Akdeniz Belediyesi, ilçedeki atıl durumdaki alanları halkın kullanımına sunarak sosyal yaşamı canlandırmaya devam ediyor. Bu kapsamda, Kürkçü Mahallesi’nde yer alan belediyeye ait boş alan, modern bir spor ve dinlenme alanına dönüştürüldü.

Park ve Bahçeler Müdürlüğü’nce yürütülen çalışmalarla önce alan düzenlendi, ardından vatandaşların farklı egzersizler yapabilmesine imkân tanıyan 6 adet spor aleti yerleştirildi. Alana ayrıca oturma bankları ve çöp kutuları konularak hem konfor hem de temizlik açısından ihtiyaçlar karşılandı.

Kürkçü Yeni Bir Spor Alanı Ve Park Kazandı 4

Yeşillendirme çalışmalarını da ihmal etmeyen ekipler, alana çim tohumu serpti ve çevresine çeşitli ağaçlar dikti. Yapılan toprak takviyesi ve ince beton zemin sayesinde alan hem sağlamlaştırıldı hem de estetik bir görünüme kavuştu.

Meteoroloji’den Mersin Dahil 11 İl İçin Sarı Uyarı: Sağanak Yağış Ve Fırtına Bekleniyor
Meteoroloji’den Mersin Dahil 11 İl İçin Sarı Uyarı: Sağanak Yağış Ve Fırtına Bekleniyor
İçeriği Görüntüle

Akdeniz Kaymakamı ve Belediye Başkan V. Zeyit Şener, projeyle ilgili olarak şu açıklamada bulundu:

“İlçemizde kullanılmayan alanları değerlendirerek vatandaşlarımıza sağlıklı yaşam alanları kazandırıyoruz. Kürkçü Mahallesi’nde açtığımız bu yeni park ve spor alanı da bu vizyonun bir parçasıdır. Mahalle sakinlerimizin keyifle vakit geçireceği, spor yaparak sağlıklı kalacağı bir alan oluşturduk. Emeği geçen tüm çalışma arkadaşlarıma teşekkür ediyorum.”

Mahalle sakinleri ise daha önce kullanılmayan alanın değerlendirilip böyle bir parka dönüştürülmesinden büyük memnuniyet duyduklarını ifade ederek belediyeye teşekkür ettiler.

Kaynak: Haber Merkezi