Tuna: “19 Mayıs kurtuluş meşalesinin yakıldığı gündür”




Tarih: 18 Mayıs 2020 Pazartesi 20:24




31 Mart 2019 Mahalli İdareler seçimleri Cumhur İttifakı MHP Mersin Büyükşehir Belediye Başkan Adayı ve Toroslar Belediyesi eski dönem Belediye Başkanı Hamit Tuna, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı nedeniyle bir mesaj yayınladı.

Türk Milleti’nin bağımsızlığının dönüm noktası olan 19 Mayıs tarihinin önemine değinen Tuna, 19 Mayıs’ın; Büyük Kurtarıcı Mustafa Kemal Atatürk’ün Bandırma Vapuru ile Samsun’a ayak basarak itilaf devletlerinin işgaline karşı Kurtuluş Savaşı’nın başlatıldığı gün olduğuna dikkat çekti.

Milli mücadelenin başlangıcı olan 19 Mayıs’ın, Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk tarafından Türk gençliğine bayram olarak armağan edildiğini de hatırlatan Tuna: “Cumhuriyetimizin kurucusu Büyük Kurtarıcı Mustafa Kemal Atatürk tarafından, Türk Gençliği’ne armağan edilen bu bayram, tarihimiz açısından büyük önem taşımaktadır. Kurtuluş Mücadelemizin meşalesinin yakıldığı bu günde, Türk Milleti hep birlikte kenetlenerek esaret altında yaşayamayacağını bir kez daha tüm dünyaya göstermiştir” dedi.

Ulu Önder’in gençliğe hitabesinde belirttiği: Ey Türk gençliği! Birinci vazifen, Türk istiklâlini, Türk Cumhuriyet'ini, ilelebet, muhafaza ve müdafaa etmektir. Mevcudiyetinin ve istikbalinin yegâne temeli budur. Bu temel, senin, en kıymetli hazinendir. İstikbalde dahi, seni bu hazineden mahrum etmek isteyecek, dahilî ve haricî bedhahların olacaktır” sözlerini de hatırlatan Tuna, Türk Gençliğinin, Ata’sından aldığı emanete sahip çıkacağına inançlarının tam olduğunu vurguladı.

Türk Gençliği’nin ülkenin sigortası olduğuna da dikkat çeken Tuna: “Gençlerimize güveniyoruz. Onlar büyük bir özveri ve Ata’sına olan saygılarıyla bu ülkeyi Ulu Önder’in gösterdiği muhasır medeniyetler hedefine hızla taşıyacaklardır” şeklinde konuştu.

15 yıl yürüttüğü Toroslar Belediye Başkanlığı görevinde beyni bilgi birikimi ile dolu, tarihine sahip çıkan, fiziki olarak sporcu kimlikleriyle öne çıkan ve aynı zamanda Türk Milleti’nin milli, manevi ve ahlaki değerlerine hakim bir nesil oluşturmak adına bir çok projeye imza attıklarını da sözlerine ekleyen Tuna: “Türk Gençliği bugüne kadar olduğu gibi bundan sonraki süreçte de Ata’sının emanetine sahip çıkacaktır. Ulu Önder’in düşünceleriyle Türkiye Cumhuriyeti’ni geleceğe taşıyacak yine bizim gençliğimizdir. Bu konuda Ata’mızın da söylediği gibi bütün umudumuz ve inancımız gençliktedir. Bu vesile ile bir kez daha başta Ulu Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere vatanımızın her karış toprağı için canlarını feda eden aziz şehitlerimizi saygı, minnet ve rahmetle anıyor, gazilerimize de sağlıklı, uzun ömürler diliyorum” dedi.

 

 

 

 

 

 


Etiket: hamittuna, mersin, cumhurittifakı, haberler, 19mayıs

 
  GÜNCEL
 
 
  SOSYAL MEDYA

 
 
  GAZETEMİZ

 
 
  BASIN İLAN
 
 
  HAVA DURUMU
 

 
 
 


 

Siteden yararlanırken yayın politikamızı okumanızı tavsiye ederiz. cukurovagazetesi.com © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır.
İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz. cukurovagazetesi.com basın ve yayın meslek ilkelerine uyar.

URA MEDYA