“TARIMA AÇILACAK MI?”




Tarih: 15 Mayıs 2020 Cuma 16:39




14 Mayıs Dünya Çiftçiler Günü ile ilgili açıklama yapan MHP’li Olcay Kılavuz, Mersin’de tarımsal üretimin geliştirilmesi ve atıl durumda bulunan hazine arazilerinin üreticilere tahsisine yönelik bir çalışma olup olmadığını sordu.

“HER DAİM MERSİNLİ ÇİFTÇİLERİN YANINDAYIM”

MHP Mersin Milletvekili Olcay Kılavuz,14 Mayıs Dünya Çiftçiler Günü ile ilgili resmi Twitter sayfasında yaptığı açıklamada şunları ifade etti: “Toprağı bin bir emekle işleyen, tarımsal üretimin her kademesinde kadın-erkek çalışan; üreten ve ürettiğine değer katarak insanlara sunan, ülkemizin kalkınması için ter döken başta Mersinli çiftçilerimiz olmak üzere bütün çiftçilerimizin 14 Mayıs Dünya Çiftçiler Günü’nü kutluyorum” dedi. Özellikle Mersin’in tarımsal olarak önemine dikkat çeken Kılavuz, tarımın, ülke ekonomisinde temel unsurlarından biri olduğunu ve bu sebeple her daim Mersinli çiftçilerin yanında olduğunu ifade etti.

“ATIL ARAZİLER ÜRETİCİLERE TAHSİS EDİLECEK Mİ?”

Ayrıca Mersin’de tarımsal üretimin geliştirilmesi ve atıl durumda bulunan hazine arazilerinin üreticilerimize tahsisine yönelik Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanlığına vermiş olduğu soru önergesini de yayınlayan Kılavuz, Tarım Bakanı Bekir Pakdemirli’nin cevaplandırması üzerine TBMM Başkanlığı’na vermiş olduğu önergede şu soruları yöneltti: “21 ili kapsayan ve ‘Bitkisel Üretimi Geliştirme Projesi – Yazlık Ekiliş Programı’na Mersin’in dahil edilmesine yönelik bir çalışma var mıdır? Mersin’de bulunan atıl durumdaki hazine arazilerinin tarıma açılarak çiftçiye verilmesine yönelik bir çalışma var mıdır?” (Haber Merkezi)

 


Etiket: mersin, olcaykılavuz, çiftçilergünü, bakan, tarım,

 
  GÜNCEL
 
 
  SOSYAL MEDYA

 
 
  GAZETEMİZ

 
 
  BASIN İLAN
 
 
  HAVA DURUMU
 

 
 
 


 

Siteden yararlanırken yayın politikamızı okumanızı tavsiye ederiz. cukurovagazetesi.com © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır.
İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz. cukurovagazetesi.com basın ve yayın meslek ilkelerine uyar.

URA MEDYA