Bayan kuaförü değil kadın berberi!




Tarih: 25 Ekim 2020 Pazar 18:41




Türkiye’de ve Mersin’de ‘bayan kuaförü’ tabirini ‘Engin ve Koray Kadın Berberi’ni kurarak kıran camianın ünlü isimleri Engin Yılmaz ve Koray Şarklı, kadına ‘bayan’ demenin doğru olmadığını ifade ederek, ‘bayan’ın bir hitap şekli olduğunu söylediler.

Özel Haber-Gencay OLCAN

Show TV’de yayınlanan ve Türkiye’nin Divası Bülent Ersoy’un da jüri üyesi olduğu ‘Kuaförüm Sensin’e katılarak adından sıkça söz ettiren kuaför camiasının ünlü isimlerinden Engin Yılmaz ve Koray Şarklı, pandemi sürecinde yaşadıkları sorunlar hakkında gazetemize konuştu. Pandemi sürecinden her sektörün etkilendiği gibi kuaför sektörünün de etkilendiğini söyleyen Saç ve Makyaj Uzmanı Engin Yılmaz, “Maalesef dünyadaki tüm ülkeler kötü bir salgın döneminden geçiyor. Burada en önemli şey tabii ki kişisel hijyen. Buna dikkat edersek bu illetten kurtulacağımıza inanıyorum. Maske ve sosyal mesafeyi de unutmamak gerekir. Biz de Sağlık Bakanlığının tavsiyeleri doğrultusunda gerekli tedbirlerimizi alıyoruz” dedi

“BELİRLİ ARALIKLARLA İŞYERİMİZİ HAVALANDIRIYORUZ”
İşyeri genelinde çalışanların sosyal mesafesini sağladıklarını sözlerine ekleyen Yılmaz, “Çalışanlarımız işyeri ortamına girmeden ve çalışma sırasında en az 20 saniye boyunca sabun ve suyla ellerini yıkıyorlar. Su ve sabuna erişim olmadığı zamanlarda alkol bazlı bir el dezenfektanı kullanarak ellerini sık sık temizliyorlar. Yüzeylerimiz, ekipmanlarımız ve çalışma ortamımız rutin olarak temizlenip dezenfekte ediliyor. Belirli aralıklarla da işyerimizi havalandırıyoruz” diye konuştu.

“KADINA BAYAN DEMEK DOĞRU DEĞİL”
Koray Şarklı ile birlikte kurdukları ‘Engin Koray Kadın Berberi’ hakkında da konuşan Yılmaz, “Şimdi son dönemlerde kadınlar bayan kelimesini kabul etmiyorlar. Ben de kabul etmiyorum. Kadın kadındır. Kadına bayan demek doğru değil. Berber kelimesi de şuradan geldi. Bir gün arabamı yıkatacaktım. Bir baktım oto kuaförü yazıyor. Dedim ki demek ki kuaförlük çok da saç ile alakalı bir terim değil. Benim belgemde kadın berberi yazıyor. Bundan da gurur duyuyoruz” ifadelerini kullandı.

“ŞİMDİKİ ELEMANLAR İŞİNE DÖRT ELLE SARILMIYOR”
Randevusuz müşteri kabul etmediklerini sözlerine ekleyen Yılmaz, “Salonumuz normalde 10 kişiyi misafir edebilecek kapasiteye sahip ancak pandemi döneminde yarısını ya da 3’te 1’ini misafir edebiliyoruz” dedi. Meslekte nitelikli eleman sıkıntısına da değinen Yılmaz, “Eskiden anneler çocuklarının elinden tutup getiriyorlardı. Okul okumuyor en azından elinde bir mesleği olsun diye. Artık o günler geride kaldı. Şimdilerde ise yeni dönem gençlerde kimse işine dört elle sarılmıyor. Teknoloji bu kadar iyi değilken insanlar işiyle ilgileniyordu. Şimdi ise telefonları ellerinden düşürmüyorlar. Twitter, Facebook ve İnstagram gibi sosyal ağlar hayatımıza girdikten sonra hiçbir şey üretemez ve hiçbir işin ucundan doğru düzgün tutamaz olduk” diye konuştu.

