Yeni MİY’den suçlamalara sert yanıt




Tarih: 17 Mart 2023 Cuma 17:02




TFF 3. Lig. 1. Grup’un 23. haftasında Belediye Kütahyaspor ve Yeni Mersin İdman Yurdu (MİY) maçı 1-1’lik eşitlik ile tamamlanmıştı. Karşılaşmadan sonra Yeni MİY, lehine verilen penaltının şaibeli olduğu iddia edilmişti. Karşılaşmadan sonra Kütahya Belediye Başkanı Alim Işık, maçın hakemi Celal Bayraklı ve ekibi ile Yeni Mersin İdman Yurdu kulüp yöneticileri hakkında savcılığa suç duyurusunda bulunmuştu.

HABER-FIRAT TATLI

Kütahya Belediye Başkanı Alim Işık tarafından savcılığa yapılan suç duyurusundan sonra Yeni MİY tarafından sert şekilde tepki gösterildi. Kırmızı-lacivertli kulüpten yapılan açıklamada şu ifadeler yer almıştı; “

12 Mart 2023 Pazar günü deplasmanda karşılaştığımız Belediye Kütahyaspor müsabakasından sonra Kütahya Belediye Başkanı Prof. Dr. Alim Işık'ın talihsiz iddia ve açıklamalarına üzülerek tanık olmuş bulunmaktayız. Öncelikle gücünü makamından alarak açıklama yapan ve yargıya müdahale eden Kütahya Belediye Başkanın derhal belediye başkanlığından istifa edip kulüp başkanlığı görevini almasının etik açıdan doğru olacağını düşünüyoruz. Gücünü tarihinden alan Yeni Mersin İdman Yurdu kulübümüzün camiamızın ve yöneticilerimizin asılsız iftiralarla itibarsızlaştırmaya ve şampiyonluğa emin adımlarla yürüyen takımımızı bu tür ayak oyunlarıyla hedefinden uzaklaştırmaya çalışan Kütahya Belediye Başkanını derhal istifaya davet ediyoruz. Bu akıl dışı, rencide edici ve asılsız ithamlara ve iddialara karşı yüce Türk Mahkemeleri nezdinde yasal haklarımızı arayacağımızı beyan ederiz. Malumunuz takımımız ligin 5. Haftasından itibaren TFF 3. Lig 1. Grupta liderlik koltuğuna oturmuş ve 19 haftadır sahada alın teriyle, yüreğiyle mücadele ederek büyük İdman Yurdu taraftarının olağanüstü desteğiyle ve alın teriyle zorlu rakiplerine karşı aldığı sonuçlarla ve onurlu bir mücadeleyle 'sahada' kazanıp şampiyonluğa emin adımlarla yürümektedir. Belediye Kütahyaspor ile ligin ilk yarısındaki sahamızdaki müsabakayı da alın terimizle 2-0'lik net bir skorla kazandığımızı hatırlatmak isteriz. Ayrıca 3. Ligde 3 sezondur şampiyonluk mücadelesi veren ve hakem hatalarından en çok can yanan kulüplerden biri olarak şunu açıklamak isteriz ki; Bugüne kadar tüm müsabakalarımızda kazandığımız puanlar anamızın ak sütü gibi helaldir. Kazandığımız penaltı pozisyonu incelendiğinde bir futbolcumuzun rakip futbolcu tarafından iki eliyle kucaklanması suretiyle düşürüldüğü, başka bir futbolcumuzun da rakip futbolcu tarafından eliyle ve kol dirseğiyle itilerek düşürüldüğü görüntülerle sabittir. Maç esnasında bir Belediye Kütahyaspor taraftarına mesaj geldiği ve maçta penaltı olacağı konusundaki iddiaların aydınlatılması hakkında Yüce Türk Adaletine güvenimiz sonsuzdur. Bu konunun takipçisi olacağız. Gözbebeğimiz, güvenliğimizin teminatı Emniyet güçlerimizi ve tarihi şan ve şerefle dolu Emniyet Teşkilatımızı "organize suç çetesi" olarak suçlayan ve itibarsızlaştırmaya çalışan Kütahya Belediye Başkanını kınıyoruz. Sonuç olarak Kütahya Belediye Başkanı Prof. Dr. Alim IŞIK'ın şunu bilmesini isteriz; Yeni Mersin idman Yurdu Kulübü ve Camiası ağır taştır. Saha dışı müdahalelerle bizleri bu onurlu mücadelemizden uzaklaştıramazsınız. Sahada onuruyla mücadele eden Takımımız; anasının ak sütü gibi helal olarak hak ettiği şampiyonluğa her şeye rağmen ulaşacaktır” açıklaması yapıldı.


Etiket:

 
  GÜNCEL
 
 
  SOSYAL MEDYA

 
 
  GAZETEMİZ

 
 
  BASIN İLAN
 
 
  HAVA DURUMU
 

 
 
 


 

Siteden yararlanırken yayın politikamızı okumanızı tavsiye ederiz. cukurovagazetesi.com © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır.
İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz. cukurovagazetesi.com basın ve yayın meslek ilkelerine uyar.

URA MEDYA