Zor günler geçiren Tarsus İdman Yurdu, Tarsus Belediye Meclisi gündeminde




Tarih: 4 Ocak 2023 Çarşamba 17:25




TFF 2.Lig Beyaz Grupta mücadele eden ve takımda yaşanan krizden dolayı neredeyse tüm oyuncularını kaybeden Tarsus İdman Yurdu’nun (TİY) sorunları, Tarsus Belediyesi meclisinde konuşuldu. Tarsus Belediye Başkan Yardımcısı ve meclis üyesi Ali Dinsever, TİY’de yaşanan krizlere değinerek, “Bir Tarsus İdman Yurdu sorunumuz var. Kent sorunu olarak gördüğüm için el atılması gerektiğini düşünüyorum. Bizlerinde bir sorumluluk alması gerektiğini düşünüyorum. Tüm meclis gruplarının bir araya gelerek burada kalıcı sürdürülebilir bir çözüm oluşturalım” ifadelerini kullandı.

Haber-Fırat TATLI

TFF 2.Lig Beyaz Grupta mücadele eden ve kötü bir sezon geçiren TİY, ekonomik sıkıntılardan kaynaklı nerdeyse tüm oyuncularını yitirdi. Son olarak 13 Aralık 2022 Salı günü yapılan  ‘Olağanüstü Seçimli Genel Kurul’ ile beyaz liste ile seçimi kazanan Murat Gül, önceki hafta cuma günü sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda başkanlıktan istifa ettiğini açıklamıştı.

100 YILLIK ÇINAR

TİY yaşanan sıkıntılardan kaynaklı başkan dayanmaması ve oyuncuların bir bir takımdan ayrılması, Tarsus kamuoyunda tepkilere neden oluyordu. 100 yıllık bir geçmişe sahip olan ve cumhuriyet ile yaşıt olan köklü bir kulübün faturalarını bile ödemekte güçlük çektiği bir duruma gelmesi kamuoyunda endişe ile takip ediliyordu.

“KANAYAN YARA”

TİY’in yaşadığı zor günlerde Tarsus Belediye Meclisinden iyi haber geldi. Önceki gün, 2023 yılının ilk meclis birleşimini yapan Tarsus’ta, toplantıda söz alan Meclis Üyesi Aşli Dinser, kentin kanayan bir yarası olduğunu ifade ederek destek verilmesi için çağrıda bulundu. Sözlerine devam eden Dinsever, “ Bu kentin kanayan yarası mı desem çözülemeyen bir sorunu mu desem bilemedim. Bir Tarsus İdman Yurdu sorunumuz var. Ben bugüne kadar hiç bu konu hakkında konuşmadım asla bir yorum yapmadım. Bu kentin profesyonel bir futbol takımı ama kamuoyunda çok fazla spekülasyon yapılan bir konu. Bilgi kirliliği var” şeklinde konuştu.

“MERSİN’DE PROFESYONEL TEK TAKIM”

Tarsus İdman Yurdu’nun ilçelerinin bir takımı olduğunu ifade eden Dinsever, “ Profesyonel tek takımıdır ve hatta Mersin ilinde tek profesyonel futbol kulübü. Bunu böyle görmek lazım, bu kentin bir değeri. Bu konuda hiçbir meclis üyemizin farklı düşünmesi mümkün değil. Tarsus İdman Yurdu Spor Kulübü, Tarsus Belediyesinin spor kulübü değildir. Tarsus Belediyesi yasal olarak yapabileceği her yardımı, her desteği bu kentin futbol kulübüne de yapar ama yasal çerçeveler içerisinde yetkililerin sınırı dahilinde. Bence biz Tarsus Belediyesi meclisi olarak bu konunun da aslında Tarsus ittifakı anlayışıyla çözülebilecek bir siyasi partinin, grubun ya da idarenin sırtına bırakılamayacak bir sorun olduğunu düşünüyorum” dedi.

“ÇÖZÜM OLUŞTURALIM”

Tarsus Belediye meclisi çatısı altındaki tüm grupların bir araya gelmesi gerektiğini ifade eden Dinsever, “Bu kentin kanaat önderlerini, spor camiasını, bu kentin iş insanlarını, ticaret odalarını, borsalarını bu kentteki olan sivil toplum örgütlerini kamu örgütlerini, kaymakamlığı, spor müdürlüğünü hepsini dahil edilecek bir formülle çözüme kavuşturup sürdürülebilir bir hale getirilmesi lazım, yoksa bu yara hepimizi yaralayacak hepimizi üzmeye devam edecek. Bir kent sorunu olarak gördüğüm için el atılması gerektiğini düşünüyorum ve bizlerinde bir sorumluluk alması gerektiğini düşünüyorum. Tüm meclis gruplarının bir araya gelerek burada kalıcı sürdürülebilir bir çözüm oluşturalım” ifadelerini kullandı.

 


Etiket:

 
  GÜNCEL
 
 
  SOSYAL MEDYA

 
  GAZETEMİZ

 
  BASIN İLAN
 
 
  HAVA DURUMU
 

 
 
 


 

Siteden yararlanırken yayın politikamızı okumanızı tavsiye ederiz. cukurovagazetesi.com © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır.
İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz. cukurovagazetesi.com basın ve yayın meslek ilkelerine uyar.

URA MEDYA