‘Evimiz Atölye Projesi’ kapsamında 336 kursiyere sertifikası verildi




Tarih: 17 Kasım 2022 Perşembe 17:32




Mersin Büyükşehir Belediyesi Kadın ve Aile Hizmetleri Dairesi Başkanlığı Gönüllüler Şube Müdürlüğü ve Mersinden Kadın Kooperatifi ile birlikte yürütülen ‘Evimiz Atölye Projesi’ kapsamında kursları tamamlayan kadınlara sertifikaları verildi.

Haber- BARIŞ KÖKSAL

Mersin Büyükşehir Belediyesi koordinesinde yapılan ‘Evimiz Atölye Projesi’ kapsamından Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer ve Mersinden Kadın Kooperatifi Yönetim Kurulu Başkanı Meral Seçer, kurslarını başarı ile bitiren toplam 336 kursiyere sertifikalarını verdi.

 

“PARKLAR VE ŞEHİR TERTEMİZ OLDU”

Kadınların olduğu her alanda işlerin daha iyi yapıldığını belirten Seçer, “Göreve ilk başladığımda kentteki parkların bakımını ve sokakların temizliğini, bu işi çok güzel bir şekilde yapacaklarına inandığım kadınlara vermenin doğru olduğunu düşündüm. Şu anda Tarsus’tan Anamur’a kadar 450 civarında kadınımız park bakımıyla, refüj bakımıyla ilgileniyorlar. Onların sayesinde parklar ve şehir tertemiz oldu” şeklinde konuştu.

 

“KARDEŞÇE BİR ARADAYIZ”

 ‘Evimiz Atölye Projesi’nin gönüllülük esasına dayandığına değinen Başkan Seçer, “Bu toprakların, Anadolu topraklarının özünde bu var. Şimdi bu topluluğa bakıyorum. Burada Karaduvar, Çilek, İstiklal, 50. Yıl Mahallesi var mı? Şimdi birbirinize soruyor musunuz, senin doğduğun, atanın doğduğu memleket ne? Senin meşrebin ne mezhebin ne, ırkın ne? Ne güzel, kardeşçe bir aradayız değil mi? Mersin işte böyle bir yer” dedi.

 

“TEKSİN’İ TAKİP EDİN”

Şeçer konuşmasına, Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin kullanmış olduğu TEKSİN uygulamasına değinerek, “Özellikle kadınlarımız, belediyemizi takip etsin. Çünkü onlara ait çok şey var. İşte bir tanesinin içindesiniz. Evimiz Atölye, ‘Elde Var Yetenek, Evde Var Ekmek.’ Demek ki ben de takip ediyorum. Ne yaptığımı da biliyorum” ifadelerini kullandı.

 

 “KENDİ AİLENİZDEN BİRİ OLARAK GÖRÜN

Belediyeciliğin, vatandaşları anlamaktan geçtiğini vurgulayan Seçer, “Yol da yaparız, park da yaparız. Ama sizin ağrınız sızınız varsa, acınız varsa, karnınız açsa, diğer hizmetlerin hiçbir kıymeti yok. Bunlara da dikkat etme görevi belediye başkanınındır. Mersin Belediyesi’ni ve başkanını kendi ailenizden biri görün, emin olun başkan da sizleri kendi ailesinden bir fert olarak görüyor. Sizin yaşadığınız acının, sizin çocuklarınızın çektiği bir acının, benim çocuklarımın çektiği acıyla hiçbir farkı yok” açıklamasını yaptı.

“KADIN DAİREMİZ İLE TEMASTA OLUN”

Büyükşehir Belediyesi Kadın ve Aile Hizmetleri Dairesi Başkanlığı’nın her zaman kadınların yanında olduğunu belirten Seçer, “Psikolojik sorun, hukuki sorun, sağlık sorunu, başkasına açamadığınız konular olabilir. Özeliniz olabilir. Gelin, Kadın Dairemizin ilgili birimleriyle temasta olun ve onlarla paylaşın” dedi. Son olarak şunları ekleyen Seçer, “Tek bir kelime söyleyeceğim, sizleri çok seviyorum. Bir kere bunu söyleyeyim. Bunu bir tarafa yazın. Burada olduğum sürece de ben ve çalışma arkadaşlarım, Mersin’li hemşerilerimin yararına olan her şeyi yapacağız” diyerek tamamladı.

 

“AİLE BÜTÇELERİNE KATKI SUNABİLİYORLAR”

Evimiz Atölye Projesi kapsamında programa katılan Mersinden Kadın Kooperatifi Yönetim Kurulu Başkanı Meral Seçer, “Çok güzel bir enerji var, mutluluk var. Mahalle gezilerimizde de bu enerjiyi hissediyordum. Ama hepiniz bir arada olunca, daha da bir güzellik oldu. Bizleri bir araya getiren projemiz Evimiz Atölye projesinin doğuşunu mahallelerde anlatmıştım. Kadınlarımız bağda bahçede çalışabiliyorlar, kendi ürettiklerini büyükşehirin üretici pazarlarında satabiliyorlar, ama evde çoluğuyla çocuğuyla haşır neşir olan, gerektiğinde büyüklerin bakımını üstlenen kadınlarımız, ne sosyal bir faaliyette bulunabiliyorlar, ne de aile bütçelerine katkı sunabiliyorlar. İşte bu noktada başkanımız bize dedi ki, ‘Siz bu kadınlar için ne yapabilirsiniz? Biz de Mersinden Kadın Kooperatifi ve Kadın ve Aile Hizmetleri Dairesi Gönüllülük Şubesi’yle bu yola çıktık” şeklinde konuştu.

 

“DAHA GÜZEL PEROJELERE İMZA ATACAĞIZ”

Birçok mahallede çalıştıklarını belirten Meral Seçer, “Yeni bir iş edinme, fikir edinme, birlikte olma, sosyalleşmenin sizler için ne kadar önemli olduğunun farkına vardık. Farklı mahallelerden gelen kadınlarımızın birbirleriyle sohbetlerinde, yeni çıkacak fikirler çok önemli. Sizden gelen fikirleri çok kıymetli buluyoruz ve birlikte daha da güzel projelere imza atacağımıza inanıyorum” dedi.

 

MUHTARLARDAN TEŞEKKÜR

Proje kapsamında konuşan mahalle muhtarı 50. Yıl Mahalle Muhtarı Nergiz Özcan, “Böyle bir projede bizlere destek verdikleri için öncelikle başkanımıza ve eşine, başkanvekilimiz Gülcan Hanıma, Serdal Bey'e ve Şerife hanıma teşekkürlerimi sunuyorum” derken İstiklal Mahallesi Muhtarı Yasemin Demiralp ise, “ Büyükşehir o kadar güzel projeler yapıyor ki, inanın yetişemiyoruz artık. Belediyemizin her birimi çok güzel çalışıyor, her bölümü çok güzel projeler üretiyor” şeklinde konuştu.

 


Etiket:

 
  GÜNCEL
 
 
  SOSYAL MEDYA

 
 
  GAZETEMİZ

 
  BASIN İLAN
 
 
  HAVA DURUMU
 

 
 
 


 

Siteden yararlanırken yayın politikamızı okumanızı tavsiye ederiz. cukurovagazetesi.com © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır.
İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz. cukurovagazetesi.com basın ve yayın meslek ilkelerine uyar.

URA MEDYA