BİR MERSİN GERÇEĞİ ARKA MAHALLELERDE PARA VE SERMAYE, VATANDAŞIN SAĞLIĞINDAN VE HUZURUNDAN DEĞERLİ




Tarih: 22 Ocak 2023 Pazar 17:26




Mersin Toroslar İlçesine bağlı, MEŞOT’un hemen yanında bulunan Çukurova Mahallesi’nde inşaat ve seramik işi yapan özel bir firma, mahallelinin kabusu oldu. Özel firma mahalle içerinde son bir yılda nerdeyse tüm boş alanları kiralayarak depolama alanına çevirdi.

20 dönümün üzerinde yeri kiralayan firma buraları binlerce seramik ve inşaat malzemesi yüklü paletler ile istifledi. Mahalleye yapılan depo alanı yüzünden ortaya çıkan toz, mahalle içine giren tırlar ile iş makineleri vatandaşların sağlığını tehdit eder hale geldi. Mahalle sakinleri yaşam alanlarını mahveden firmayı Toroslar Belediyesi ve Mersin Büyükşehir Belediyesine şikayet etse de belediyelerden bir adım gelmedi ve üç maymunu oynamaktan öteye gidemediği öğrenildi.

Haber- FIRAT TATLI

Toroslar İlçesi, Çukurova Mahallesi’nde yaşayan vatandaşlar son zamanlarda mahalle içerisinde özel bir firmanın kontrolsüz depolama alanı yapmasından şikayetçi. Vatandaşların kabusu haline gelen firma son bir yıl içersinde parça parça kiraladıkları alanları depolama alanı yaparak mahalleli için yaşam alanı bırakmadı. Mahallede 20 dönümünün üzerinde bulunan boş alanları kiralayarak, oralarda  depolama alanı yapan firma, istiflediği binlerce palet seramik ürünleri ve inşaat ürünleri ile bir yılda mahallenin çehresini değiştirdi.

VATANDAŞLAR TOZDAN VE İŞ MAKİNALARINDAN RAHATSIZ

Seramik firması, Çukurova Mahallesi sakinlerinin yaşam alanı adeta sanayiye çevirirken, binlerce palete istiflenmiş seramiklerden kaynaklı ortaya çıkan toz vatandaşların sağlığını da tehdit edecek düzeye geldi. Toz yüzünden sağlığından olan vatandaşlar ayrıca firmaya ait ve mahallenin içine giren ağır tonajlı iş makineleri, nakliye için mahalle içine giren tırlar yüzünden hem gürültü kirliliğine maruz kalıyor hem de can güvenlikleri hiçe sayılıyor.

TOROSLAR VE BÜYÜKŞEHİR ÇÖZÜM ÜRETMEYİNCE VATANDAŞ CİMER’E YAZDI

Vatandaşlardan alınan bilgilere göre, mahalle halkının yaşanan sorunlardan dolayı defalarca kez şikayetçi olduğu, konuyu ilk önce Çukurova Mahallesi Muhtarı İlkay Küçükcan’a, daha sonrasında Toroslar Belediyesi ve en son ise Mersin Büyükşehir Belediyesine şikayet edildiği belirtildi. Yapılan şikayetler neticesin de mahalleye defalarca kes zabıta ekiplerinin geldiği ama hiçbir sonuç alınamadığı ifade edildi. Belediyelerden sonuç alamayan vatandaşlar ise son çare olarak CİMER’e başvurmakta buldu. CİMER’e yapılan şikayetlerde vatandaşlar mahalle içerisinde kurulan depolama alanın kaldırılması için talepte bulunulduğu öğrenildi.

MAHALLE HALKI İSYANDA

Çukurova Mahallesinde yaşananlara ses çıkartan ve yaşadığı evin hemen yanı başına kurulan depolama alanından dolayı tepkili olduğunu ifade eden mahalle sakini Ekrem Yücel, konuyu gazetemize değerlendirdi. 26 yıldır Çukurova Mahallesi’nde yaşadığını belirten Yücel, şöyle devam etti, “ Bu firma geçen seneden bu yana mahalle içinde boş alanları almaya başladı. Daha öncesinde çocukların top sahası, oyun alanı olan yerlerin hepsini kiralayıp tel örgüler ile çevirdiler. Buralara seramikleri, lavaboları, fayansları, klozetleri ve bunun gibi bilerce ürünü koydular. Bununla da yetinmediler daha sonrasında benim evimin ön tarafında bulunan yeri de kiraladılar ve orayı da bunlarla yığdılar. Yine boş yerleri kiralamaya devam eden firma evin yan tarafında bulunan alanları da kiraladı ve tel örgüler ile çevirdiler. Buraları da kepçeler ile girip düzelttiler ve orayı da aynı şekilde kullandılar” şeklinde konuştu.

YÜCEL, “ARTIK NEFES ALAMIYORUZ”

Çukurova Mahallesinin yarısından fazlasının depolama alanı haline geldiğini belirten Yücel, “Bizler bu durumundan çok şikayetçiyiz. Defalarca kes şikayetçi olduk ama hiçbirinde bir çözüm bulamadık. Mahalle muhtarına, zabıtalara, belediyelere şikayet ettik ama her ettiğimiz şikayette adamlar biraz daha alanı aldı. Bunların depoladıkları seramikler yüzünden mahalle toz deryasına döndü. Artık nefes almak için camlarımızı bile açamıyoruz. Ayrıca bunlar yüzünden mahallede iş makinelerinden geçilmiyor. Her gün, her sabah tırların indirdiği yükler ile uyanıyoruz” dedi.

YÜCEL, “ÇOCUKLAR ARTIK SOĞA ÇIKAMAYOR”

Tırların ve forkliftlerin yüklemeler sırasındaki sesleri yüzünden huzurlarının kalmadığını belirten Yücel, “Mahalle mahalle olmaktan çıktı adeta Mersin Limanı’na döndü. Paletler, tırlar, forklift her gün mahalle içerisinde çalışıyor. Eskiden çocukların top oynadığı, koşturduğu oyunlar oynadığı mahallede şimdi onları sokağa çıkartmaya korkuyoruz. Hava almak için çıktığımız balkonda, şimdi toz, palet ve seramikten başka koku alamıyoruz. Yetkilerden bununla ilgili bir çözüm bekliyoruz. Firma burada işini yapıyor çalışıyor olabilir ama, bizde burada yaşıyoruz. Burnumuzun dibinde toz ve pislik içinde günün her saatinde iş makinelerinin sesinin duyarak yaşıyoruz, bu insani değerlere ne kadar sığıyor” ifadelerini kullandı.

 


Etiket:

 
  GÜNCEL
 
 
  SOSYAL MEDYA

 
 
  GAZETEMİZ

 
  BASIN İLAN
 
 
  HAVA DURUMU
 

 
 
 


 

Siteden yararlanırken yayın politikamızı okumanızı tavsiye ederiz. cukurovagazetesi.com © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır.
İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz. cukurovagazetesi.com basın ve yayın meslek ilkelerine uyar.

URA MEDYA