Fener, ışığını masallarla çocuklara yansıtacak




Tarih: 7 Ekim 2020 Çarşamba 17:03




1865 yılından günümüze Mersin’de gemilere ve tarihe ışık tutan Mersin Deniz Feneri, Mersin İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından yürütülen “Masal Evi Projesi” kapsamında Masal Evi’ne dönüştürülüyor.

Özel Haber-Gencay OLCAN

GAZETECİLERİN ÇABALARI SONUÇ VERDİ
Mersin’in tarihi dokularının korunmasında yoğun çabalar içerisinde olan Gazeteciler Fatih Alkar ve Gencay Olcan’ın birçok kez gündeme getirdiği Mersin Deniz Feneri, “Masal Evi Projesi” kapsamında Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğü tarafından Mersin İl Milli Eğitim Müdürlüğüne devredildi. Milli Eğitim Bakanlığı Öğretmen Yetiştirme ve Geliştirme Genel Müdürlüğü ile UNESCO işbirliğinde yürütülen Anadolu Masalları Projesi kapsamında, Mersin İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından “Anadolu Masalları Mersin Masal Evi”, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramında hizmete sunulacak.

AÇILIŞ KURDELESİ MİLLET BAHÇESİ İLE KESİLECEK
Kanal 33 Televizyonunda yayınlanan “Fatih Alkar”la Gündemin Nabzı" adlı programa katılan Mersin İl Milli Eğitim Müdürü Adem Koca, müjdeyi verdi. Mersin Deniz Feneri’nin “Masal Evi Projesi” kapsamında “Anadolu Masalları Mersin Masal Evi”ne dönüştürüleceğini belirten Koca, bu projenin Türkiye’de Antalya ve Eskişehir’de örnekleri olduğunu belirtti. Milli Eğitim Bakanlığının talimatı ile harekete geçtiklerini kaydeden Koca, masal evinin açılış kurdelesini 29 Ekim’de Millet Bahçesi ile birlikte kesileceğini kaydetti. Masal Evi’nde toplam 3 oda olduğunu sözlerine ekleyen Koca, masal kahramanlarının büyütülmüş halinin duvarlara resmedileceğini söyledi.

KOCA’DAN ELVAN VE SU’YA TEŞEKKÜR
Türkiye’de Mersin, Sinop ve Ordu’da olmak üzere toplamda üç tane deniz feneri olduğunu sözlerine ekleyen Koca, “İçinde masal ağacımız olacak ve o ağacımız çocuklarımıza masal anlatacak. Bunun yanında içerisinde bir tane kodlama merkezimiz olacak. Onu da yeni planladık. Masal Evimizin açılışından sonra öğretmenlerimiz ve öğrencilerimiz masal evimizi ziyaret edebilecekler. Bu bir aidiyet duygusu ve kültürel değerlere sahip çıkması noktasında çok önemlidir” dedi. İl Müdürü Koca, Mersin Deniz Feneri’nin restore edilmesi noktasında AK Parti Mersin Milletvekili ve TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu Lütfi Elvan başta olmak üzere Mersin Valisi Ali İhsan Su’ya teşekkür etti.

 

 


Etiket: masalevi, mersin, mersindenizfeneri, ilmillieğitimmüdürü, ademkoca, gazetecifatihalkar, gencayolcan

 
  GÜNCEL
 
 
  SOSYAL MEDYA

 
 
  GAZETEMİZ

 
 
  BASIN İLAN
 
 
  HAVA DURUMU
 

 
 
 


 

Siteden yararlanırken yayın politikamızı okumanızı tavsiye ederiz. cukurovagazetesi.com © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır.
İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz. cukurovagazetesi.com basın ve yayın meslek ilkelerine uyar.

URA MEDYA