Yenişehir Belediyesi’nin eğitim yardımı başvuruları başladı




Tarih: 18 Kasım 2022 Cuma 14:54




Yenişehir Belediyesi’nin Yenişehirli üniversite öğrencileri için yapacağı 2022-2023 yılı dönemini kapsayan eğitim yardımı başvuruları başladı. Eğitim yardımından yararlanmak isteyen öğrenciler 30 Aralık 2022 tarihine kadar www.yenisehir.bel.tr/tr/egitim-destegi adresinden başvuru yapabilecek.

Yenişehir Belediyesi, devlet üniversiteleri ile Türkiye veya KKTC’de bulunan vakıf üniversitelerine tam burslu olarak yerleşen Yenişehirli öğrencilere bu dönemde de eğitim yardımı yapacak. Lisans öğrencilerine 3 bin TL, ön lisans öğrencilerine ise bin 500 TL’lik eğitim yardımı için başvurular başladı.

Yenişehir Belediyesi’nin eğitim yardımına başvurmak isteyen üniversite öğrencilerinden istenen gerekli belgeler ise şöyle:

-2022 yılı YKS yerleştirme sonuç belgesi

-Öğrenci belgesi

-Tarihçeli Yerleşim Yeri Bilgileri Raporu (Öğrenci veya birinci derece yakını (anne, baba, kardeş, vasi) adına düzenlenmiş (son 6 ay Yenişehir’de ikamet etme şartı aranmaktadır.)

-Başvuru ekranında bulunan T.C kimlik numarası, doğum tarihi, telefon numarası ve öğrenci adına açılan banka IBAN bilgisi alanları doldurulmalıdır.

Son başvuru tarihi 30 Aralık 2022 olan eğitim desteğinden faydalanmak isteyen üniversiteliler www.yenisehir.bel.tr/tr/egitim-destegi adresinden başvuru yapabilecek. Öğrenciler detaylı bilgi için 444 33 54 telefon numarasıyla Yenişehir Halk Masası’nı arayabilecek.

Özyiğit, “Tüm çabamız gençlerimizin eğitimlerine odaklanabilmelerini sağlamak”

Yenişehir Belediye Başkanı Abdullah Özyiğit, “Yenişehir Belediyesi olarak her yıl üniversiteyi kazanan Yenişehirli gençlerimize eğitim yardımı yapıyoruz. Onlar bizim aydınlık geleceğimiz, çok zor şartlarda eğitim hayatlarını sürdürdüklerini biliyoruz dolayısıyla gençlerimizi yalnız bırakmamalıyız. Bu yıl eğitim desteğini 3000 ve 1500 TL olarak belirledik. Bütçelerine bir nebze olsun katkı sunacaktır. Yenişehir bir üniversite ve öğrenci kenti. Yurt ve misafirhanemizle Yenişehir Belediyesi olarak 700’ün üzerinde üniversiteli gencimize barınma imkanı sunuyoruz. Ayrıca üniversite öğrencilerine ücretsiz yemek desteği sunacağımız öğrenci’YE uygulamamamızın altyapısını da tamamladık. İlçemizdeki esnaflarla iş birliği yapacağız ve gençlerimiz anlaşmalı restoranlardan ücretsiz yemek yiyebilecek. Tüm çabamız gençlerimizin geçinebilmelerine değil eğitimlerine odaklanabilmelerini sağlamak” dedi. (Haber Merkezi)


Etiket:

 
  GÜNCEL
 
 
  SOSYAL MEDYA

 
 
  GAZETEMİZ

 
 
  BASIN İLAN
 
 
  HAVA DURUMU
 

 
 
 


 

Siteden yararlanırken yayın politikamızı okumanızı tavsiye ederiz. cukurovagazetesi.com © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır.
İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz. cukurovagazetesi.com basın ve yayın meslek ilkelerine uyar.

URA MEDYA