TIRMIL SANAYİ GİRİŞİNDE YAŞANAN KAZALARDAN VATANDAŞLAR ŞİKAYETÇİ




Tarih: 2 Şubat 2023 Perşembe 18:03




Mersin Akdeniz İlçesi’nde yer alan Tırmıl Sanayi Sitesi girişinde son zamanlarda yaşanan kazalardan vatandaş ve bölgedeki esnaflar rahatsız. Bir yıl önce yapılan yol çalışmaları nedeni ile tır yoğunluğunun, Tırmıl ana girişinde artmasından kaynaklı artan kazalar yüzünden bölge halkı, yetkililerden çözüm bekliyor.

Haber:FIRAT TATLI

Tırmıl Sanayi Sitesi girişinde son zamanlarda tırların karıştığı kazalardan dolayı vatandaşlar ve esnaflar şikayetçi. Gazetemize değerlendirme yapan ve esnaf Derviş Yorulmaz, “22 yıl Tırmıl Sanayi Sitesinde büfecilik yaptım. 15 yıldır da sanayinin kapısında büfecilik yapıyorum. Dün yine burada bir kaza oldu sıklıkla da bu kazalar yaşanıyor. Burada daha öncesinde iki defa ölümlü kazada yaşanmıştı. Ama burada maddi hasırlı kazalar daha çok yaşanıyor. Yetkililerin burayı gelip görmesi gerekiyor. Buranın mesela eksiği, artık trafik ışıklarımı gerekiyor, artık başka bir şeyler mi gerekiyor yetkililerin onu gelip bakması gerekiyor” ifadelerini kullandı.

VATANDAŞLAR ŞİKAYETÇİ

Esnaf olarak Tırmıl girişinde yaşanan kazalarından kendisinin ve diğer esnafların şikayetçi olduğunu belirten Yorulmaz, “Burada neredeyse her gün bir kaza yaşanıyor.  Buradaki esnaf arkadaşlar daha öncesinde kazalar yüzünden dilekçe verdi ama bildiğim kadarıyla bir sonuç çıkmadı. O zaman bende imza vermiştim. Çevrede baya bir esnaftan imza toplanmıştı, ama sonuç çıkmadı” dedi.

KAZALARIN NEDENİ U DÖNÜŞÜ

Tırmıl Sanayi Sitesi girişinde daha önce bu kadar yoğunluk yaşanmadığını ve kazaların çok olmadığını belirten Yorulmaz, şöyle devam etti, “ Buranın ilerisinde bir göbek vardı yetkililerin yaptığı yol çalışması sonrasında o göbek kapandıktan sonra bütün yoğunluk Tırmıl’ın ana kapısına yüklenmeye başlandı. Göbek kalktı yoğunluk buraya yüklendi bu yüzden tırların burada dönüş yapmasından kaynaklanan yaşanan kaza daha fazla. Tırlar daha öncesinde 1 kilometre aşağıda bulunan göbeği kullanırlardı, orası kapandı. Bu yüzden garajdan çıkan tırlar buradan U dönüşü yapmak zorunda kalıyor. U dönüşü yapınca da kazalar daha da çoğalıyor. Geçen sene göbek değişti ve geçen yıldan bu güne kaza oranı biraz daha arttı” ifadesini kullanarak, yetkililerden çözüm beklendiğini belirtti.

 


Etiket:

 
  GÜNCEL
 
 
  SOSYAL MEDYA

 
 
  GAZETEMİZ

 
  BASIN İLAN
 
 
  HAVA DURUMU
 

 
 
 


 

Siteden yararlanırken yayın politikamızı okumanızı tavsiye ederiz. cukurovagazetesi.com © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır.
İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz. cukurovagazetesi.com basın ve yayın meslek ilkelerine uyar.

URA MEDYA