Mersin Şehit Altuğ Verdi POMEM’de afet ve yangın farkındalık eğitimi
Mersin Şehit Altuğ Verdi POMEM’de afet ve yangın farkındalık eğitimi
İçeriği Görüntüle

Mersin Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanlığı, vatandaşların sanata olan ilgisini artırmak ve yeteneklerini geliştirmek amacıyla ücretsiz enstrüman kursları düzenliyor. Bu kapsamda bağlama, gitar, keman ve piyano eğitimleri, Mersin Büyükşehir Belediyesi Türk Müziği Orkestrası Şefi Erman Talşık koordinasyonunda sürdürülüyor.

Gençlerden yoğun katılım

Talşık, kursların 15 ile 50 yaş arasındaki herkes için açık olduğunu belirterek, “Kurslarımız ücretsiz olarak veriliyor ve özellikle gençler tarafından büyük ilgi görüyor. Alanında uzman eğitmenlerimizle haftanın Salı günleri 17.00–19.00 saatleri arasında eğitimlerimizi sürdürüyoruz” dedi.

“İşimizi severek yapıyoruz”

Kursların sosyal bağları güçlendirdiğine dikkat çeken Talşık, “Mersin Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanlığı olarak böyle bir sosyal etkileşim içerisinde olmak bizim için çok kıymetli. İşimizi severek yapıyoruz. Kursiyerlerimizden gelen geri bildirimler de çok olumlu. Kurslara severek ve isteyerek geliyorlar, bunu bizlere yansıttıkları enerjiden anlayabiliyoruz” diye konuştu.

Kursiyerlerden olumlu geri dönüşler

Keman kursuna katılan Arzu Demirsoy, küçük yaşlardan beri kemana ilgi duyduğunu belirterek, “3 haftadır keman eğitimi alıyorum ve eğitmenlerimiz her birimizle yakından ilgileniyor. Bu kursların ücretsiz verilmesi benim için büyük bir avantaj” dedi.

Bir diğer kursiyer Buse Ayta ise, “Dışarıda keman kursları oldukça pahalı. Bu kurs sayesinde hem müzik öğreniyorum hem de sosyalleşiyorum” ifadelerini kullandı.

Gitar kursuna katılan Sinan Yılmaz, “Eğitimlerimiz çok eğlenceli geçiyor, hocalarımız çok ilgili. Ücretsiz olması biz öğrenciler için büyük bir avantaj. Gitar kursuna severek geliyorum” dedi.

Bağlama çalmayı öğrenen Hatice Aydın ise, “Bu kurs benim için bir hayalin gerçeğe dönüşmesi oldu. Çok mutluyum” diye konuştu.

Mersi̇n Büyükşehi̇r’i̇n Ücretsi̇z Enstrüman Kurslarina Yoğun İlgi̇ (1)

“Bağlama sevgim türkülerle başladı”

Üniversitede psikoloji bölümü öğrencisi Bedirhan Beşikçi, “Engin Nurşani’nin türkülerini dinleyerek bağlamaya ilgi duymaya başladım. Hocamız herkesle tek tek ilgileniyor, burada çok güzel bir ortam var” dedi.

Çalışma Ekonomisi ve Endüstri İlişkileri bölümü öğrencisi İremsu Tozkoparan ise piyano eğitiminin verimli geçtiğini belirterek, “Öğrenci olarak ücretli kurslara imkanımız olmuyor ama Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin sunduğu enstrüman kurslarının ücretsiz olmasından çok memnunum. Piyanonun başına bu hafta geçtik ve piyanonun başında olmak çok heyecanlı” ifadelerini kullandı.

Kaynak: Haber Merkezi