Seçer, Çalar Saat Programına konuk oldu




Tarih: 19 Ocak 2023 Perşembe 17:05




Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, FOX TV’de İlker Karagöz’ün ‘Çalar Saat’ programına konuk oldu ve soruları yanıtladı. Seçer, konuk olduğu programda uzun bir süredir bakanlıktan imza beklenen Mersin Metro Projesi için, “İnşaat devam ediyor. Benim bu projeyi süratli tamamlayabilmem için buna finansman bulmam lazım. Onun imzası bekliyor. Yani şu anlam çıkıyor; ‘Elini, ayağını bağlayalım, halk karşısında itibar yitirsin. Bak bir projeye başladı bitiremedi’ densin. Bütün mesele o” ifadelerini kullandı.

Haber- Esen Çalıcı

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, FOX TV ekranlarından yayınlanan gazeteci İlker Karagöz’ün hazırlayıp sunduğu “Çalar Saat” programa konuk oldu. Gazeteci Karagöz’ün sorularını yanıtlayan Seçer, birçok başlığa değindi. Seçer, başta Mersin Metrosu’nun finansman sorununu, 2023 yılında yapılacak olan genel seçimler ve Mersin ile ilgili soruları yanıtladı.

SEÇER, “TEMEL ATMIŞIZ, BİR YIL GİBİ BİR SÜRE GEÇMİŞ”

İlker Karagöz’ün Mersin Metrosu’nun 17 aydır Hazine ve Maliye Banlığında onay ve imza beklediğini hatırlatan Karagöz’ün ardından konuşan Seçer, “Geçtik Sayın Bakan’ı, Sayın Cumhurbaşkanı ile de konuştum. Gittim, rica ettim, anlattım. Zaten 2019 yılında Mersin Metro Projesi, Yatırım Programı’na alınmış. Bunun imzasını atan Sayın Cumhurbaşkanı. Biz temelini atmışız, 1 yıl gibi bir süre geçmiş üzerinden. İhalesi yapılmış, her şeyi tamam, inşaatı başlatmışız. Öz kaynaklarla bunu sürdürüyoruz. Peki, siz kredi bulamazsanız, bu inşaatı süratle sürdürebilir misiniz? Sürdüremezsiniz. Doğal olarak bunun için sizin krediye ihtiyacınız var. Bahsettiğim imza o. İnşaat devam ediyor. Benim bu projeyi süratli tamamlayabilmem için buna finansman bulmam lazım. Onun imzası bekliyor. Yani şu anlam çıkıyor; ‘Elini, ayağını bağlayalım, halk karşısında itibar yitirsin. Bak bir projeye başladı bitiremedi’ densin. Bütün mesele o” şeklinde konuştu.

SEÇER, “TÜRKİYE SÜRATLE FABRİKA AYARLARINA DÖNMELİ”

Cumhurbaşkanı Recep Tayip Erdoğan’ın seçim tarihleri için 14 Mayıs’ı işaret etmesi ve olası bir erken seçim ile ilgili konuşan Seçer, “Hani dün Sayın Cumhurbaşkanı, 14 Mayıs'ı ilan ederken; ‘Yeter, söz de karar da milletin’ dedi ya; çok katılıyorum. Zaten biz de onu söylüyoruz. Yeter, söz milletindir. Devletin kaderi, toplumun geleceği bir kişinin ağzından çıkacak sözlerle belirlenmemeli. İşte ben parlamentodan çıkmış, Belediye Başkanı olmuş bir siyasetçiyim. Parlamenter sistem mi halkın iradesini yansıtıyor, yoksa şu anki dünyada daha adı, benzeri duyulmamış sistem olan Başkanlık Sistemi mi halkın iradesini yansıtıyor? Türkiye'nin süratle normal, yani hani ‘fabrika ayarları’ dediğimiz düzenine dönmesi lazım devlet yönetimi olarak. Ben, Cumhuriyet Halk Partisi'nin Belediye Başkanıyım. Doğal olarak elbette ki partimin Genel Başkanı’dır. Bundan doğal bir şey olamaz ama bu yanıt, sonuç itibariyle bağlayıcı bir yanıt değil. Son kararı Sayın Kılıçdaroğlu ve dâhili olduğu 6 masa verecek. 6’lı masa verecek, Sayın Kılıçdaroğlu da partisine ‘Adayımız şu. Hadi bakalım, Vira Bismillah” diyecek. Biz onun söylediklerine bakmak durumundayız” dedi.

MERSİNDE YABANCILAR VE GÖÇMENLER

Mersin’deki göçmen sayısı ile ilgili de konuşan Seçer, “Mersin’de kayıtlı 250 bin ve kayıt dışı nüfusla birlikte toplam 400 bin Suriyeliler bulunuyor. Rus ya da Ukrayna uyruklu insanlar da gelip yerleşiyor. Mersin, Türkiye'de yabancıların en çok konut aldığı ilk 3 ilden bir tanesi” ifadelerini kullandı.


Etiket:

 
  GÜNCEL
 
 
  SOSYAL MEDYA

 
 
  GAZETEMİZ

 
  BASIN İLAN
 
 
  HAVA DURUMU
 

 
 
 


 

Siteden yararlanırken yayın politikamızı okumanızı tavsiye ederiz. cukurovagazetesi.com © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır.
İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz. cukurovagazetesi.com basın ve yayın meslek ilkelerine uyar.

URA MEDYA