EUROLEAUGE’DE KRİTİK VİRAJ




Tarih: 25 Ocak 2023 Çarşamba 14:52




Çukurova Basketbol (ÇBK) Mersin Yenişehir Belediyesi, Euroleauge’de parkeye çıkıyor. ÇBK bugün deplasmanda Macaristan temsilcisi DVTK HUN-Therm (K) konuk olacak. B Grubu’nda aynı puana sahip iki ekibin karşılaşmasına sahne olacak maçta, iki takımda son haftalar öncesinde çeyrek finaller için elini güçlendirmek istiyor.

Haber-Fırat TATLI

2022-2023 sezonunda üç kulvarda mücadele eden Mersin temsilcisi ÇBK, ligden sonra gözünü Avrupa’ya çevirdi. Euroleague Kadınlar B Grubunda mücadele eden ÇBK, bugün deplasmanda DVTK HUN-Therm’a konuk olacak.

ÇBK’NIN RAKİBİ DVTK HUN-THERM

Avrupa’da sezona iyi bir başlangıç yapamayan ÇBK, grup maçlarında inişli çıkışlı grafikler sergiledi. Euroleauge’de ilk iki maçından mağlubiyet alan ÇBK, daha sonrasında ise 8 maçta 6 galibiyet ve 2 mağlubiyetlik performans sergiledi. Bu süreçte başantrenör değişiklikleri de yapan ÇBK son olarak Ekrem Memnun’un yerine İspanyol Başantrenör Roberto İnıguez’e takımı emanet etmişti. Yeni başantrenörü ile ilk sınavını geçen hafta Avrupa maçında veren ÇBK, evinde oynadığı Basket Landes’i 75-59’luk skor ile mağlup etmişti. Daha sonrasında ING Kadınlar Basketbol Ligi’nde takımı ile ikinci kez sahaya çıkan Iniguez, burada da Emlak Konut’u 67-59’luk skor ile yenmiş ve ligde zirvesinde yerini korumuştu.

INIGUEZ İLE ÜÇÜNCÜ SINAV

Roberto Iniguez yönetimde üçüncü maçına çıkacak olan ÇBK için, DVTK HUN-Therm maçı önem taşıyor. Euroleague’de grup maçlarının tamamlanmasını 4 maç kalmışken, ÇBK grubunda kritik noktada duruyor. Çeyrek finaller için üst tura çıkacak takımların grubunda ilk dört içerisinde yer alması gerekiyor. ÇBK, grubunda 10 maçta aldığı 6 galibiyet ile topladığı 16 puan ile 4.sırada yer alıyor. ÇBK’nın rakibi DVTK HUN-Therm ise aynı puanda hemen arkasında 5.sırada yer alıyor. İki ekipte maçtan galip gelerek son haftalar öncesinde çeyrek finaller için elini güçlendirmek istiyor.

ÇEYREK FİNALLER İÇİN ZORLU VİRAJ

ÇBK, grubun ilk maçına da evinde Macaristan temsilcisini 77-58’lik skor ile yenmeyi başarmıştı. ÇBK zorlu maça yine mutlak galibiyet parolası ile çıkacak. Mersin temsilcisi rakibini devirerek, üst tura çıkma yolunda önemli bir virajı geride bırakmak istiyor. Karşılaşma bugün saat 20.10’da Macaristan’da DVTK Arena’da oynanacak. Maç aynı zamanda Euroleague Women Youtube kanalından da canlı olarak yayınlanacak.

 


Etiket:

 
  GÜNCEL
 
 
  SOSYAL MEDYA

 
 
  GAZETEMİZ

 
 
  BASIN İLAN
 
 
  HAVA DURUMU
 

 
 
 


 

Siteden yararlanırken yayın politikamızı okumanızı tavsiye ederiz. cukurovagazetesi.com © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır.
İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz. cukurovagazetesi.com basın ve yayın meslek ilkelerine uyar.

URA MEDYA