Akdeniz ve Tarsus Sahil Projesi’nde omuz omuza




Tarih: 2 Ocak 2023 Pazartesi 18:05




Akdeniz Belediye Meclisi, 2023 yılın ilk toplantısı Mustafa Gültak Başkanlığı’nda gerçekleştirildi. Birleşime Tarsus Belediye Başkanı Haluk Bozdoğan’da katıldı. Akdeniz Belediyesi Toplantı Salonunda gerçekleştirilen birleşimde Kulak Mahallesi’nin sahil bölgesindeki 26 bin metrekarenin üzerindeki iki parselin Tarsus Belediyesine tahsisi konusu gündeme alındı. Komisyonlarda görüşülmek üzere sevk edilen konu ile ilgili meclis üyeleri olumlu görüş bildirerek, bir sonraki birleşimde tahsisin yapılabileceği belirtti.

Haber - Erol KAMALAK

Akdeniz Belediyesi 2023 yılı ilk meclis toplantısında dün gerçekleştirildi. Akdeniz Belediyesi Meclis Toplantısına, Tarsus Belediye Başkanı Haluk Bozdoğan’da katıldı. Akdeniz ve Tarsus’un kesişim noktasında olan Kulak Mahallesinde sahil ile ilgili madde meclis gündemine alındı. Kulak Mahallesi’nde bulunan vatandaşların sahili kullanıp denize girebilmesi amacıyla, Akdeniz Belediyesi’ne kayıtlı olan taşınmazın 15 yıllık bir süre ile Tarsus Belediyesi’ne tahsis edilmesi konusu görüşüldü. Komşu iki belediye arasında ‘Ortak Hizmet Projesi’ yapılması kaydıyla gündeme gelen teklif, oybirliği ile ilgili komisyonlara sevk edildi.

Tarsus Belediye Başkanı Bozdoğan, Akdeniz Meclisinde

Tarsus Belediye Başkanı Haluk Bozdoğan’ın da konuk olduğu Meclis toplantısında, Kulak Mahallesi’nde bulunan ve Akdeniz Belediyesi’ne kayıtlı taşınmazlarda vatandaşların rahatlıkla denize girebilmesi için (duş, gölgelik, şezlong, giyinme kabini yapılması) amacıyla Tarsus Belediye Başkanlığı’nca sahil şeridinin düzenlenmesi için yetki verilmesi konusu da görüşüldü.

Bozdoğan, “Başka bir yerimiz yok”

Konu hakkında bir açıklama yapan Tarsus Belediye Başkanı Bozdoğan; “Maalesef 30 yıldır denize giremiyoruz. Ama çok şükür ki zamanında Kulak Mahallesi’ne bağlı olan bu yerde o zamanlar 1991yılın da Huzurkent Belediyesi bir planlama yapıyor. Bu planlamada da o alanı belediye hizmet alanı olarak belirliyor. Kulak Köyü Tarsus’a bağlı fakat sonrasında 2012 yılında Pergel Yasası ile bu yer Akdeniz Belediyesi’ne devrediliyor. Kamuya açık sahil kısmını rahatlıkla kullanabiliyoruz. Fakat insanlarımız burayı kullanırken, arka tarafta çok çirkin bir yapılaşmaya gidiliyor. Bu yapılaşmanın diğer tarafında da park ve rekreasyon alanları zaten mevcut.  Bunları rahatlıkla yapabiliyoruz ama düşünün bir şezlongu, bir gölgelik, kabin veya duş alınacak yerlerin yapabilmesi için de bu yerin tahsisinin yapılmasını Meclis’ten rica ediyorum. Anlayışı ve iyi niyetinden dolayı da Mustafa Gültak’a çok teşekkür ediyorum. Emin olun 400 bin nüfuslu Tarsus’un denize ulaşabileceği tek yeri, başka bir yerimiz yok” ifadelerini kullandı.

GÜLTAK, “BİRLİKTE ORTAK BİR KARAR VERDİK”

Mustafa Gültak da alanın tahsisi ile ilgili yaptığı açıklamada bulunarak, “Tarsus Belediye Başkanı Haluk Bozdoğan bizi ziyaret ettiğinde bu konuyu görüştük. Tabi insanlarımız denize girebilsin, deniz sahipsiz kalmasın istiyoruz. Çünkü aksi takdirde bölgede işgalciler türüyor. Birlikte ortak bir karar verdik ve o nedenle bugün Meclis gündemimize aldık. Tabi son karar Meclis’in. Biz sadece iki başkan aramızda konuşup bugünkü Meclisimizin gündemine gelmesi için konuyu görüştük. İki başkan olarak, iki ilçemizin de ortak menfaatini gözetiyoruz. Ortak bir proje hizmet alanı yapacağız. Karşılığında da iki ilçemiz de sahili kullanacak. Bölgenin tapusu da bizde, ortada bir satış yok. Ben mantıklı gördüm ve Haluk Başkanın güzel şeyler yapacağına da inanıyorum” dedi.

 


Etiket:

 
  GÜNCEL
 
 
  SOSYAL MEDYA

 
 
  GAZETEMİZ

 
  BASIN İLAN
 
 
  HAVA DURUMU
 

 
 
 


 

Siteden yararlanırken yayın politikamızı okumanızı tavsiye ederiz. cukurovagazetesi.com © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır.
İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz. cukurovagazetesi.com basın ve yayın meslek ilkelerine uyar.

URA MEDYA