Büyükşehir’in kurs merkezleri uzaktan eğitimle başladı




Tarih: 17 Eylül 2020 Perşembe 16:21




Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin ücretsiz kurs merkezleri pandemi dolayısıyla uzaktan eğitime başladı. Online konu anlatımları ve deneme sınavlarıyla geçen dönem öğrencilerin büyük başarı yakalamasına olanak tanıyan uzaktan eğitim sistemiyle bu yıl da öğrenciler hayallerine kavuşacak.

Toplam 9 ilçede yer alan kurs merkezilerine kayıt yaptıran 4 bin öğrenci, 2020-2021 eğitim-öğretim yılı itibariyle internet üzerinden canlı derslere başladı. Ayrıca mentörlük (sınıf öğretmenliği) sistemi kurularak 19 öğrenciye 1 öğretmen düşecek şekilde bir takip sistemi oluşturuldu. Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin binlerce öğrenciyi üniversite hayallerine kavuşturan Eğitim ve Öğretimi Destekleme Kurs Merkezleri, devam eden pandemi dolayısıyla uzaktan eğitime başladı. Online konu anlatımları ve deneme sınavlarıyla geçen dönem öğrenciler büyük başarı yakalamıştı. Haziran ayında yapılan Yüksek Öğretim Kurumları sınavının ardından yeni dönem kayıtları alındı. Online konu anlatımları ve deneme sınavlarıyla geçen dönem öğrencilerin büyük başarı yakalamasına olanak tanıyan uzaktan eğitim sistemiyle bu yıl da öğrenciler hayallerine kavuşacak.

4 BİN ÖĞRENCİ UZAKTAN EĞİTİMDEN YARARLANIYOR

Mersin Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı bünyesinde merkezin yanı sıra Tarsus, Erdemli, Silifke, Aydıncık, Bozyazı, Mut, Gülnar ve Anamur olmak üzere toplam 9 ilçede yer alan kurs merkezilerine kayıtlı binlerce öğrenci, 2020-2021 eğitim-öğretim yılı itibariyle internet üzerinden canlı derslere başladı. Ayrıca mentörlük (sınıf öğretmenliği) sistemi kurularak 19 öğrenciye 1 öğretmen düşecek şekilde bir takip sistemi oluşturuldu. Eğitim Hizmetleri Şube Müdürlüğü’ne bağlı toplam 222 öğretmen, merkezde ve ilçelerde yer alan kurs merkezlerine kayıtlı öğrencilere internet üzerinden canlı dersler vererek konularda geri kalmamalarını sağlıyor.

HER 19 ÖĞRENCİ İLE 1 ÖĞRETMEN İLGİLENİYOR

Geçen dönem kurs merkezleriyle sınava hazırlanan öğrencilerden 1350’si üniversite hayaline kavuştu. Bu sene de eğitim çalışmalarında öğrenci başarısını temel alarak hizmet veren Büyükşehir Belediyesi,  mentörlük (sınıf öğretmenliği) yöntemi ile 19 öğrenciye 1 öğretmen düşecek şekilde bir takip sistemi kurdu. Mentör öğretmenler rehber öğretmenlerle birlikte koordineli olarak hareket edip, öğrencilerin üniversite sınavına hazırlanırken sadece akademik değil psikolojik olarak da karşılaştıkları tüm zorlukları atlatabilmeleri için çalışıyor. Karşılaşılabilecek olumsuzluklara karşı hazırlıklı olan Büyükşehir, yeni dönemde hem öğrencilerin hem velilerin yanında yer almaya devam ediyor.(Haber Merkezi)


Etiket: mbb, eğitim, kurs

 
  GÜNCEL
 
 
  SOSYAL MEDYA

 
 
  GAZETEMİZ

 
 
  BASIN İLAN
 
 
  HAVA DURUMU
 

 
 
 


 

Siteden yararlanırken yayın politikamızı okumanızı tavsiye ederiz. cukurovagazetesi.com © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır.
İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz. cukurovagazetesi.com basın ve yayın meslek ilkelerine uyar.

URA MEDYA