Antmen, Meclis’te Mersin’deki limon üreticilerinin sorununu ve su konusunu güdeme taşıdı




Tarih: 23 Mart 2023 Perşembe 16:53




Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde (TBMM) konuşan Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Mersin Milletvekili Alpay Antmen, Mersin’deki su gündemine ve üreticilerin bu yıl elinde kalan limon konusunu meclis gündemine taşıdı.

Haber- Fırat Tatlı

‘22 Mart Dünya Su Günü’ sebebi ile TBMM’de konuşan CHP Mersin Milletvekili Alpay Antmen, suyun yaşam için önemli olduğunu belirterek şöyle devam etti, “Seçim bölgem Mersin’de; Mersin’in Tarsus ilçesinde Pamukluk Barajı bitti. Ama bir türlü isale hattı yapılmıyor. Bir türlü yatırım tamamlanmıyor. Bu sebeple Mersin’de kuraklık söz konusu olacak. Mersin’de 400 bin depremzede vatandaşımız, kardeşimiz var. Su tüketimimiz yüzde 15 oranında arttı. Eğer bu isale hattı yapılmaz ise önümüzdeki yaz olacak susuzluk ve kuraklıktan sadece AKP İktidarı sorumludur. Ben diyorum ki eğer yapamayacaksınız Mersin Büyükşehir Belediyesine devredin biz yapalım” ifadelerini kullandı.

Antmen, “AKP iktidarını göreve davet ediyorum”

TBMM’de Mersin Büyükşehir Belediyesi tarafından hem üreticiye destek hem de depremzede vatandaşlara destek olmak için satın aldıkları limon konusunu da gündeme taşıyarak şöyle dedi, “Mersin’de narenciye üreticisi perişan, ama en çok limon üreticileri son derece zor durumdalar. Limonun kilo maliyeti 4-5 lira iken, 3-4 liraya limon satamıyorlar. Çünkü alıcı yok. Limon narenciye dalında kaldı. Vatandaşımızda bunlara ulaşamıyor. Yapılması gereken çok acil bir şey var, oda ihracata yol açmak. İhracatçılarımızın teşvik edilmesi gerekiyor. Limonun tonuna en az 100 dolar teşvik verilerek, limon ihracatı sağlanmaz ise önümüzdeki yıllarda artık Mersin’de narenciyeyi limonu göremeyeceğiz diyorum bu konuda AKP iktidarını göreve davet ediyorum” dedi.


Etiket:

 
  GÜNCEL
 
 
  SOSYAL MEDYA

 
  GAZETEMİZ

 
  BASIN İLAN
 
 
  HAVA DURUMU
 

 
 
 


 

Siteden yararlanırken yayın politikamızı okumanızı tavsiye ederiz. cukurovagazetesi.com © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır.
İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz. cukurovagazetesi.com basın ve yayın meslek ilkelerine uyar.

URA MEDYA