Musa Eryılmaz’ın ismi Yenişehir’de yaşayacak




Tarih: 6 Eylül 2020 Pazar 16:25




Mersin Yenişehir Belediyesi, 2016 yılında hayatını kaybeden Mersin’in yetiştirdiği önemli Süper Lig hakemlerinden Musa EryıBağlantılmaz’ın ismini ilçedeki spor tesisine vererek ölümsüzleştirdi.

Ülkemize ve kentimize hizmet eden isimleri yaşatmaya devam eden Yenişehir Belediyesi, Gevenevler Mahallesindeki spor tesisine futbol hakemi Musa Eryılmaz’ın adını verdi. Yenişehir Belediyesi Musa Eryılmaz Spor Tesisi’nin açılışına Yenişehir Belediyesi Başkan Vekili Metin Solunoğlu, Musa Eryılmaz’ın eşi Ülkü Eryılmaz, kızı Beste Eryılmaz, abisi Arif Eryılmaz, Mersin Gençlik ve Spor İl Müdürü Ökkeş Demir, Mersinli eski FİFA kokartlı hakemler Selçuk Dereli ve Vedat Yüksel ve Musa Eryılmaz’ın hakem arkadaşları ile çok sayıda seveni katıldı.  Korona virüs önlemlerinin titizlikle alındığı ve Musa Eryılmaz’ın sevdiği şarkıların da dinletildiği açılış töreninde Yenişehir Belediye Başkanı Abdullah Özyiğit’in mesajı okundu. Başkan Vekili Metin Solunoğlu’nun okuduğu mesajda şu ifadelere yer verildi: “Bu güzel ve anlamlı günde aranızda bulunamadığım için üzüntülerimi paylaşıyorum. Genç yaşta aramızdan ayrılan, ülkemizin sporuna ve futbol hakemliğine en üst düzeyde hizmet etmiş sevgili Musa Eryılmaz hocamızın ismi yaşatılmalıydı. Ve Musa Eryılmaz’ın ismi buradaki tesisimizde, meclisimizin oy birliğiyle aldığı kararla sonsuza dek yaşayacak. Yenişehir Belediyesi olarak değerlerimize sahip çıkmaya devam edeceğiz. Emeği geçen herkese teşekkürlerimi iletiyor tekrar saygılarımı sunuyorum. Bir kez daha Musa Eryılmaz hocamıza Allah’tan rahmet, değerli ailesine ve sevenlerine sabır ve başsağlığı diliyorum.”

 

ÜLKÜ ERYILMAZ, EŞİ MUSA ERYILMAZ’I ANLATTI

Törende konuşma yapan ve gözyaşlarını tutamayan Musa Eryılmaz’ın eşi Ülkü Eryılmaz, Yenişehir Belediye Başkanı Abdullah Özyiğit’e teşekkür ederek, onur ve gurur duyduklarını söyledi. Musa Eryılmaz’ın Atatürkçü ve çok özel bir insan olduğunu belirten Ülkü Eryılmaz, “Musa Eryılmaz; Atatürkçü, eğitime, bilime ve spora çok önem veren idealist, emekçi, dürüst ve zorluklar karşısında yılmayan, baskılara boyun eğmeyen karşılaştığı olumsuzlar karşısında duygusallığını kaybetmeyen akıl ve mantık çerçevesinde çözmeye çalışan çok özel bir insandı. Sevgi dolu, neşeli, güler yüzlü ve çok çalışkandı. Sizler onu öğretmenliği ve futbol hakemliği döneminde tanıdınız ben ise onu üniversite öğrencisiyken tanıdım ve çok sevdim. Onu çok erken kaybettik, hayalleri ve idealleri yarım kaldı diye bazen düşünüyorum. Fakat elinden tuttuğu, yoktan var ettiği öğrenciler ve gençler şimdi meslek sahibi oldular. Bazıları milli sporculuktan milli takım antrenörlüğüneyükseldi. Türkiye’nin çeşitli illerinde çalışıyorlar ve binlerce öğrenci yetiştiriyorlar. Musa Eryılmaz’ın geçmişte kurduğu dostluklar ve anlamlı ilişkileri bizi bugün burada topladı. Sizler birbiriniz için çok değerlisiniz, değerlisiniz ki unutmadınız ve unutturmadınız. Bu tesise adının verilmesini tekli eden Yenişehir Belediye Başkanımız Abdullah Özyiğit’e ve bu teklifi kabul eden Yenişehir Belediye Meclis üyelerine yürekten teşekkür ediyorum. Onur ve gurur duydum iyi ki varsınız” dedi.

