Anamur’da yaşanan kundaklamaya Mersin Ülkü Ocağı’ndan açıklama




Tarih: 18 Ocak 2023 Çarşamba 15:19




Pazartesi günü Anamur Ülkü Ocağı Başkanı Mehmet Satar’ın aracının kundaklanması ile konu ulusal basında da haberlerde yer almıştı. Kundaklanma olayından sonra çok fazla haber yapılması üzerine Mersin Ülkü Ocakları İl Başkanlığından bir açıklama yapıldı. Açıklama da konun Ülkü Ocakları ile ilgili bir alakası olmadığı belirtilerek, “Sosyal medyada ve internet haber sitelerine yansıyan, yalan yanlış bilgilerle yayılan ocağımızı zedelemeye yönelik haberler asılsızdır, yalandır. Yaşanan olay ailesel nedenlerden kaynaklanan bir durumdur” açıklaması yapıldı.

Haber-Fırat TATLI

NE OLMUŞTU?

Mersin'in Anamur ilçesinde Ülkü Ocağı Başkanı Mehmet Satar'ın otomobili Pazartesi günü gece yarısı park halindeyken yanmıştı.  Olay, ilçeye bağlı Yeşilyurt Mahallesi'nde meydana gelmiş ve gece yarısı Ülkü Ocakları Eğitim ve Kültür Vakfı Anamur İlçe Başkanı ve Okul Müdürü Mehmet Satar'ın aracı evinin önünde park halindeyken yanmıştı. Yanan aracı vatandaşların araması üzerine gelen itfaiye ekipleri müdahale etmiş ve söndürmüştü. Yapılan incelemelerde polisler, aracın kundaklama sonucu yanmış olabileceğini değerlendirmiş ve olayla ilgili soruşturma başlatılmıştı.

MERSİN ÜLKÜ OCAKLARI

Mehmet Satar’ın aracının kundaklanması sonrasında konu yerel ve ulusal basına kadar gündem oldu. Özellikle 30 Aralık tarihinde Ankara’da uğradığı silahlı saldırı sonucu hayatını kaybeden Sinan Ateş cinayeti ile ilgili bağlantılı olup olmadığı yönünde sosyal medyada ve haber sitelerinde haberler yapılmıştı. Daha öncesinde Eski Mersin Ülkü Ocakları Başkanı Çağrı Ünel’in yine bir ülkücü olan Emrullah Kaplan’ı silah ile vurmak suretiyle öldürmesi ile Mersin Ülkü Ocakları, gündemde oldukça yer almıştı.

“HABERLER ASILSIZDIR, YALANDIR”

Anamur Ülkü Ocağı Başkanın aracının kundaklanmasından sonra Ülkü Ocağı Mersin İl Başkanlığından açıklama geldi. Ülkü Ocağı İl Başkanı Yavuz Akgül’ün imzasını taşıyan ve ‘Kamuoyunun bilginsine’ başlığı ile yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi: “16 Ocak 2023 Pazartesi günü saat 03.00 sularında Ülkü Ocakları Anamur İlçe Başkanı Mehmet Satar'ın aracının yanmasından dolayı sosyal medyaya ve internet haber sitelerine yansıyan, yalan yanlış bilgilerle yayılan ocağımızı zedelemeye yönelik haberler asılsızdır, yalandır. Yaşanan olayın Ülkü Ocakları ile yakından, uzaktan hiçbir ilgisi bulunmamaktadır. Yaşanan olay Ülkü Ocakları Anamur İlçe Başkanı Mehmet Satar'ın ailesel nedenlerinden kaynaklanan bir durumdur. Olayın failleri yakalanmış ve hukuki süreç devam etmektedir."

 

 


Etiket:

 
  GÜNCEL
 
 
  SOSYAL MEDYA

 
 
  GAZETEMİZ

 
  BASIN İLAN
 
 
  HAVA DURUMU
 

 
 
 


 

Siteden yararlanırken yayın politikamızı okumanızı tavsiye ederiz. cukurovagazetesi.com © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır.
İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz. cukurovagazetesi.com basın ve yayın meslek ilkelerine uyar.

URA MEDYA