Toroslar ilçesinin Korukent Mahallesi’nde kurulan küçükbaş hayvan pazarında, Türkiye’nin çeşitli illerinden gelen besiciler kurbanlıklarını satışa sundu. Ağrı, Van, Siirt, Adıyaman ve Şanlıurfa gibi şehirlerden getirilen koyun ve keçilerin fiyatları 15 bin TL’den başlayıp 30 bin TL’ye kadar çıkıyor. Canlı kilogram fiyatlarının ise 280 TL ile 330 TL arasında değiştiği bildirildi.
Hem Alıcı Hem Satıcı Pazarlıkta Sınır Tanımıyor
Günün erken saatlerinde pazara gelen vatandaşlar, kurbanlıklarını seçmek için hem fiyat araştırması yapıyor hem de sıkı pazarlıklara giriyor. Alıcılarla satıcılar arasında geçen hararetli pazarlıklar zaman zaman renkli anlara sahne oluyor. Kurbanlık arayışında olan Rıdvan Ergin, “Bu yıl fiyatlar geçen seneye göre yüksek. Henüz karar veremedik ama bütçemize uygun bir hayvan bulursak pazarlıkla almak istiyoruz” dedi. Ergin’in hedefindeki fiyat aralığı ise 17-21 bin TL arasında.
Yozgat’tan gelen ve yaklaşık bir haftadır satış yaptığını belirten besici İsmail Göç, “Hayvanlarımız 15 ile 30 bin TL arasında satılıyor. Kilogram fiyatları da 280-330 TL aralığında. Satışlarımız geçen yıla göre daha iyi gidiyor” diye konuştu. Yem maliyetlerindeki artışa da dikkat çeken Göç, “Geçen yıl yemin kilosu 400 TL civarındaydı, bu yıl 700-750 TL’ye kadar çıktı. Buna rağmen hayvan fiyatlarında ciddi bir artış yapmadık” ifadelerini kullandı.