Mersin Üniversitesi 28. Kültür ve Spor Şenlikleri, dolu dolu geçen ilk iki günün ardından coşkulu bir atmosferde devam ediyor. 20 Mayıs Salı günü Cumhuriyet Alanı’nda başlayan şenliklere üniversite öğrencileri, akademik ve idari personel yoğun ilgi gösterdi.

Ani Ören Yeri’nin eserleri Kars müzesinde sergileniyor
Ani Ören Yeri’nin eserleri Kars müzesinde sergileniyor
İçeriği Görüntüle

Açılış gününde Lösev Fayda Topluluğu, Dans ve Jimnastik Topluluğu çeşitli gösteriler sunarken, Güzel Sanatlar Fakültesi tarafından seramik, heykel ve tekstil atölye çalışmaları gerçekleştirildi. Günün en dikkat çeken etkinliklerinden biri, Tekstil ve Moda Tasarımı Bölümü öğrencilerinin hazırladığı “Özgün Kumaş Tasarımı Defilesi” oldu.

1747836826

Bugün düzenlenen etkinliklere Rektör Prof. Dr. Erol Yaşar, Rektör Yardımcıları Mehmet İsmail Yağcı, Ahmet Hakan Öztürk ve Mehmet Çağrı Çetin, Rektör Danışmanları Ayla Özer ve Tuğba Yanpar katıldı.

Ayrıca şenlikte, Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu tarafından düzenlenen kermes ve Genç Yeşilay Topluluğu’nun gerçekleştirdiği “Yeşilfest” etkinliği katılımcılardan büyük ilgi gördü. Dans ve Jimnastik Topluluğu'nun gösterileri ikinci gün de devam ederken, Diyarbakır Halk Oyunları ekibi Cumhuriyet Alanı’ndaki izleyicilere keyifli anlar yaşattı.

1747836569

Günün sonunda, şenlik kapsamında gerçekleştirilen spor müsabakalarının ödül töreni yapıldı. Programda Matematik Topluluğu’nun “Akıl Oyunları Arenası” etkinliği öğrencileri bir araya getirirken, Güzel Sanatlar Fakültesi Resim Bölümü mezunlarının eserlerinden oluşan sergi de sanatseverlerle buluştu.

1747836853

Öğrenci topluluklarının açtığı çeşitli tanıtım stantlarıyla renklenen etkinlikler, şenliğe katkı sundu. 28. Kültür ve Spor Şenlikleri, 23 ve 24 Mayıs tarihlerinde gerçekleştirilecek etkinliklerle devam edecek.

Editör: Haber Merkezi