Mersinliler ‘Heyee Kebap’ı çok sevdi




Tarih: 23 Ekim 2020 Cuma 18:16




Mersin’de 2017 yılında hizmet vermeye başlayan ‘Heyee Kebap’, güler yüzlü personeli, hijyen konusunda gösterdiği hassasiyeti ve en önemlisi lezzeti ile Mersinlilerin gönlünde taht kurdu. Kebap diyince akıllara gelen ilk yer olan ‘Heyee Kebap’ sayesinde Mersinliler, kebap yemek için Adana’ya gitmekten vazgeçti.

Özel Haber-Gencay OLCAN

Mersin’in merkez Yenişehir ilçesi 3. Çevre Yolu üzerinde hizmet veren ‘Heyee Kebap’, kapılarını gazetemize açtı. Heyee Kebap kurucu ortaklarından Muzaffer Atala ve Velat Kurtoğlu, Mersin’de kuruluş hikayeleri, hizmet alanları ve pandeminin restoranlara etkisi hakkında gazetemizin sorularını yanıtladı. Restoran sektörüne çocukluktan beri adım attığını söyleyen Muzaffer Atala, “Bulaşıkçılık, garsonluk, ustalık ve yöneticilik yaparak bu noktalara kadar geldim. 35 yıldır alnımın teriyle buralara kadar geldim” dedi.

“MERSİN EKONOMİSİNİ CANLI TUTMAK İSTİYORUZ”

Renkli ve heyecanı seven bir insan olduğunu kaydeden Atala, “Burayı açmadan önce ben 20 yılımı Mersin’in ünlü kebapçıları ve ciğerci restoranlarında geçirdim. Orada heyecanımın kalmadığını fark ederek, yeni bir heyecanın peşinde koştum. Baktık ki Mersin’de iyi kebap yapan bir yer yok. Mersinliler kebabı gidip bir ciğercide yan ürün olarak yiyor. Hatta çoğu Mersinli kebap yemek için yanı başımızdaki Adana’ya gidiyor. Hem Mersin ekonomisini canlı tutmak hem istihdam yaratmak hem de heyecanımı diri tutmak amacıyla 2017 yılının sonlarına doğru Heyee Kebap’ı kurduk. Şu anda yolumuza devam ediyoruz” ifadelerini kullandı.

“FARKIMIZI SÖYLERSEK SIRRIMIZ KALMAZ”

Servisiyle, mantarıyla, lahmacunuyla ve taze salatalar eşliğinde ‘Heyee Kebap’ı Mersinlilere sevdirdiklerini sözlerine ekleyen Atala, 25 yıl önceki heyecanı şu an ‘Heyee Kebap’ta yaşadığını söyledi. Müşteri portföylerinin geniş bir yelpazeye yayıldığını kaydeden Atala, “Aileler başta olmak üzere iş, spor ve siyaset dünyasından misafirlerimiz sağ olsunlar bizleri yalnız bırakmıyor” şeklinde konuştu. “Diğer kebapçılardan farkınız nedir?” sorusuna “Farkımızı söylersek sırrımız kalmaz” diye cevap veren Atala, “Müşterimiz zaten gelip farkı buluyor. Teknoloji gelişti yani eskisi gibi değil. İnternet elinin altında restoranlara yapılan yorumlar ve beğenileri herkes görebiliyor. Biz de çok şükür bu memnuniyeti sağladığımız için dimdik önümüze bakıp yürüyebiliyoruz” dedi.

ATALA: “BİR RESTORANDA EN ÖNEMLİ ŞEY HİJYENDİR”

Pandemi döneminde yaşadıkları zorluklardan söz eden Atala, “Pandemi dönemi bizi etkilemedi desek yalan olur. Bir kere sokağa çıkma yasakları bizleri olumsuz yönde çok etkiledi. Tabii bu olumsuz etkiyi de bir nebze de olsa yasaklar kalkınca paket sipariş ile önüne geçebildik. Yine de çok şükür. Dükkanımızı ayakta tutmaya çalıştık” diye konuştu. Pandemi kapsamında alınan önlemlerini ilk günden bu yana aldıklarını ve almaya devam edeceklerini söyleyen Atala, “Dükkanımızı sürekli dezenfekte ediyoruz. Maskesiz katiyen çalışmıyoruz. Sosyal mesafe kuralları da dahil olmak üzere hijyene çok önem veriyoruz. Zaten bir restoranda en önemli şey hijyendir. Yaptığınız iş ne kadar lezzetli olursa olsun masanız, çatal, bıçağınız, tabağınız ya da lavabonuz kirli olursa siz baştan kaybedersiniz. O yüzden temizliğe çok özen gösteriyoruz” şeklinde konuştu.

NEDEN HEYEE?
Mersin’de doğup büyüdüklerini sözlerine ekleyen Atala, “Biliyorsunuz ‘Heyee’ Mersin’e ait bir kelime. Halk dilinde ‘evet’ ya da ‘tamam’ anlamına gelir. Mersin ile özdeşleştiği için bu ismi koyduk” dedi. İşletmelerinde toplamda 25 kişiyi istihdam ettiklerini kaydeden Atala, sözlerini şöyle noktaladı: “Bir işi yapıyorsanız eğer önce hep en iyisini ve en güzelini kendinize hedef koymalısınız. Bu hedefi gerçekleştirmek için de yapmanız gereken tek şey cesarettir. Biz cesaretimiz, tecrübemiz ve samimiyetimizle yola çıktık. Bizi bu yolda yalnız bırakmayan değerli ortağım Velat Kurtoğlu ve değerli çalışanlarımıza çok teşekkür ediyorum.”

KURTOĞLU: “HAYATIM BOYUNCA HER İŞİN EN İYİSİNİ YAPMAYA ÇALIŞTIM”
“Heyee Kebap” kurucularından Velat Kurtoğlu ise çocukluktan beri restoran sektörünün içinde olduğunu kaydetti. Hayatı boyunca her zaman yaptığı her işin en iyisini yapmaya çalıştığını belirten Kurtoğlu, “Bunu da çalışma hayatıma da yansıttığımı düşünüyorum. 2017 yılının sonlarına doğru; ‘Tamam, Mersin’in tantunisi, ciğeri var ama bir kebabı neden olmasın’ sözünden hareketle ‘Heyee Kebap’ı kurduk. Mersinlilerin kebap yemek için artık Adana’ya gitmesine gerek yok. Adana’yı ayaklarına getirdik” dedi. Pandeminin etkilerinden de söz eden Kurtoğlu, “Pandemi, dünyadaki ve ülkemizdeki bütün esnafları derinden etkiledi. Bizler de zor bir süreçten geçtik ama çok şükür şu an işlerimiz iyiye doğru gitmeye başladı. Önlemlerimizi alıyoruz. Dezenfektan, maske ve sosyal mesafe kurallarına riayet ediyoruz. İnşallah bu süreci tez zamanda atlatıp eski günlerimize döneriz diye umut ediyorum.


Etiket: heyeekebap, mersin, adana, ciğer, velatkurtoğlu, muzafferalata

 
  GÜNCEL
 
 
  SOSYAL MEDYA

 
 
  GAZETEMİZ

 
 
  BASIN İLAN
 
 
  HAVA DURUMU
 

 
 
 


 

Siteden yararlanırken yayın politikamızı okumanızı tavsiye ederiz. cukurovagazetesi.com © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır.
İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz. cukurovagazetesi.com basın ve yayın meslek ilkelerine uyar.

URA MEDYA