O teröristler Mümbiç’ten Mersin’e paramotorla gelmiş




Tarih: 2 Ekim 2022 Pazar 15:20




İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, 26 Eylül’de Tece Polisevi’ne saldırı gerçekleştiren teröristlerin Mümbiç’ten Tarsus’a paramotorla geldiklerini açıkladı. Teröristlerin kullandığı paramotora ait parçalar ele geçirilirken, saldırıya yönelik yürütülen soruşturmadaki tutuklu sayısı ise 6’a çıktı.

Haber-Mehmet Çetin

 

Giresun'da gerçekleştirilen AK Parti İl Başkanlığı'nın Genişletilmiş İl Dayanışma Toplantısı'na katılarak, Mersin'deki hain terör saldırısına ilişkin açıklamalarda bulunan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, eylemi gerçekleştirenlerin Mümbiç'ten hareket ettiklerini söyledi. Teröristlerin Tarsus'a kadar paramotorlarla geldiklerini açıklayan Bakan Soylu, "Mersin'deki eylem Amerika merkezli bir eylemdir" dedi. Öte yandan Tarsus Çöplü Köyü’nde yapılan arama ve tarama çalışmasında örgüt mensuplarınca kullanıldığı değerlendirilen paramotor/trike parçaları ele geçirildi.

 

"BU EYLEMİ GERÇEKLEŞTİRENLER MÜMBİÇ’TEN HAREKET ETTİLER"

Teröristlerin Suriye'nin Mümbiç kentinden paramotorla Mersin'e geldiğini belirten Süleyman Soylu, “Bu eylem Amerika merkezli bir eylemdir. Bu eylemi gerçekleştirenler Mümbiç’ten hareket ettiler. Eylemden önceki akşam saat 20.00 itibariyle tam 12-13 saat paraşütlü motorla beraber Tarsus’a geldiler. Sabah 10’a doğru Tarsus’ta kıyıya yakın bir yere indiler. Sabah 10’dan sonra akşama kadar orada kaldılar. Oradan yürüyerek, normal vatandaşların arabalarına binerek; onlar da insaniyet namına götürmüşler. Ondan sonra da eylemleri gerçekleştirdiler. Ben 6 yıldır İçişleri Bakanlığı yapıyorum. İlk kez Amerika tarafından bizden bir şey istendi. Emniyet Genel Müdürlüğümüzden ve istihbarat birimlerimizden, ‘Şu eylem yapan silahların seri numaralarını sizden istiyoruz” dediler dün. Neden istediler? Bizim arkadaşlarımız da onlara çok güzel bir cevap verdi, İstihbarat Teşkilatımız; ‘Siz ilk önce PKK’ya gönderdiğiniz silahların seri numaralarını bize gönderin, biz ondan sonra size göndeririz’ diye” ifadelerine yer verdi.

 

TARSUS'TA PARAMOTORA AİT PARÇALAR ELE GEÇİRİLDİ

Emniyet yetkililerinden edinilen bilgiye göre ise 1 Ekim tarihinde saat 06.00 sıralarında Mersin’in Tarsus Çöplü Köyü’nde yapılan arama ve tarama çalışmasında örgüt mensuplarınca kullanıldığı değerlendirilen paramotor/trike parçaları ele geçirildi. Fotoğraflar üzerinde yapılan ön inceleme neticesinde söz konusu hava aracının İtalya menşeili 'FLY Products Marka ECO 2 LIGHT' model çift kişi taşıma kapasiteli Trike olduğu tespit edildi. Trike isimli hava aracının muhtemel rotasıyla ilgili de çalışma yapıldı. Buna göre; 25 Eylül saat 20.23 sıralarında Suriye Mümbiç bölgesinden hareket ederek, Suriye Afrin bölgesine 25 Eylül saat 22.30 sıralarında geldiği, akabinde Afrin bölgesinden hareketle 25 Eylül’ü 26 Eylül’e bağlayan gece sabaha karşı Mersin Tarsus Çöplü Mahallesi’nde tarım arazilerinin bulunduğu yaklaşık koordinatına iniş gerçekleştirdiği değerlendirildi.

 

"TÜRKİYE TERÖRLE MÜCADELEDE BUGÜN ÇOK ÖNEMLİ BİR NOKTAYA GELDİ"

Bakan Soylu, Giresun'da yaptığı açıklamada Türkiye'nin terörle mücadele noktasında önemli bir noktaya geldiğini de vurgulayarak, "Türkiye terörle mücadelede bugün çok önemli bir noktaya geldi. Terörle mücadele sadece bugünün işi değildir. Bugünün mücadelesinin de işi değildir. Tayyip Erdoğan ve bu kadrolar 20. yüzyılda hangi sıkıntılarla karşı karşıya kaldığımızı biliyorlar. Bir taraftan Doğu ve Güneydoğu’nun kalkınmasını, standartlarının yükselmesini, güvenli ve huzurlu bir hale gelebilmesi için ellerinden gelen bütün adımları attılar” diye konuştu.

 

BAKAN SOYLU, CHP'YE SESLENDİ

Konuşmasında CHP'ye de seslenen Bakan Soylu, "Geçen haftanın başında şehidimizin kahramanca mücadelesi ve gazimizin kahramanca mücadelesiyle 2 teröristin hem vurulması ondan sonra da cehennemin dibine kadar gittikleri eylemde neredeyse CHP’liler 'Türkiye’nin sokakları terör doldu' diye seviniyorlar. PKK’nın her eyleminde aman bir istikrarsızlık olsun aman şöyle olsun aman böyle olsun istiyorlar. Buradan söylemek istiyorum. CHP’nin ve Kemal Kılıçdaroğlu’nun avanelerine söylüyorum; PKK’nın eylemlerini sizleri sevindirecek noktaya getirmeden onları yerin yedi kat dibine gömmeyen de namerttir" dedi.

 

"KILIÇDAROĞLU 2 GÜN NEDEN SUSTU?"

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun eylemden iki gün sonra konuştuğunu hatırlatan Bakan Soylu, “Kılıçdaroğlu 2 gün sustu. Neden sustu? Çünkü ona Cemil Bayık’tan, Murat Karayılan’dan bir destek gelmedi. Sonra dedi ki iki gün sonra ne zaman PKK bunlar birisi Suriyeli diyor kurnazlık yapıyorlar, nasıl olsa tespit edilemez, tamam mı? ‘Birisi Suriyeli, bunlar o dediğiniz terörist değildir, e o dediğiniz terörist bizim yanımızda görevinin başındadır.’ Hemen atladı. Dedi ki ‘O terörist değilmiş.’ E madem onun sözüne inanıyorsun, madem bir terör örgütünün sözüne inanıyorsun, sen bizi avanak mı zannediyorsun? O terör örgütü diyor ki ‘O bizim yanımızda, görevimizin başındadır.’ Peki o isim nerede? Bu arada parmak izi çıktı, teşhis edenler var. Elbette ki bu organizasyonun, parmak iziyle beraber sonuna kadar takipçisi olacak bir hadiseyi de ortaya koyuyoruz” ifadelerine yer verdi.


Etiket:

 
  GÜNCEL
 
 
  SOSYAL MEDYA

 
 
  GAZETEMİZ

 
  BASIN İLAN
 
 
  HAVA DURUMU
 

 
 
 


 

Siteden yararlanırken yayın politikamızı okumanızı tavsiye ederiz. cukurovagazetesi.com © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır.
İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz. cukurovagazetesi.com basın ve yayın meslek ilkelerine uyar.

URA MEDYA