 

BESTE ERYILMAZ, “TRİBÜNE BAKTIĞIMDA ORADA BANA GÜLÜMSÜYORDU”

Musa Eryılmaz’ın kızı Beste Eryılmaz ise yaptığı konuşmada babası ile ilgili bir anısını paylaştı. ‘Her zaman bana ‘Meleğim’ derdi şimdi ise o benim koruyucu meleğim oldu’ diyen Eryılmaz şunları söyledi:  “Babam çok özel bir insandı, hem sizler için hem de bir baba olarak benim için. Ben çok küçük yaşlardan beri spora başladım, babam da ilk antrenmanımdan beri her zaman yanımda ve en büyük destekçim oldu. Unutamadığım bir anımı paylaşmak istiyorum. Ben o zamanlar daha Mersin’de oynuyordum ,Türkiyeşampiyonasına gitmek için Adana’da maçımız vardı. Babam da o sırada tedavi görüyordu. Maç sabahı tatbiki aradı ‘Ne yedin, ne yaptın, kaçta kalktın ‘ diye sordu. Ve ben de dedim ki’Babam herhalde maça gelemeyecek ve hayatımda ilk kez babamsız bir maça çıkacağım.’Ama sahaya çıktığım zaman seremonide tribüne baktığımda orada bana gülümsüyordu. Ve o anda tüm stresim gitti,kendime güvenmeye başladım. Benden daha çok heyecanlanır benden daha çok mutlu olurdu. Babamı kaybettikten bir hafta sonra Türkiye şampiyonası maçına çıkmıştım, benim için çok zordu çünkü tribünde gözüm babamı arıyordu. Babamdan, hayatımın her halinde acılarımı ve üzüntülerimiz bir kenara bırakarak çok çalışmayı öğrendim. Her zaman bana ‘Meleğim’ derdi şimdi ise o benim koruyucu meleğim oldu. Babamızın adını burada yaşayacak olmasından ötürü çok mutlu olduk, gurur duyuyoruz. Emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum.”

 

VEDAT YÜKSEL, “TECRÜBELERİNİ BİZİMLE PAYLAŞAN VE BİZE YOL GÖSTEREN BİR ABİMİZDİ”

Musa Eryılmaz’ın Mersin hakemliğine çok önemli isimler kazandırdığına dikkat çeken eski FİFA kokartlı hakem Vedat Yüksel, “Bizim gençlik yıllarımızda bize hem abilik, hem arkadaşlık hem de dostluk yaptı. Tecrübelerini bizimle paylaşan ve bize yol gösteren bir abimizdi. Mersin hakemliğine bizler gibi birçok ismi kazandırdı. FİFA hakemi olduysam rahmetli Musa hocamın benim üzerim de çok hakkı var. Mutlaka şuan bizi izliyor. Buspor tesisine adının verilmesinde emeği geçen Yenişehir Belediye Başkanımız Abdullah Özyiğit’e ve meclis üyelerimize ve emeği geçen tüm dostlarıma,  bu tesisin oluşmasında emeği geçen Cemal Karakaya abime ve Yenişehir BelediyesiPark Bahçeler Müdürlüğü emekçilerine sonsuz teşekkür ediyorum” diye konuştu.

 

SELÇUK DERELİ, “MUSA ERYILMAZ, TÜRK HAKEMLİĞİNE ÇOK EMEK HARCADI”

Musa Eryılmaz’ın Mustafa Kemal Atatürk değerlerinin peşinden gittiğini ve bu konuda hayatı boyunca mücadele verdiğini kaydeden eski FİFA kokartlı hakem Selçuk Dereli ise “Musa Eryılmaz benim için sadece bir hakem arkadaşım değil, benim bir abimdi. Kamplardayken aynı odada kalıyorduk. Paylaştığımız çok önemli günler ve anlar oldu. Musa Eryılmaz; çağdaş, laik ve Mustafa Kemal Atatürk değerlerinin peşinden giden aydın bir kardeşimizdi. Bunu özellikle söylemek istiyorum çünkü bunun mücadelesini hayatı boyunca verdi. Musa Eryılmaz, Türk hakemliğine çok emek harcadı, dürüst ve namuslu bir hakemdi.  Musa Eryılmaz’ı unutmayarak böyle güzel bir tesise adını veren başta Yenişehir Belediye Başkanımız Sayın Abdullah Özyiğit’e, meclis üyelerine ve çalışma arkadaşlarına çok teşekkür ediyorum. Musa Eryılmaz’ın ismini daima yaşatacağız biz onun savunduğu değerlerindaim peşindeyiz.” İfadelerini kullandı.  Konuşmalardan sonra Yenişehir Belediyesi Musa Eryılmaz Spor Tesisi’nin açılış kurdelesi kesildi.  Ardından Musa Eryılmaz’ın özgeçmişinin de yazıldığı tesisin tabelasına kırmızı karanfiller bırakıldı. (Haber Merkezi)


Etiket: Mersin, mersinhaber, mersingündem, akdeniz, mezitli, toroslar, tarsus, erdemli, anamur, silifke

 
  GÜNCEL
 
 
  SOSYAL MEDYA

 
 
  GAZETEMİZ

 
 
  BASIN İLAN
 
 
  HAVA DURUMU
 

 
 
 


 

Siteden yararlanırken yayın politikamızı okumanızı tavsiye ederiz. cukurovagazetesi.com © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır.
İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz. cukurovagazetesi.com basın ve yayın meslek ilkelerine uyar.

URA MEDYA