TARSUSLU PERİLER ŞAMPİYONLUĞA GİDİYOR




Tarih: 19 Mart 2023 Pazar 15:39




Türkiye Kadınlar Basketbol 1.Lig’de mücadele eden Tarsus Belediyesi Kadın Basketbol (K) takımı Cumartesi günü Turgutlu Belediyespor’u konuk etti. Tarsuslu Periler karşılaşmayı 79-72’lik kazanarak şampiyonluk yolunda son viraja girdi.

HABER-FIRAT TATLI

Türkiye Kadınlar Basketbol 1.Lig’de mücadele eden, Tarsus Belediyesi Kadın Basketbol takımı ligin 26.hafta karşılaşması kapsamında Turgutlu Belediyespor’u, Mersin’de ağırladı. Tarsuslu Periler, geçen hafta Ferhatoğlu Edremit Belediye Gürespor karşısında aldığı 69-66’lık yenilgiden sonra bu hafta şampiyonluk yolunda rakibi karşısında telafi aradı.

Periler karşılaşmanın fişini üçüncü çeyrekte çekti

Kritik maç, Cumartesi günü Mersin’de, Edip Burhan Spor Salonu’nda saat 14.30’da oynandı. Karşılaşmayı Tarsus Belediye Başkanı Haluk Bozdoğan da tribünden takip etti. Tarsus ekibi karşılaşmada ilk periyot da Turgutlu karşısında çeyreği 21-17 geride kapattı. İkinci çeyrekte, periler rakibine 20-18’lik üstünlük kursa da soyunma odasına 39-37 geride gitti. Devre arasında sonra üçüncü çeyrekte, Tarsuslu periler, Turgutlu karşısında üstün bir oyun sergiledi. Periler, çeyrek başında 2 sayı farkla geride iken, periyodu 25-12 aldı ve skoru son çeyrek öncesinde 62-51’e taşıyarak öne geçen taraf oldu. Dördüncü periyoda 11 sayı farkla önde giren Tarsus, karşılaşmada rakibine şans tanımadı. Periler çeyreği 21-19’luk skorla verse de, maçı 79-72’lik skorla alarak şampiyonluk yolunda bir engeli daha geride bıraktı.

Nihal Güngör ve Hande Kuzu takımını sırtladı

Karşılaşmada Tarsus ekibinde Nihal Güngör 23 sayı, 10 ribaunt ve 1 asist ile takımın en skorer oyuncu olurken, Hande Kuzu’nun 19 sayı, 7 ribaunt ve 4 asistlik performansı galibiyette önemli rol oynadı.  Turgutlu Belediyespor’dan Tearra Banks 24 sayı, 12 ribaunt ve 2 asist ile maçın en skorer oyuncu oldu.

Şampiyonluk için son 3 maç

Kadınlar 1.Lig’de sezon başından beri başarılı performansı ile Tarsus ekibi adım adım şampiyonluğa yürüyor. Tarsus ekibi bir sonraki hafta, Karşıyaka Çarşı Koleji maçı nedeni ile haftayı bay geçecek. Mustafa Secerlioğlu’nun öğrencileri ligde kalan son üç maçın ikisini kendi evinde oynayacak. Periler bu maçlarda hata yapmayarak sezon sonunda kupayı kaldırarak bir sonraki sezon Türkiye Kadınlar ING Basketbol Süper Liginde mücadele etmek istiyor.  Tarsus ekibi son maçalar öncesinde lig yarışında çıktığı 25 karşılaşmadan 22 galibiyet ve 3 mağlubiyet alan Mersin temsilcisi 47 puanla zirve koltuğunun sahibi durumunda.

 

 

 


Etiket:

 
  GÜNCEL
 
 
  SOSYAL MEDYA

 
 
  GAZETEMİZ

 
  BASIN İLAN
 
 
  HAVA DURUMU
 

 
 
 


 

Siteden yararlanırken yayın politikamızı okumanızı tavsiye ederiz. cukurovagazetesi.com © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır.
İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz. cukurovagazetesi.com basın ve yayın meslek ilkelerine uyar.

URA MEDYA