“O SÜRE ZARFINDA 4 AY BOYUNCA İŞ YAPAMADIK”
Annesinin teşvikiyle 13 yaşında mesleğe başlayan Makyaj Uzmanı Koray Şarklı ise kendinden söz ederek konuşmasına başladı. Tekirdağ’da ilk girdiği işyerinde 10 yıl çalıştığını ve ardından 2 farklı salonda çalıştığını söyleyen Şarklı, “Hemen ardından kendi işyerimi açtım. Kendi salonumu 3 ay işlettikten sonra mesleki eğitimlerde Engin Yılmaz ile tanıştım. Ben makyaj eğitimleri veriyorum. Engin Yılmaz ise topuz eğitimleri veriyor. O eğitimlerin birinde Engin Yılmaz birlikte güzel bir salon açalım fikri oluştu. Tekirdağ’daki salonumu kapatıp Engin Yılmaz ile beraber ‘Engin Koray Kadın Berber’ini Mersin’de kurduk. Maalesef her ülkede olduğu gibi bizim ülkemizde de pandemi ortaya çıktı. O süre zarfında 4 ay boyunca iş yapamadık” dedi.

KÜÇÜK YAŞTAN BERİ MAKYAJA İLGİ DUYUYORDUM
Uzmanlık alanın makyaj olduğunu belirten Şarklı, “Küçük yaştan beri makyaja ilgi duyuyordum ve her zaman kendimi geliştirmek için araştırmalar yaptım. Modayı da takip ederek, elimden geldiğince bunu ilk olarak müşterime yansıttım. Çok güzel geri dönüşler aldıktan sonra eğitim verme teklifleri geldi. Bizimkisi aslında bir eğitim değil yani bilgi paylaşımı desek daha iyi olur. Çünkü eğitim verebilmeniz için herhangi bir okulunuzun olması gerekir. Biz bildiklerimizi insanlarla paylaşıyoruz” ifadelerine yer verdi.

KİTAP OKUMA ETKİNLİĞİ
Tüm personellerine günün belirli aralıklarında kitap okuma etkinliği gerçekleştirdiklerini söyleyen Şarklı, “Kimsenin cebinden telefonunu almıyoruz ama teşvik ile kitap okumaya yönlendiriyoruz. Hem diyalogları gelişsin, insanlarla bilinçli bir şekilde sohbet edebilsinler. Bu kitapların birçoğu kişisel gelişim üzerine. Bunun etkisi çok güzel sonuçlar doğuruyor. Bu sayede müşteriler ile samimi bir şekilde sohbet edebiliyorlar” dedi.

“KUAFÖRLER DAHA FAZLA KAZANMAK İÇİN BİRBİRİYLE YARIŞIYOR”
Mersin’de kuaför sektörünün sorunları hakkında açıklamalarda bulunan Şarklı, “Gerçekten Mersin’de kuaförlük yerlerde. Bir kere kuaförler arasında gerçek bir dostluk ve birliktelik yok. Benim geldiğim yerde salon kuaförü, fotoğrafçı kuaförü ya da anlaşmalı kuaför diye bir şey yoktu. Burada kuaförlük yeteri kadar değer görmüyor. Kuaförler daha fazla kazanmak için birbiriyle yarışıyor. Bundan da hiçbir kuaför kazançlı çıkmıyor. Mersin’de herkes yeteneğinin ekmeğini yese belki o zaman gerçek dostluklar olurdu” ifadelerini kurdu.

 

 

 


Etiket: mersin, kuaför, berber, kadın, bayan, enginyılmaz, korayşarklı

 
  GÜNCEL
 
 
  SOSYAL MEDYA

 
  GAZETEMİZ

 
  BASIN İLAN
 
 
  HAVA DURUMU
 

 
 
 


 

Siteden yararlanırken yayın politikamızı okumanızı tavsiye ederiz. cukurovagazetesi.com © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır.
İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz. cukurovagazetesi.com basın ve yayın meslek ilkelerine uyar.

URA MEDYA