YENİ KONUT PEOJESİ NETLEŞTİ




Tarih: 4 Ocak 2023 Çarşamba 15:48




Son yıllarda artan konut fiyatlarından kaynaklı vatandaşlar için ev almak hayal olurken, hükümetten yeni bir hamle geldi. Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, orta gelirli vatandaşlara yüzde 0,69 faizle 15 yıl vadeyle ev sahibi olma imkanı sağlayacak ‘Yeni Konut Finansman Modeliyle Yeni Evim Kampanyası’ duyurdu. Kampanya kapsamında Türkiye’de tüm iller 3 bölgeye ayrılırken Mersin 2.bölgede yer aldı. Buna göre Mersin’de ev sahibi olmak isteyen vatandaşların kullanabileceği kredi üst limiti ise 3 milyon lira olarak belirlendi.

 

Haber-Fırat TATLI

Türkiye genelinde konut ve kira fiyatları en fazla artan iller arasında olan Mersin de Ekim ayı TÜİK verilerine göre konut fiyatları en çok arttığı iller arasında yer alıyor. Mersin’de konut fiyatlarındaki yıllık değer artışı yüzde 230 ile verilere yansırken ortalama konut fiyatları 1 milyon 600 bin lira olarak kayıtlara geçmişti. Artan konut fiyatlarından kaynaklı ev sahibi olmakta güçlük çeken vatandaşlar için iktidar kanadından yeni bir düzenleme hamlesi geldi.

BAKAN NEBATİ, PROJEYİ DUYURDU

Ev fiyatlardan kaynaklı vatandaş konuta ulaşmakta güçlük çekerken, Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati ile Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, bir süredir üzerinde çalışılan ve son şekli verilen ‘Yeni Konut Finansman Modeliyle Yeni Evim Kampanyasının’ detaylarını düzenlen toplantıda açıkladı. Vatandaşların barınma ihtiyacını uygun koşullarda uygun maliyetlerle karşılamasını önemsediklerini belirten Nebati, “Bugün de özellikle orta gelirli vatandaşlarımıza yönelik uzun süreli devam edecek yepyeni bir projeyi hayata geçiriyoruz” diye konuştu.

PLANDA MERSİN 2.BÖLGEDE YER ALDI

‘Yeni Konut Finansman Modeliyle Yeni Evim Kampanyası’ ile ilgili detaylarda ise Türkiye illeri üç bölgeye ayrılarak şu ifadelere yer verildi, “Programımız kapsamında İstanbul 1. bölge; Ankara, İzmir, Bursa, Antalya, Mersin ve Muğla 2. bölge, diğer tüm illerimiz de 3. bölge olarak belirlenmiştir. Programımız çerçevesinde bankalarımız ve katılım finans kurumlarımız tarafından sağlanacak finansman tutarları, 1. bölge olan İstanbul’da en çok 5 milyon lira, 2. bölgedeki illerimizde en çok 3 milyon lira, 3. bölgedeki illerimiz için ise en çok 2 milyon liradır” ifadelerini kullandı.

YENİ EVİM PROJESİ DETAYLARI

16 Ocak tarihinde başlayacak olan Yeni Evim Projesi, yeni konutlar için geçerli olacak. Alınan konutlar 5 yıl boyunca satılmayacak. Kampanyadan konutu olmayanlar yararlanabilecek ve son 1 yıl içinde yaşadığı ilde konut satışı yapmamış olma şartı aranacak. Konutlarda asgari peşinat oranı yüzde 10, azami vade 15 sene olacak. Kredi faizi/kar payı yüzde 0,69’dan başlayacak. Taksitler hane gelirinin yüzde 40'ını geçmeyecek. İlk 3 yıl aylık taksitlerin bir kısmını geri ödeme şartıyla Hazine ve Maliye Bakanlığı üstlenecek ve bunun sayesinde ilk 3 sene için taksit tutarları aşağıya çekilmiş olacak. Kampanyada hane halkı geliri 1. bölgede azami 80 bin TL, 2. bölgede 65 bin TL, 3 bölgede 45 bin TL olanlar faydalanacak.


Etiket:

 
  GÜNCEL
 
 
  SOSYAL MEDYA

 
  GAZETEMİZ

 
  BASIN İLAN
 
 
  HAVA DURUMU
 

 
 
 


 

Siteden yararlanırken yayın politikamızı okumanızı tavsiye ederiz. cukurovagazetesi.com © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır.
İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz. cukurovagazetesi.com basın ve yayın meslek ilkelerine uyar.

URA MEDYA