaşananların belediyemizi ve belediye çalışanlarını kentimizde gerçekleşen terör saldırısıyla ilişkilendirme gayreti olduğu apaçık ortadadır. Bunu kesinlikle reddediyoruz. Genel seçimler yaklaşırken Türkiye’de yaratılmak istenen siyasete ilişkin algı yönetimlerine Mersin’in ve belediyemizin alet edilmesine izin vermeyeceğiz. Belediyemizin hizmetleri kaynakları israf etmeden, ayrımcılık yapmadan, kaliteli ve etkin, bütün engellemelere rağmen hız kesmeden devam edecektir. Bu süreçte; siyasi iradenin gücünü kullanarak, devletimizin kurumlarını 'korkutma aracı' ve 'iktidarın sopası' haline getirmek isteyenlerin tüm çabalarına rağmen belediyemiz hakkını, hukukunu ve saygınlığını koruyacaktır. Yürekten inanıyorum ki, Mersinliler Mersin’e sahip çıkacaktır!”

 


Etiket:

 
  GÜNCEL
 
 
  SOSYAL MEDYA

 
 
  GAZETEMİZ

 
  BASIN İLAN
 
 
  HAVA DURUMU
 

 
 
 


 

Siteden yararlanırken yayın politikamızı okumanızı tavsiye ederiz. cukurovagazetesi.com © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır.
İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz. cukurovagazetesi.com basın ve yayın meslek ilkelerine uyar.

URA MEDYA