Denizcilik Fakültesi İnşaatında İhale Süreci Tamamlandı




Tarih: 13 Ağustos 2020 Perşembe 18:57




Mersin Deniz Ticaret Odası tarafından inşa edilecek olan Mersin Üniversitesi MDTO Denizcilik Fakültesi’nin inşaat ihalesi tamamlandı. 8 firmanın teklif verdiği ihaleyi Aytekin-Serol Mühendislik İnşaat A.Ş kazandı.

Mersin Üniversitesi ile imzalanan protokol kapsamında Mersin Deniz Ticaret Odası (MDTO) tarafından yaptırılacak Denizcilik Fakültesi’nin kaba inşaat yapım ihalesi süreci tamamlandı. 9 Haziran 2020 tarihinde davet usulü ile gerçekleştirilen ve 8 firmanın teklif verdiği ihaleyi Aytekin-Serol Mühendislik İnşaat A.Ş kazandı. MDTO Denizcilik Fakültesi kaba inşaat yapım işini üstlenen firma ile 17 Temmuz 2020 tarihindesözleşme imzalandı. MDTO Yönetim Kurulu Başkanı Cihat Lokmanoğlu ile Aytekin-Serol Mühendislik İnşaat AŞ. Yetkilisi Mehmet Aytekin tarafından imza altına alınan sözleşme uyarınca, projenin ilk etap olan kaba inşaat süresi 14 ay olarak belirlendi. MDTO’da gerçekleştirilen imza törenine, Oda Yönetimi ile Aytekin-Serol Mühendislik İnşaat AŞ. temsilcileri katıldı. Konuya ilişkin açıklamalarda bulunan MDTO Yönetim Kurulu Başkanı Cihat Lokmanoğlu, fakülte inşasının Mersin’de denizcilik eğitimi alanında yapılan önemli yatırımlardan biri olduğunu belirterek hayırlı olması temennisinde bulundu. Şu anda Tece Kampüsü’nde eğitim veren Denizcilik Fakültesi’neÇiftlikköy Kampüsü’nde yeni ve modernbir eğitim binası kazandırmak için Mersin Üniversitesi (MEÜ) Rektörlüğü ile protokol imzalandığını hatırlatan Lokmanoğlu, “Geçmiş dönemde döviz kurunun ani yükselişi, projede revizyon ihtiyacı ve son olarak Covid-19 pandemisi gibi elimizde olmayan nedenlerle bazı gecikmeler yaşamış olsak da ihale sürecimizi tamamladık. 8 istekli firmanın teklif sunduğu ihaleyi Aytekin-Serol Mühendislik İnşaat A.Ş kazandı. Kentimize, ülkemize ve camiamıza hayırlı olmasını diliyorum” diye konuştu.

KABA İNŞAAT 14 AYDA TAMAMLANACAK

Projenin kaba inşaat ve ince inşaat olmak üzere 2 etaptan oluştuğunu, kaba inşaatın 14 ayda tamamlanacağını ve yüklenici firmaya yer tesliminin yapıldığını söyleyen Lokmanoğlu, proje tamamlandığında derslikler, laboratuvar, yemekhane, kütüphane, konferans ve sergi salonu, kapalı havuz, kapalı otopark ve idari kullanıma yönelik bölümlerden oluşan yaklaşık 14 bin metrekare kapalı alan ile basketbol sahası, tören alanı ve açık otoparktan oluşan toplam 8 bin metrekare açık alana sahip MDTO Denizcilik Fakültesi’nin anahtar teslimi Mersin Üniversitesi’ne devredileceğini belirtti.

“MERSİN, HER DÜZEYDE DENİZCİLİK EĞİTİMİ VEREN BİR KENT HALİNE GELMİŞTİR”

Mersin’in, MDTO Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, MEÜ. Denizcilik Meslek Yüksekokulu ve MEÜ. Denizcilik Fakültesi’nin varlığı ile ortaöğretim, ön lisans ve lisans olmak üzere her düzeyde denizcilik eğitimi veren bir kent haline geldiğinin altını çizen Lokmanoğlu, “Odamız, denizcilik sektörüne hizmet edecek kalifiye gemi adamlarının yetişmesi ve özellikle Mersin'in denizcilik eğitiminde daha iddialı bir konuma taşınması amacımız doğrultusunda eğitim kurumlarını desteklemeye devam edecektir.Eğitime ve gençlere yatırımı,kentimizi ve ülkemizi geleceğe taşıyacak en değerli yatırım olarak görüyor, bu sürece katkı sunmaktan büyük mutluluk duyuyoruz” ifadelerini kullandı. (Haber Merkezi)

 

 


Etiket: mersin, deniz, fakülte, meü

 
  GÜNCEL
 
 
  SOSYAL MEDYA

 
 
  GAZETEMİZ

 
 
  BASIN İLAN
 
 
  HAVA DURUMU
 

 
 
 


 

Siteden yararlanırken yayın politikamızı okumanızı tavsiye ederiz. cukurovagazetesi.com © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır.
İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz. cukurovagazetesi.com basın ve yayın meslek ilkelerine uyar.

URA MEDYA