Yeşilboğaz: “Depremzede öğrenciler, LGS ve üniversite sınavından muaf tutulmalıdır”




Tarih: 14 Mart 2023 Salı 14:52




CHP Mersin Milletvekili Aday Adayı ve Mersin Barosu önceki dönem Başkanı Av. Bilgin Yeşilboğaz, Milli Eğitim Bakanlığı’nın, deprem bölgesindeki şehirlerde yaşayan öğrencilerin 4 Haziran 2023’te yapılacak olan Liselere Geçiş Sistemi Sınavına (LGS) istediği şehirde girebileceğini duyurması üzerine yaptığı yazılı açıklamasında, “Depremzede çocuklarımız LGS ve üniversite sınavından muaf tutulmalıdır. Travma içerisinde olan çocuklarımıza LGS ve üniversite sınavını zorunlu tutmak, onların bu sınavlara sağlıklı bir şekilde hazırlanmalarını beklemek; insanı insan yapan adalet, empati ve vicdan duygusuna aykırıdır” dedi.

Çocuklarımızı travmadan arındırarak geleceğe hazırlamak sosyal devlet ilkesinin gereğidir

Ülkemizde yaşanan ve 11 ilimizi etkileyen deprem sonrasında depremzede bireylerin; aile fertlerini, akrabalarını, evlerini ve işyerlerini kaybetmiş olmasının, yaşadıkları şehirleri terk edip kötü koşullarda zorlu hayat mücadelesi vermenin travmasını yaşadıklarını hatırlatan Yeşilboğaz, “En büyük kaygımız ise, gençlerimizin ve çocuklarımızın geleceğidir. Çocuklarımızı travmadan arındırarak geleceğe hazırlamak hepimizin ortak görevi, sosyal devlet ilkesinin gereğidir. Milli Eğitim Bakanlığı, deprem bölgesindeki şehirlerde yaşayan öğrencilerin 4 Haziran 2023’te yapılacak olan Liselere Geçiş Sistemi Sınavına (LGS) istediği şehirde girebileceğini duyurdu. Bakanlık ayrıca bunu, depremzede öğrencilere tanınan bir ayrıcalık olarak sunmuştur. Ayrıcalık, onların sınava başka illerde girmelerini sağlamak değil, bu sınavlara hiç girmemelerini sağlamaktır.

Bu çağrıma ülkemizin her bir köşesinden destek geleceğine inanıyorum

Ailesini kaybetmiş, evi yıkılmış, insan onuruna yakışmayan şartlarda yaşayan, travma içerisinde olan çocuklarımıza LGS ve üniversite sınavını zorunlu tutmak, onların bu sınavlara sağlıklı bir şekilde hazırlanmalarını beklemek; insanı insan yapan adalet, empati ve vicdan duygusuna aykırıdır. Milli Eğitim Bakanlığı’na çağrımdır; Depremzede çocuklarımız LGS ve üniversite sınavından muaf tutulmalı, sınava girmeden liselere ve hedefleri doğrultusunda üniversitelere yerleştirilmelidir. Çocuklarımızın yaşadığı travmanın üstüne yeni bir travma ve kaygı eklememelidir. Bu çağrıma ülkemizin her bir köşesinden destek geleceğine yürekten inanıyorum. Ülke yöneticilerimiz sınav sistemiyle zaten, eğitimde fırsat eşitliğini, eğitim hakkını ve sosyal devlet ilkesini bir kenara itmiştir. Siyasi iktidarın bu kez adalet, empati ve vicdan sınavını geçmesini temenni ediyorum” ifadesini kullandı. (Haber Merkezi)


Etiket:

 
  GÜNCEL
 
 
  SOSYAL MEDYA

 
 
  GAZETEMİZ

 
  BASIN İLAN
 
 
  HAVA DURUMU
 

 
 
 


 

Siteden yararlanırken yayın politikamızı okumanızı tavsiye ederiz. cukurovagazetesi.com © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır.
İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz. cukurovagazetesi.com basın ve yayın meslek ilkelerine uyar.

URA MEDYA