Sahte para basımı yapan çete çökertildi




Tarih: 22 Kasım 2022 Salı 15:46




Mersin Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, 16 şüphelinin piyasaya sahte para sürmek amacıyla bir organizasyon oluşturduğunu tespit etti.

Yaklaşık 6 ay süren teknik ye fiziki takip neticesinde şüphelilerin Mersin başta olmak üzere çeşitli illerde sahte paralarla alışveriş yaptıkları, bu şekilde piyasaya yaklaşık 600 bin Türk lirası sahte para sürdükleri, suç şebekesinin aynı zamanda banka ATM'lerine de sahte para yatırdıkları, paraların ATM'de bile anlaşılamayacak kalitede olduğu tespit edildi. Şüpheliler sahte paranın anlaşılmaması için genellikle işyerlerinin yoğun çalışma saatlerine denk gelen zamanlarda alışveriş yaptıkları, örgüt üyelerince genellikle 100'lük ve 200'lük banknotların sahte olarak tercih edildiği, ustaca yapıldığı işyerlerinden düşük bedelli ürünlerin satın alındığı, böylece sahte paranın gerçek paralarla bozdurulduğu tespit edildi. Yapılan çalışmalar neticesinde 16 şüphelinin yakalanması ve olası suç unsurlarının ele geçirilmesi amacıyla 150 polis ile 16 adrese drone destekli, Özel Harekat Polislerinin de katılımıyla gerçekleşen eş zamanlı operasyonda 9 şahıs yakalandı. Diğer 7 şüphelinin yakalama çalışmaları devam ediyor. (Haber Merkezi)

 


Etiket:

 
  GÜNCEL
 
 
  SOSYAL MEDYA

 
 
  GAZETEMİZ

 
 
  BASIN İLAN
 
 
  HAVA DURUMU
 

 
 
 


 

Siteden yararlanırken yayın politikamızı okumanızı tavsiye ederiz. cukurovagazetesi.com © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır.
İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz. cukurovagazetesi.com basın ve yayın meslek ilkelerine uyar.

URA MEDYA