Gökçel: “Barış, huzur, kardeşlik ve bereket gelecek”




Tarih: 17 Kasım 2022 Perşembe 17:29




Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Mersin Milletvekili Cengiz Gökçel, Ak Parti’nin alevilere ve cemevlerine yönelik meclise sunduğu kanun teklifi ili ilgili konuşarak, “Alevileri ve diğer inanç mensuplarını ve bu ülkede yaşayan tüm kimlikleri eşit yurttaş olarak kabul ettiğimizde Türkiye Cumhuriyeti demokratik bir ülke olacak” dedi.

Haber-ADEM GÜNEŞ

Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde torba yasa kanunu içerisinde yer alan cemevlerine yönelik düzenleme ile ilgili CHP Mersin Milletvekili Cengiz Gökçel, mecliste söz alarak, “Aleviliği bir inanç olarak görmeyen, kültür olarak adlandıran bir iktidarın atacağı adımlar samimi olmaz” dedi.

“CEMEVLERİ İBADETHANEDİR”

İktidarın cemevlerine yönelik getirdiği düzenlemelere, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın sözlerini hatırlatarak  devam eden Gökçel, “ Size göre cemevi bir ibadethane değil. Cemevine "cümbüş evi" diyenler Alevilerden derhâl özür dileyecek. Cemevleri cümbüş evi değil, cemevleri ibadethanedir" dedi.

“EŞİT YURTTAŞLIK HAKKI İSTİYORLAR”

Gökçel, alevi vatandaşlardan kendisine gelen taleplere de değinerek, “Alevi vatandaşlarımız cemevlerinin ibadethane olduğunu ve herkesin bunu böyle bilmesini istiyor. Dedelerin bir inanç lideri olduğunun kabul edilmesini istiyor. Alevi çocuklarına dayatılan zorunlu din derslerinin kaldırılmasını istiyor, Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi kararlarına uymanızı istiyor, Alevi köylerine cami yapmanızı istemiyor. Alevi vatandaşlarımız bunları talep ederken Erdoğan ‘Cemevlerine ücretsiz su, ücretsiz elektrik bağlayacağız.’ diyor. Aleviler sadece eşit yurttaşlık hakkı istiyorlar siz bedava elektrik, bedava sudan bahsediyorsunuz, her şeyi parayla halledeceğinizi düşünüyorsunuz” şeklinde konuştu.

“BU ÜLKEYİ ÇOCUKLARIMIZA EMANET EDECEĞİZ”

Devletin görevinin her inançtan, her kimlikten vatandaşa eşit yaklaşmak olduğunun altını çizen Gökçel, “Alevi vatandaşlarımız, cemevine ‘İnanç merkezi’ diyorlarsa cemevi inanç merkezidir. Herkes saygı duyacak. Buradan Yörük ve Sünni bir vatandaş olarak sesleniyorum, alevileri ve diğer inanç mensuplarını ve bu ülkede yaşayan tüm kimlikleri eşit yurttaş olarak kabul ettiğimizde Türkiye Cumhuriyeti demokratik bir ülke olacak. Bu ülkede Türk Kürt'ün, Kürt Arap'ın, Arap Laz'ın, Sünni Alevi'nin, Alevi Sünni'nin hakkını koruduğu zaman yani tüm kimlik ve inançlar birbirinin hakkını savunduğunda ülkemize barış, huzur, kardeşlik ve bereket gelecek. Ülkemiz bölgesinde lider ülke olacak, hepimiz kucaklaşıp sağlıklı bir şekilde bu ülkeyi çocuklarımıza emanet edeceğiz" diyerek sözlerini tamamladı.


Etiket:

 
  GÜNCEL
 
 
  SOSYAL MEDYA

 
 
  GAZETEMİZ

 
 
  BASIN İLAN
 
 
  HAVA DURUMU
 

 
 
 


 

Siteden yararlanırken yayın politikamızı okumanızı tavsiye ederiz. cukurovagazetesi.com © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır.
İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz. cukurovagazetesi.com basın ve yayın meslek ilkelerine uyar.

URA MEDYA