BÜYÜKŞEHİR’DE ŞEFFAF İHALE DÖNEMİ BAŞLADI




Tarih: 16 Temmuz 2020 Perşembe 18:44




Mersin Büyükşehir Belediye (MBB) Başkanı Vahap Seçer’in “şeffaf yönetim” anlayışıyla mal ve hizmet alım ihaleleri için başlattığı ihaleler, MBB’nin sosyal medya hesapları üzerinden yapılan canlı yayınla kesintisiz bir şekilde kamuoyuna paylaşıldı.

Haber-Gencay OLCAN

Mersin Büyükşehir Belediyesi Yol Bakım ve Onarım Dairesi Başkanlığı tarafından 16.06.2020 tarihinde ilanı yapılan ve 4734 sayılı Kamu İhale Kanununun 19. Maddesine göre tüm isteklilerin katıldığı açık ihale usulü ile gerçekleştirildi. İlgili dairenin İdari Binasında gerçekleştirilen ve Yol Bakım ve Onarım Dairesi Başkanlığı tarafından yaklaşık maliyeti 262 milyon 645 bin 138 TL 07 kuruş olarak hesaplanmış olan ‘Mersin Büyükşehir Belediyesi sınırları içerisinde bulunan muhtelif bulvar ve caddeler ile kırsal grup yolarında alt yapı, üst yapı ve sanat yapıları yapılması işi ihalesi’, Mersin Büyükşehir Belediyesinin sosyal medya hesaplarından yapılan canlı yayınla kesintisiz bir şekilde kamuoyuna paylaşıldı. Söz konusu ihaleye ihale komisyonu eksiksiz ve tam olarak katıldı. İhaleye 5 adet istekli başvuru yaptı. Dış sarfların mevzuata uygunluğunun incelenmesi yapıldıktan sonra yaklaşık maliyetin açıklanması, teklif zarflarının veriliş sırasına göre ihaleye katılan firmaların diğer belgelerin varlığı ve yokluğu ile ilgili açıklamalarda bulunuldu.

 

TEKLİF ZARFLARININ SIRASIYLA AÇILMASINA GEÇİLDİ

1. İstekli Ağaoğlu İnşaat: Doküman İndirildiğine Dair Belge, Birim Fiyat Teklif Mektubu ve Birim Fiyat Teklif Cetveli, İmza Sürgüsü, Ticaret Sicil Gazetesinin var olduğu fakat Teminat Mektubunun olmadığı kaydedildi.

2. İstekli Atsız Asfalt Taahhüt İnşaat Sanayi Şirketi: İmza Sürgüsü, Ticaret Sicil Gazetesi, Birim Fiyat Teklif Mektubu, Birim Fiyat Teklif Cetveli, Teminat Mektubu, Vekaletnameler, Vekalet Sahibinin İmza Beyannamesi, Bilançoları, İş Bitimi Belgesinin Var Olduğu ifade edilen toplantıda; ihale dokümanında istenmiş olan iş makinelerinin mevcut ve taahhütnamelerini faturaları ile birlikte verildiği kaydedildi. Kapasite raporlarının mevcut olduğu ifade edilen belgelerde Atsız Asfalt Taahhüt İnşaat Sanayi Şirketi’nin söz konusu iş için teklif etmiş olduğu bedelin 215 Milyon 119 Bin 623 TL 59 Kuruş olduğu ifade edildi.

3. İstekli İş Ortaklığı: Pilot Ortak Sbs Asfalt, Özel Ortaklar Higa İnşaat, Güven Yol İnşaat, Çağlar Yol Yapı Sanayi Ticaret A.Ş.: İhale Doküman İndirildiğine Dair Belge, İmza Sürgüsü, Geçici Teminat Mektubu, Birim Fiyat Teklif Mektubu, Birim Fiyat Teklif Cetveli, İş Ortaklığı Beyannamesi, İş Kapsamında İstenilen İş Makineleri İle İlgili Mali Müşavirlik Belgeleri ve Kapasite Raporları, İş Bitirme Belgesi, Ortaklık Teyit Beyanının var olduğu ifade edilen toplantıda; Pilot Ortak Sbs Asfalt, Özel Ortaklar Higa İnşaat, Güven Yol İnşaat, Çağlar Yol Yapı Sanayi Ticaret A.Ş’nin söz konusu iş için vermiş olduğu tekli fiyatın 165 Milyon 808 Bin 757 TL 24 Kuruş olduğu kaydedildi.

4. İstekli Özmert İnşaat, Denka Yapı Onarım Ve Erden Yol İnşaat Ortaklığı: İş Ortaklığı Beyannamesi, Birim Fiyat Teklif Mektubu, Birim Fiyat Teklif Cetveli, İmza Sürgüsü, Geçici Teminat Mektubu, Vekaletnamesi, Vekilin İmza Beyannamesi, İş Kapsamında İstenmiş Olan İş Makineleri, Demirbaşları, Kapasite Raporları, Gösterdiği Belgeler ve Faturalar, İş Bitirme Belgelerinin var olduğu dile getirilen toplantıda; İstekli Özmert İnşaat, Denka Yapı Onarım ve Erden Yol İnşaat Ortaklığı tarafından söz konusu iş için teklif edilen bedel 164 Milyon 679 Bin 245 TL 56 Kuruş olduğu belirtildi.

 

5. İstekli Enez İnşaat ve Denizler Akaryakıt İş Ortaklığı: Birim Fiyat Teklif Mektubu, Birim Fiyat Teklif Cetveli, İmza Sürgüsü, Ticaret Sicil Gazetesi, İş Ortaklığı Beyannamesi, Geçici Teminat Mektubu, Şirket Bilançoları, İş Bitirme Belgesi, Her Dokümanda İstenmiş Olan İş Makineleri İle İlgili Kapasite Raporları, Faturalar ve Belgelerin var olduğu ifade edilen toplantıda; İstekli Enez İnşaat ve Denizler Akaryakıt İş Ortaklığı’nın söz konusu iş için teklif ettiği bedelin 141 Milyon 460 Bin 786 TL 75 kuruş olduğu ifade edildi.

 


Etiket: mbb, ihale, seçer, şeffaf, ihaledönemi,

 
  GÜNCEL
 
 
  SOSYAL MEDYA

 
 
  GAZETEMİZ

 
  BASIN İLAN
 
 
  HAVA DURUMU
 

 
 
 


 

Siteden yararlanırken yayın politikamızı okumanızı tavsiye ederiz. cukurovagazetesi.com © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır.
İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz. cukurovagazetesi.com basın ve yayın meslek ilkelerine uyar.

URA MEDYA