Toroslar’da doğa yürüyüşü ile hareketliliğe dikkat çekildi




Tarih: 21 Eylül 2020 Pazartesi 16:51




Toroslar Belediyesi, ’Avrupa Hareketlilik Haftası’ kapsamında hafta sonu doğa yürüyüşü düzenledi.

Bu yıl "Herkes için Sıfır Emisyonlu Hareketlilik" temasıyla kutlanan hafta kapsamında gerçekleştirilen doğa yürüyüşü; Çağlarca Mahallesi'nde bulunan Sunturas Şelalesi'nden başlayarak Yeniköy'de son buldu.'Doğa Yürüyüşü ve Doğada Temizlik Var!' sloganıyla organize edilen etkinliğe; bisikletli gruplar da bisikletleriyle eşlik etti. 6 kilometrelik parkurda çevre temizliği de yapılarak, sıfır emisyona ve dünyanın oksijen alanı doğayı korumanın önemine dikkat çekildi.

 

"DAĞA TIRMANIŞ VE BOCCE YARIŞMASI DA YAPILDI"

Yürüyüş sırasında düzenlenen Dağa tırmanış aktivitesi ve Bocce Yarışması da etkinliklere ayrı bir renk kattı. Pandemi kuralları dikkate alınarak yapılan yürüyüşte; doğa ve fotoğraf tutkunları da Toroslar'ın eşsiz manzarası karşısında keyifli bir hafta sonu geçirdi. Toroslar'ın doğası ve tarihinin yanında, sağlıklı yaşamın desteklenmesi, sürdürülebilir ulaşım sistemlerinin gelişmesi ve çevre dostu bir yaşam sunmaya teşvik etmenin hedeflendiği etkinlik yoğun ilgi gördü.

 

"HAREKETLİ YAŞAMA FARKINDALIK OLUŞTURUYORUZ"

Toroslar Belediye Başkanı Atsız Afşın Yılmaz, her yıl 16-22 Eylül tarihleri arasında tüm dünyada  kutlanan 'Avrupa Hareketlilik Haftası'na' Toroslar Belediyesi olarak bu yıl da çeşitli etkinliklerle katıldıklarını söyledi.Sporun ve hareketliliğin hayatın bir parçası haline gelmesinin önemine vurgu yapan Başkan Yılmaz; "Hareketlilik ve sağlıklı yaşam konusunda toplumsal farkındalık oluşturma amacı taşıyan Avrupa Hareketlilik Haftası kapsamında düzenlediğimiz doğa yürüyüşümüze katılan hemşehrilerimize teşekkür ediyoruz. Biz de hafta kapsamında düzenlediğimiz etkinliklerle vatandaşlarımızı hareketli yaşama teşvik ediyor ve alternatif ulaşım metotlarına yönelmelerini istiyoruz. İnşallah hayata geçirdiğimiz ve geçireceğimiz çalışma ve projelerle gelecek nesillere daha yaşanılabilir bir çevre bırakacağız" diye konuştu. (Haber Merkezi)

 

 


Etiket: Mersin, mersinhaber, mersingündem, akdeniz, mezitli, toroslar, tarsus, erdemli, anamur, silifke

 
  GÜNCEL
 
 
  SOSYAL MEDYA

 
 
  GAZETEMİZ

 
 
  BASIN İLAN
 
 
  HAVA DURUMU
 

 
 
 


 

Siteden yararlanırken yayın politikamızı okumanızı tavsiye ederiz. cukurovagazetesi.com © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır.
İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz. cukurovagazetesi.com basın ve yayın meslek ilkelerine uyar.

URA MEDYA