ÇUKUROVA BASKETBOL, TARİH YAZDI




Tarih: 23 Mart 2023 Perşembe 15:32




Çukurova Basketbol Kulübü (ÇBK) Mersin Yenişehir Belediyesi, Euroleague Women’da çeyrek final serisinin üçüncü maçında Tango Bourges Basket’i 91-63 yenerek Avrupa’da Final-Four’a kalarak büyük bir başarıya imza attı.

Haber- Fırat Tatlı

Avrupa’da kadın basketbolunun kulüpler bazındaki en büyük kupası olan Euroleague Women’da şampiyonluk hedefleyen Çukurova Basketbol, çeyrek finalde serisinin üçüncü maçında Mersin’de binlerce taraftarının önünde Tango Bourges Basket’i ağırladı.

 

Çeyrek final serisi üçüncü maça taşınmıştı

Euroleague Women’da çeyrek finale kalan serinin ilk maçında Mersin’de seyircisinin de desteği ile Tango Bourges Basket’i 84-54’lük skorla yendi. ÇBK, daha sonrasında ise serinin ikinci maçı için Fransa’ya gitti. Burada rakibine 1 sayı fark ile 76-75 kaybeden ÇBK, seriyi Mersin’de oynanacak üçüncü maça bırakmıştı.

 

ÇBK, seyircisinin önünde rahat kazandı

Euroleague Women’da, Final-Four biletini belirleyen karşılaşma ise Çarşamba akşamı saat 19.00’da Servet Tazegül Spor Salonu’nda oynandı. Tribünleri dolduran binlerce Mersinli gecede takımını yalnız bırakmadı. Karşılaşmaya Chelsea Gray, Elizabeth Williams, Laura Cornelius, Aleksandra Crvendakic, Tiffany Hayes ilk beşi ile çıkan ÇBK ilk periyotta rakibi ile kafa kafaya oyun sergiledi. ÇBK ilk çeyrekte Tango Bourges Basket’e karşı 19-18’lik üstünlük sağladı. Maçın ikinci çeyreğinde ÇBK, taraftarının da desteği ile etkili bir oyun sergiledi. İkinci periyotta 27-15’lik skor üstünlüğü sağlayan ÇBK, soyunma odasına 46-33 önde giden taraf oldu. Devre arasından sonra üçüncü periyotta farkı iyice açmaya başlayan ÇBK, çeyreği 23-13 alarak maçta skoru 69-46’ya taşıdı. Son çeyrekte önde olmanın da verdiği avantajla ÇBK, 22-17’lik skor üstünlüğü sağladı. ÇBK, karşılaşmadan 91-63’lük skorla galibiyet ile ayrıldı.

 

ÇBK’dan büyük başarı

Karşılaşmada ÇBK’dan Chelsea Gray 27 sayı, 7 ribaunt ve 9 asistlik performansı ile gecenin yıldızı olurken, Elizabeth Williams’ın da 14 sayı, 8 ribaunt ve 2 asistlik performansı galibiyette önemli rol oynadı. ÇBK, Tango Bourges Basket karşısında aldığı galibiyetle Euroleague Women’da Final-Four’a kalarak büyük bir başarıya imza attı. ÇBK, Euroleague Women’da Final-Four’da USK Prag karşı karşıya gelecek.

 

Salon: Servet Tazegül

Hakemler: Viola Györgyi xx, Franka Gracin xx, Radomir Vojinovic

ÇBB Mersin Yenişehir Belediyesi: Jelena Dubljevic x 9, Laura Cornelius x 9, Gökşen Fıtik x 5, Sinem Ataş x 3, Elizabeth Williams xx 14, Chelsea Gray xx 27, Quanitra Hollingsworth x 6, Tiffany Hayes xx 13, Aleksandra Crvendakic x 5

Tango Bourges: Yvonne Anderson x 8, Anete Steinberga xx 14, Endene Myem x 5, Sarah Mchel x 4, Laetitia Guapo xx 11, Jess-Mine Zodia x 2, Elodie Godin x 6, Alix Duchet x 8, Kayla Alexander x 5

1. periyot: 19-18 (ÇBK Mersin Yenişehir Belediyesi lehine)

Devre:46-33 (ÇBK Mersin Yenişehir Belediyesi lehine)

3. periyot: 69-46 (ÇBK Mersin Yenişehir Belediyesi lehine)


Etiket:

 
  GÜNCEL
 
 
  SOSYAL MEDYA

 
  GAZETEMİZ

 
  BASIN İLAN
 
 
  HAVA DURUMU
 

 
 
 


 

Siteden yararlanırken yayın politikamızı okumanızı tavsiye ederiz. cukurovagazetesi.com © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır.
İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz. cukurovagazetesi.com basın ve yayın meslek ilkelerine uyar.

URA MEDYA